Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kicsit eltüntem, de végre túl vagyok a műtét utáni 6 hetes kontrollon. Végülis kiderült azért tisztultam ilyen sokáig, mert hámosodott a varraton a bőr és ecsetelni kellett, de már rendbejöttem. Kaptam én is a banyakór ellen levital tablettát, de most Rezeda kicsit elijesztett. Igaz a hőhullámok is nagyon gyötörnek. Műtét után ritkábban, de éjszaka sokszor arra ébredek, hogy majd kiugrik a szivem. A pokolba sem lehet melegebb, égek, mint a rongy. Nappal is időközönként jön rám. A idegállapot az iztos, hogy nagyon befolyásolja.
3 hónap múlva kell visszamennem ellenőrzésre.
Most két tűz között égek, szedjem vagy ne szedjem.
Sziasztok!
Én is műtét előtt állok. Szeptemberre tűztük ki az időpontját. Az után érdeklődnék tőletek, akik már átestetek ezen, hogy hogyan viseltétek az első napokat? Gondolok itt a tisztálkodására, a wc-re...stb. Nem olvastam végig a rengeteg hozzászólást, bizván abban, hogy friss infókat kapok. Nekem hasfelmetszős műtétem lesz, császárral szültem, tehát nagyjából tudom milyen, de akkor is aggaszt. Mert ez azért másabb, meg arról nem beszélve, hogy azóta közel 20 év eltelt...
Köszi Marcsi!
Igazad van, saját kárán tanul az ember. Ígérem ezentúl jó leszek.
Jó reggelt minden sorstársamnak!
Remélem jól telt az éjszaka.
Sajnos kissé magam alá kerültem. Éreztem én, hogy valami nem O.K a sebemmel. Tegnap este itt volt a háziorvosom, a seb körüli szövet be van gyulladva. Antibiotikum+jegelés+totál semmittevés. Lehet mégsem volt jó ötlet a mosogatógép ki-be pakolása, meg a mosás?
Csak magamnak köszönhetem:(
Szia Rezeda!
A műtét 27.-én lesz,remélem reggel első leszek,most szeretnék egy-két héttel öregebb lenni.Még vasárnap is dolgozom,így gyorsan el fog telni ez a néhány nap.
Szia Rezeda!
Köszi a bátorítást. Az az igazság, hogy én világéletemben örökmozgó voltam, ez a "semmittevés" nekem maga a büntetés. De igyekszem visszafogni magam, hiszen most az a legfontosabb, hogy talpra álljak.
Különben az orvosommal és a nővérekkel is maximálisan meg voltam elégedve, tényleg mindent megtettek, hogy könnyebb legyen. Mosonmagyaróváron volt a műtét, az orvosom pedig
dr.Oszvald Lajos,
Szia!
Mindnyájan tudjuk most miről beszélsz, de hidd el napról napra jobban leszel, csak nyugalom. Ilyenkor az első napok azzal telnek, hogy alvás, mosakodás, WC, evés, és ismét alvás, vagy pihi. Máshoz nincs is ereje az embernek. De néhány nap múlva meglepve fogod tapasztalni, hogy egyre könnyebben mennek a dolgok. Igaz engem hüvelyen keresztül műtöttek, és az könnyebb mint a hasi műtét.
Üdv: Rezeda
Szia!
Azt már tudod, hogy mokor lesz a műtéted? De bármikor is lesz sok szerencsét, és kitartást addig. Ebben az időpontban Én már azt szerettem volna, ha rögtön megműtenek.
Szia timuti67!
A műtét kb.másfél órás volt. reggel 8 előtt vittek be a műtőbe, és fél 10 után vittek vissza az őrzőbe. Elvileg már másnap reggel fel kellett volna kelnem, de a hányás és egyebek miatt csak este 6 lett belőle. A körülményekhez képest jól vagyok, mióta itthon vagyok nem vettem be fájdalomcsillapítót, tudok az oldalamon is feküdni. Szerencsére a családom mindenben segít, tényleg csak magammal kell törődnöm.
Szia Sylvice!
Mennyi ideig tartott a műtét?Mikor szabadott először fölkelni?Most már jól vagy?Leszámítva,hogy még gyorsan elfáradsz,ez természetes.
Sziasztok Lányok!
Bocsánat,hogy eltűntem,de összecsaptak a fejem fölött a hullámok.Előre kell dolgoznom,hogy négy hétig pihenhessek.Ma voltam az utolsó vérvételen,az eredménytől függ,hogy műtét előtt kell e vért kapnom.Megbeszéltük a részleteket is,teljes méheltávolítás lesz,plusz egyik petefészek megy ki,talán a másik marad,de ez majd kedden fog kiderülni.Estére foglak visszaolvasni benneteket.
Puszi mindenkinek!
Szia Marcsi!
Csak Úgy ne járj vele m,int Én a Liviál nevű gyógyszerrel (bár a remifemintől nem igen lehet hasonló problémád) Ezt a gyógyszert a régi nőgyógyászom a változókorral összefüggő vizelési panaszaimra írta fel. Tökéletes is volt, teljes volt a komfort érzetem. Igen ám de azt elfelejtette mondani, hogy emelett a gyógyszer mellett évenként ellenőriztetni kell a májfunkciót. Ezt már a másik nőgyógyászom mondta, mikor is a műtét előttt kiderült, hogy a májfunkciós értékem vetekszik egy alkoholistáéval. És Én 5 évig szedtem ezt a gyógyszert, és amikor kérdeztem az orvost meddig kell, lehet ezt szedni azt válaszolta, "meddig akar fiatal maradni? Ha abbahagyom visszatérnek a tüneteim is." A műtét óta nem szedem a gyógyszert és "hál Istennek" a tüneteim se tértek vissza. A májfunkcióm azóta sokat javult, de még mindíg nem normális.
Úgyhogy csak óvatosan a gyógyszerekkel. A változókor természetes folyamat, anyáink is átélték, nekünk is át kell, a lehető legkevesebb gyógyszerrel, inkább természetes gyógymódokkal, és egyet értek a dokiddal. Meg kell próbálni úgy élni, hogy ki tudd küszöbölni a stressz helyzeteket, legyen időd mozogni. Talán pont Te írtad Marcsi, hogy be kell venni a "leszarom" tablettát. Én az utóbbi időben ehhez tartom magam, és elmondhatom már is sokat javultam. Bocs ha hosszú voltam.
Sziasztok!Torokgyuszi után elkapott a hasmenés,azt mondja a doki az antibiotikum hatása.Normaflor.smecta meg keksz,kefir az étrendem,néha szinesítem fokhagymás pirítóssal.Szombat óta lement rólam vagy 2-3 kiló.:)))És ami érdekes még csak éhes sem vagyok.Sose hittem volna, hogy én kibírom evés nélkül,csak hát gyengít is.Hiába vészeljük át könnyedén a műtétet,az immunrendszerünk teljesen odalett.
A banyakórrol annyit előtte is voltak tűneteim,de ha elegem volt avval vigasztaltam magam nemsokára jön a hideg és fordítva:)Éjjel meg hol kidugom lábam,hol meg nyakig begubózom:))Szedtem én is valamelyiket Remifemint vagy másikat,már nem emlékszem.Az első 3 hónapban hatott!!!aztán szünetet kell tartani és azután már nem hatott.Szerintem ez is egyéntől függ,kinek mennyire erős a "roham",mert van akiről tényleg dől a víz-nem túl kellemes:(((na meg a tűrőképességtől is,bár ha úszik az ember a verejtékben és ájulás környékezi....szóval rettenetes lehet.Szóval a menses elmaradásáér van bőven mit elviselnünk...és akkor még ott van a kedélyhullámzás is:))de ez csak desszertnek,,,,Szóval viseljük csak el magunkat meg mások is viseljenek el minket, hiszen eddig úgyis mi áldoztunk sokat...
Szia Marcsi!
A műtéted előtt is voltak már ilyen problémáid, vagy csak a műtét óta jelentkezett? Szerintem a remifemin (remélem jól írom a nevét) szedéséből baj nem nem lehet, mert ha jól tudom az gyógynövény alapú készítmény, tehát nem gyógyszer. A hatásához viszont türelem kell, nem hat azonnal, Én a kolléganőim tapasztalatát írtam most le Neked, mert "hál" istennek Nekem legalább ilyen jellegű problémáim nincsenek (egyenlőre!!!!)
Lányok nekem meg most már minden éjjel jelentkezik a banya kor, arra ébredek, hogy csupa viz vagyok és elakrok égni a melegségtől, nem tudom mit tegyek elkezdjem szedni a remifenimet???
Marcsi
Sziasztok!
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én is mint itt sokan már a kórházban beszedtem a vírust és 3 hetembe került mire kilábaltam belőle. Jobban megviselt mint a műtét. Rémísztő volt számomra, hogy bementem "tök egészségesen" (mert nekem a mióma még érezhető problémát sem okozott) és hazajöttem teljesen betegen. Én aki fizikailag toppon voltam (pszichikailag már kevésbé lehet ez volt a baj) Úgyhogy senki se siessen dolgozni, bármennyire is úgy érzi képes rá. A napi robot azért más mint otthon tenni-venni. Én meg ráadásul gyerekek között dolgozom, úgyhogy mióta visszajöttem dolgozni, hol "taknyolok", hol a torkom fáj, hol pedig köhögök, pedig tömöm magamba a vitaminokat. Minden kórságot összeszedek tőlük, függetlenül attól, hogy csak néha -néha bejárok hozzájuk. Ez az időszak meg nagyon beteges időszak náluk.
Úgy látszik a műtét után mindenki lehervad egészségileg abban a 6 hétben. Nem kifejezetten a műtét okozta problémákból kifolyólag, hanem egyéb más nyavalyát szed össze az ember. Pedig azt hittem, csak én vagyok ilyen nyomorultul szerencsétlen. Mert , hát néha nagyon odavoltam attól, hogy vajon mi jöhet még?
Ezek szerint az immunrendszer kicsit viseltes lesz a műtéttől.
Mindenki arra gondoljon, hogy 6 hét után minden vissza áll a régi kerékvágásba, csak menzesz és egyéb vérzések nélkül!!! :)))
Szia! Nem kell rémeket látni és ha lehet tessék POZITIVAN gondolkodni!!!!!!!!!! ne vonzad be a bajt. Gondolj arra Te nem vagy beteg és a mensid is megfog jönni, szerintem 2 hét nem a világ!!!!!!!! volt nekem is olyan, hogy meg volt vastagodva és 3-4 hét mulva jött csak meg. Attól, hogy kipakoltak valakit az nem azt jelenti, hogy mindjárt RÁKOS!!!!!!! Nyugodj meg mert ha steresszeled magad rajta annál is inkább ideg alapon nem fog megjönni!!!!!!!!!!
Marcsi
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?