Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Viva!
Nekem is volt műtét előtt ilyen problémám.Sajnos meg is maradt!!😯
Szia Tünde!
Nekem részleges méheltávolításom volt.10 napig kellett a véralvadásgátlót szúrni.
Szia. A megnagyobbodott méh okozhat gyakori pisilési ingert, mert nyomja a hólyagodat. De fájdalmasabb lehet a szex, lehet közti vérzés, erősebb menstruáció, állandósuló kismedencei, alhasi fájdalom. Ha rácsücsül egy érre, akkor trombózist is okozhat.
Ez is egy folyamat, a méhnyálkahártya belenő az izomszövetbe, a méh körtéből kerek, gömbölyű formájú lesz. Ha elér egy nagyságot, akkor bezavar a környező szerveknél. Ennyit tudok róla.🙂
Szia Timi! Hogy mi a bajom pontosan? Ez egy jó kérdés... Évek óta vannak vérzésproblémáim. Rendszertelen, sokáig elhúzódó ciklusok. Erősebb napok is akadtak, de azok még kezelhetők voltak. Most már viszont kezd elmaradozni. Ebben az évben volt mindösszesen négy. Az utolsó több, mint három hónapja volt, azóta semmi.
Hogy jelenleg van-e cisztám, miómám, azt nem tudom... Egy éve voltam utoljára nőgyógyásznál. Akkor elméletileg nem volt, csak a méhem volt jelentősen megnagyobbodva. Javasolták is, hogy nem ártana kivetetni. De megmondom őszintén, nem szorgalmaztam.
Korábban viszont volt egy 5 cm körüli miómám, amit sikeresen embolizáltak 2015. januárban. Legalábbis azóta nem látták ultrahangon. Több helyen is nézték.
Nekem a legnagyobb problémám a nagyon gyakori pisilés. Én mindig is gyakoribb mosdóba járós voltam az igaz..., de nem ennyire azért. Utóbbi pár hétben kifejezetten rossz lett. Sehová nem tudok elmenni szinte. Feszít, kellemetlen.
Készülök nőgyógyászhoz, ha sikerül akkor jövő héten, csak addig is próbálok információkat gyűjteni, hogy más is tapasztalt-e ilyesmit... Okozhatja-e ezt nőgyógyászati probléma, pontosabban a megnagyobbodott méh, vagy máshol keressem a probléma forrását inkább?
Szia. Ha reggel olvastam volna, amit Yallah-nak írtál, akkor megúsztad volna a karcos, hiszti ellenes protestálásomat.
Viszont több infóval már értem, miért parázol attól, hogy összedől a világ.
Minden felelősség és döntés a tiéd volt egyedül a négy gyerek mellett. Ha jól értem, akkor hárman már nagyok, és van egy, aki még szorosan melletted van, függ tőled.
Ha megbeszéled velük a helyzetet, ha segítséget kérsz tőlük, akkor egy egész kommandó fogja átvenni a feladataidat, amíg fel nem épülsz. Felnevelted őket, biztos, hogy nagyon sok mindent tanultak tőled. A gyerekek, kicsik és nagyok is, elbírják és szeretik ha felelősnek érezhetik magukat. Főleg, ha tényleg fontos dolgokról van szó. Engedd, hogy segítsenek. El kell mondanod, hogy kórház után - ahogy Yallah írta - lekvár leszel egy ideig, hogy néha szarabb lesz a kedved, de ne ijedjenek meg, mert elmúlik, hogy korlátozott lesz a mozgásod, hogy csak könnyű kajákat ehetsz majd,stb.
Majd jól meglepődsz, mennyire ügyesek. És a büszkeség, hogy milyen stramm gyerekeid vannak komoly sebgyógyító hatással bír. 😁🌻 Kalap kakit!
Szia Viva! Attól függ mi a bajod. Nekem ciszta okozta a problémát, ami miatt valóban gyakran kellett mennem a mosdóba, ha jól tudom a mióma is tud ilyen tüneteket is ptodukálni (mint kidetült az is volt). A műtét ezt nálam teljesen rendbe hozta.
Üdv: Timi
Lányok, akik olvassátok a fórumot... Nektek műtét előtt nem volt olyan problémátok, hogy sokat kellett járni pisilni?
Ha volt, akkor ez műtét után megváltozott?
Sziasztok!
Katonca, köszönöm a figyelmességedet, hogy külön írtál nekem. :) 18-án megműtöttek, chrobak műtétem volt.Sajnos az altatás közben a tubus felsértette a nyelőcsövemet, úgyhogy a műtét másnapja óta köhögök,ami nagyon nagyon kellemetlen. Az alvás is nehezen megy tőle, tegnap már elmentem gégészetre, kaptam antibiotikumot,mert gyulladásban van a gégém... meg köhögéscsillapítót. Most egy fokkal jobb. A műtét napja nekem is eléggé homályos, a másnap viszont annál élénkebb. Az volt talán tényleg a legborzasztóbb.Tényleg napról napra jobb a helyzet, már 2 napja le kísérem a férjemet, vagy a fiamat a kutyasétánál.De egyelőre ennyi elég is. Nekem még sokszor fáj a hasam, de én ezt annak is betudhatom, hogy kb folyamatosan köhögök, emiatt gondolom nehezebb a gyógyulás.Huhh az nagyon rossz. Kedden szedik ki a varratokat. Nekünk 2 doboz Clexane-t írt fel a doki (20 db), abból annyit vissza kellett adni a nővéreknek, amennyit ők adtak. Evés még nehezen megy, nem esnek jól a kaják.Leginkább levest eszem.
Röviden ennyi, mindenkinek szuper felépülést kívánok, akiknek pedig még csak most jön a műtét, soook sok erőt kívánok. :)
Kedves Suzy!
Kit ne sokkolna a tudat, hogy megszabadítják egy-két belsőszervétől. Én is rettegtem. A műtéttől, a hogyan továbbtól, és még sorolhatnám. Ilyen az élet, eddig te támogattál mindenkit, most te következel.
Nem egyszerű az ember fejében a sok kérdést megválaszolni, jobb ha az ember nem is akarja, hanem teszi a dolgát, épp mindig azt ami felmerül. Egyenlőre próbálj a műtétre koncentrálni, ha kell szedj valami enyhe nyugtatót, mert ha elrepül a vérnyomásod, a beavatkozás elmarad. Én majdnem így jártam az egyik műtétemnél. Tudom nem könnyű, fel a fejjel!
Szia. Nemigen értelek. Millió helyzet van az életünkben, amikor tehetetlenek vagy kiszolgáltatottak vagyunk. Pl., ha kicsorog a busz előtted a megállóból és tele a cekkered, ha dugóba kerülsz, pedig vár a fogorvos, a fodrász, akárki... tesco pénztár kora este, kiég a biztosíték este 8-kor, stb. Toporzékolhatsz, meg ordibálhatsz, attól nem oldódik meg a probléma. Csak elfárad a bokád és berekedsz. A k urva nagy félelmet sem értem. Szerinted ártani akarnak neked? A küret egy vizsgálat. Mintát vesznek belőled, hogy tényleges ismeretek alapján dönthessék el, mi a bajod. Inkább örülhetünk, hogy ha már valami elszaródott bennünk, az orvoslás fejlődésének köszönhetően normális vizsgálatok vannak.
A helyzet az, hogy valami nem jól működik. A dokik megvizsgálnak, döntést hoznak és megjavítanak. Ennyi. Te meg megteszed, amivel segíteni tudsz nekik, és persze magadnak. 🙂
Szia!
Én 9 hét után mentem vissza dolgozni, "kimélő programba". Bikini vágásom van. Igazából nem erőltette egyetlen orvosom se (táppénzes főorvosi felülvizsgálatom is volt), amint kimondtam hol dolgozok (kereskedelem, de nem pakolok 😀) úgy döntöttek, hogy húsvétig maradok otthon.😀 Na nem bántam egy percet se. Az elején hamar elfáradtam ( pedig az 5 héttől elkezdtem kocogni, majd kerékpározni 😀, orvos engedte.)😀.
Sok folyadék, kimélő ételek (krémleves, párolt hús, rizs, bulgur, krumpli, barack befőtt, almakompót, sütőtök. Kerüld a citrusféléket, a "k" -betüs puffasztó ételeket, pékáruból a rostban gazdag teljeskiörlésű termékeket válaszd, de minnél kevesebbet, inkább párolt zöldséget egyél. Nekem még a kaukázusi kefír segített napi 1l megittam.) és a MOZGÁS segít a beleknek.
Nem kell már állandóan feküdnöd! Minden nap iktass be egy kis sétát a friss levegőn 10 perccel kezdtem, de naponta növeltem az időt. 2 hét után kb 1 órákat sétáltam. Lassan komótosan! Ez volt a délelőtti programon, ebéd után viszont kötelező a "déli alvás" 😀. A házi munkát is elkezdtem nem emelgetve főzőcske, stb... Figyeld a szervezeted jelzi mi az elég. A szurkálás itt-ott, has bekeményedés, feszülés, főleg belül, még sokáig elkisérnek, a belső varratok felszívódásának több hónap kell. Ne legyen betegség tudatod, ne sajnálgasd magad 😀 tudom nem könnyű, de fejbe is helyre kell tenni a dolgokat, talán ez az egyik legnehezebb. Nem ért a környezeted, "tutujgatnának" pedig ezzel többet ártanak mint használnak. Én drasztikusan léptem dolgokat, ÉN lettem a legfontosabb, és kiiktattam az életemből a visszahúzó negatív dolgokat és embereket. Na volt meglepetés, csak pislogtak körülöttem. Indulj neki hidd el napról napra jobb lesz!
Ha bíztatás, bátorítás kell, vagy csak ki akarod pabaszkodni magad, esetleg bizonytalan vagy 😀 írj segítünk. Ezt az utat így - vagy úgy már előtted végigjártuk.
Szép hétvégét, gyors regenerálódást.
Üdv:💖Timi
Napi 14 órában 160 kg emelés????Ezt beszéld meg az orvossal.
Én nem fizikai munkát végzek, a 20 cm-es hosszanti vágásommal, és a sugárkezelés után mentem vissza 7 hét múlva dolgozni (nekem mindent kivettek).
Mivel otthon már tettem-vettem, gondoltam, hogy most már menni fog a munka is. Hát...az első két hétben csak fél napokat voltam bent (nálunk lehet olyat is, hogy fél nap szabi), alig vártam, hogy hazaérjek és lepihenjek.
Még sokáig érzékeny volt a hasam.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?