Megoldható kevés pénzből! (beszélgetés)
sziasztok
a téma engem is érdekel!
mi pl arra gondoltunk, ha majd a baba már a pociban lesz, akkor mi magunk varrnánk neki textil pelust majd egy megvásárolt alapján, míg őt várjuk... tudom erről megoszlanak a vélemények, már mint a textil pelusról, és hát bizonyos alkalmakra persze akkor is jól jön majd az eldobható, de mi úgy számoltuk sok megspórolható majd vele... aztán majd amit lehet használtan szerezni, olcsón, lehet mi is kaphatnánk kis ruhákat,stb.
Kíváncsi vagyok én is további véleményekre, tapasztalatokra, ötletekre.
Szia!
Én fiatal kismama voltam, 4 évet vártam a babára, két vetélés után. Egyetlen egy dolgot "bántam" meg, ha lehet így fogalmazni, hogy mindenből csak az új jöhetett (kiságy, babakocsi, rucik, stb.)
Most már, hogy vágyom a tesóra a vaterán, tesz-veszen és kisbabás ismerősöktől kukkolom el tőlük a cuccokat:) Nem az számít, hogy 90eFT a babakocsi, vagy 1 évet használt jó állapotú 23eFt-ért.
Hidd el, nem csak az új cuccok a jók. Ezen nagyon sokat spórolni és a többit a családra költeni, ill. rezsire stb.
A babykaja tényleg drága, de pl. a fiam nem volt hajlandó megenni a fini otthoni kaját. Csak az üvegeset és csak a Kecskemétit. Ez majd kialakul. Pelenkából is lehet venni olcsóbbat, de én nem nagyon ajánlom, mert szerintem gagyi:( 6 félét próbáltunk. Csak már 7-8 hósan nappalra volt jó a gagyibb pelus. Hát kb. ennyit lehet "spórolni":)
Ja, és a 9. hónap alatt fel lehet halmozni fürdetőt, popsitörlőt, pelust (aká különböző méretből is) és akkor nem kell venni 1x-re annyi mindent:)
Hát, ez az, nem csak ennyi. Biztos megoldjuk, vagyunk mi is elég kreatívak, igaz?
Köszi és nektek is sok sikert!
örülök, ha tényleg így van...
a babakocsi kérdése nagyon fontos: nem mindig a drága a jó....eszméletlen jó állapotban lévőt lehet baba bizományikban venni, esetleg aukciós oldalakon....ám mindig a funkció, a méret, és az legyen a legfontosabb, hogy neked mennyire lesz könnyű vele közlekedni!
alul mindenképpen legyen bevásárlóháló, mert most még nem is gondolod mekkora szükséged lesz rá, de mikor már motorozgatni fog, de kell még a kocsi is, nem mindegy, hogy kézben cipeled és tolod mindkettőt, vagy besuvasztod oda, ami épp nem kell...
pelenkából sok mindnekinek jobban beváélt az olcsó tesco-s mint a drágábbak, de ez szokás kérdése.... sok bababoltban kapni pl olcsóbban olyna pelust,ami karamell színű, stb, mert nem fehérített, és emiatt drágább... ugyanolyan jók, és szerintem otthonra bőven megteszi, max veszel szépet arra az esetre, ha dokihoz kell menni, vagy puccos vendégségbe...
Szia:)
Ez valóban így van, de azért sok mindenen lehet, nem sokat, de egy keveset spórolni....én már csak tudom, mert három hónapos kora óta egyedül nevelem a kisfiamat, bár a szüleim a mai napig segítenek, de így sem könnyű....
Nem vettem mindenből újat, kiságyat, ruhákat, stb. én pl. rájöttem hogy a szines tesco-s pelus a legjobb, én még azt is ki merem jelenteni, hogy talán még a liberonál is sokkal jobb...ez természetesen az én véleményem...ebből pedig rengeteg fogy:)
Nem akarom magam reklámozni, de van egy pár eladó ruhám(pirnce oliver), kiságyam ami fenn is van a hirdetéseim között, játékok, csörgők....
a legfontosabb: az anyukák mindig mindneből a lehető legjobbat akarják..és ez érthető is...
de a kisbaba hamar megnő, havonta ruhaméretet vált, a szép, turis, vagy kapott ruha pontosan ugyanolyan jó, mint a vadiúj4 ne feledd: ha egyszer ráadtad, már az is használt lesz!)))
gyönyörű játszószőnyegeket kapni.... valamelyik ügyes nagyi, rokon, vagy barátnő simán meg tudja varrni maradékokból, ha szerencsés vagy, te magad is...
a bébiétel nagyon drága....te magad sokkal olcsóbban, és egészségesebben el tudod készíteni...
Most tervezitek a babát??Hidd el minden kialakul a végére!!Van rá 9 hónapod:_))
Sokan a vaterán vásárolnak....de azt mondom ráértek mindenre ha megvan a baba!!
Mindig azt hallom, olvasom, hogy egy gyereknek csak a szeretet számít, és nem is akarom ezt megcáfolni. De a gyermekáldás kapujában mindig eszembe jut, hogy azért elég sok pénzbe van egy gyerek! Tippeket és ötleteket várok tapasztalt anyukáktól, hogy miben lehet furfangosan lefaragni a végösszeget!
Előre is nagyon köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan esküdjünk és mulassunk kevés pénzből?
- Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni!
- Fogyni kevés pénzből, gyerek mellett
- Hol lehet nem Magyarországon kevés pénzből egy darabig minimum elélni?
- Kevés pénzből lehet nevelni igényes, széles látokörű gyereket?
- Nagyon kevés pénzből jó ebéd (legalább két napra)! Ötletek?