Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Nekünk a Bartoline sikositó nagyon bevált.
Minden nap fürdés után használom a Cikatridina kenőcsöt az külsöleg és a hüvelybe is amennyire elérem
Néha este feldugok egy Cikatridina hüvelykúpot is.
Szia. Az emelgetés tilos. Persze nem a vizesflakonra gondolok. Szépen lassan az ember visszaerősödik, nekem kb. 6 hónap volt, mire melóban ugyanazt csináltam, mint előtte. Bár lehet, ami nekem nem sok, másnak megerőltető alapból. Sokat számít, hogy milyen az általános állapot, erőnlét, milyen a szöveti genetika, még a korunk se mindegy. A belső varratok kb. 3 hónap után gyógyulnak. A fokozatosság nagyon fontos, mindenben, mozgásban és a szexben is. Kommandós üzemmódban működünk, felderítés és csak utána akció. 😀
Sokat és sokfélét kell mozogni, a háztartás ellátása erre kitűnő gyakorlóterep. Nagy kalap kakit és sok türelmet! 🌻
Szia Ev2!
Ha jól értelmezem amit írtál,a petefészken kìvűl minden ment nálad.
Na akkor sorba: emeléssel csak óvatodan hónapokig, a belső varatok felszívódása több hónap, nem 6 hét. Figyeld magad jelzi a szervezet ha valami nem jó neki.( pl keményedik a hadad). Szerintem a gyerkőc felkapkodása helyett ülj le és úgy vedd az öledbe. 😉.
Na a szex, hát erre sablon nincs, tapasztalatot tudok leírni. Konkrétan tényleg olyan volt, mintha ismét elvesztettem volna a szüzességem, tele voltam aggodalommal, szószerint tiszta görcs voltam. Semmi nem olyan mint előtte, nincs méhed, mely összehúzódik az orgazmus hatására, másképp éled át. Először furcsa lehet, de hidd el kellő "gyakorlás" után újra nagyon jó lesz az együttlét. Lesznek fájdalmak, főleg az elején a behatolásnál, de ez nagyon rövid ideig tart na ott ne add fel, próbálj meg te irányítani. A nedvesség pótolható sikosítóval, de nem is biztos, hogy szükséged lesz rá. Ha kell akkor vízbázisut válassz, nagyon jó bio termékeket lehet kapni. Ezt is ki kell tapasztalni, kinek mi válik be. Ami fontos ne görcsölj, ne parázz feleslegesen megoldódnak a dolgok, de hangsúlyozom újra tanulod a szex-et. Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van tedd fel akár itt, akár privátba nincs tabu téma, leírjuk a tapasztalatainkat.
Üdv: 💖Timi
Szia Ev2!
A méhnyakat is kivették és.hüvelycsonk maradt?
Mást kezelést (sugár kemo) nem kaptál?
Ó, mégvalami. Minden orvosi papír tele van szakkifejezésekkel, ahol hétköznapi szavak kapnak plusz értelmet. Pl. a közepesen tág vagina... Mi van??? Tácsértos az alfelem??? Hát nem... csak normális, se nem szűk, se nem kamionmosó. A csonk ugyanilyen. Az eredeti állapot csonkolva, rövidítve van, nincs már méh, amitől ez egy egész, zárt rendszer volt.
A vak annyit jelent, hogy nem vezet sehova, zsákutca, vakjárat. 😀 Hülyén hangzanak, sokszor durvának tűnhetnek, de itt nem metafórákra és szépítő körülírásra van szükség, hanem adatok tényszerű, rövid leírására, ami szakmai szinten könnyen és gyorsan értelmezhető.
Megint a süti recept példának.
2 ek. fin. liszt, 15dkg olv. vaj, 1 tk fahéj, 5 ek kr.cukor. Mindenki érti, de azért mert tanultuk, ismerjük. Egy pillantás és tudjuk miből mennyi kell, na a dokiknak is egy pillantás és tudják mi a helyzet. 😀 Remélhetőleg és optimistán. 😁😁😁
Nekem pl. egyáltalán nincs műtéti leírásom, viszont a záró végén jelzik, hogy vannak még nem nyilvános adatok.
Amúgy meg a műtétek sablonkövetők vagy ha úgy tetszik recept után sütnek. Logikailag felállított sorrendet követnek, standardeket, előírásokat. A páciens állapota, a test jellemzői alapján hoznak döntéseket, kezdve azzal, hogy melyik műtéti módszer, melyik fajta vágás a megfelelő. És így szépen tovább. Egy műtét az operáló orvos döntéseinek sorozata. Akinek fasza erős szalagjai és izomzata van, annak odavarrják, ahova kell, ha a szövetek állaga nem megfelelő, akkor jön a háló pl. A cél, a lépések betartása, a műtéti stációk elérése, az útvonal pedig változó. 😀
Hali!
Látom szexről is beszéltek mostanában. Akkor behoznék én is egy másik témát. Eddig nem nagyon volt affinitásom erről beszélni. Engem májusban műtöttek méhnyakrák miatt. Kivettek mindent, a hüvelyt meg csonkolták. Aztán esetemben valószínűleg elég rövidre sikerült ami megmaradt. Így gyakorlatilag nem tudunk a párommal normálisan szexelni. Olvastam olyasmit vannak különféle módok tágítani, meg esetleg plasztikai dolgok is. Meg hát szégyellem is kicsit néha ezt, így bárhová is fordulni ezzel... Fiatal vagyok még szóval eléggé sz*pás helyzet. Bár én gyakran úgy vagyok vele hogy hagynám az egészet a fenébe és ha neki megfelel csináljuk más módokon. Nem tudom mi lenne a legjobb amit tehetnék.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?