Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Meghatalmazás - szolgáltatók fórum

Meghatalmazás - szolgáltatók (tudásbázis kérdés)


10. NeKoAn (válaszként erre: 6. - Andi6020)
jan. 20. 21:02

2 tanussal?

Mert akkor az a posta szabalytalanul járt el... 😉

9. globus (válaszként erre: 2. - Andi6020)
jan. 20. 18:35

Nálunk ügyvéd csinált egy mindenre alkalmasat, a meghatalmazónak ott jelen kellett lenni, személyes találkozón.

Egyedül a postának nem jó ez, hanem általad vázolt külön forma.

jan. 20. 18:04
Reggel egyébként hívtam egy postát ezzel kapcsolatban, mondtam hogy mit szeretnék és miért én felvenni és meghatalmazás stb.. És nem mondta, hogy ott kell lennie a meghatalamazónak. Mert azt is mondtam, hogy külföldön van.
jan. 20. 17:59
Sziasztok! A postai meghatalmazás kell dolog végül számomra is egyértelmű lett, a nyomtatványt nézve nekem is úgy tűnt, hogy a postai alkalmazott jelenlétében kell h alá legyen írva a meghatalamazó által, azaz mutasson igazolványt, viszont van hozzá egy kitöltési útmutató, ami szerint az jön le, h egyszeri dolognál elég a két tanú aláírása. Úgyhogy holnap megpróbálom, ha nem, nem. Sajnos az illető külföldön él, így ezt nem tudja intézni, holnapig tudom átvenni, és az sem megoldás, ha újra kérem díj ellenében, mert a lakcím kártyám nem oda szól. Köszönöm a válaszokat!
6. andi6020 (válaszként erre: 3. - NeKoAn)
jan. 20. 15:02
Vettem már fel pénzt meghatalmazással.
5. Bichi (válaszként erre: 1. - Oneday)
jan. 20. 09:12
Egyébként a legegyszerűbb, bár némi díjazást kérnek érte (nem tudom most mennyiért), hogy felhívod a postát, és kihozzák újra.
4. Bichi (válaszként erre: 3. - NeKoAn)
jan. 20. 09:11
A szolgáltató nem utalhatja más névre, ha nincs vele szerződésben...
jan. 20. 05:49

Szia


Utalvány esetén a 2 tanus meghatalmazás nem jó!


Csak a posta által hitelesített meghatalmazás jogosít pénz átvételére.

A meghatalmazót és a meghatalmazottat is postai dolgozó igazolja le, hogy a jelenlétében írta alá a meghatalmazást.

A meghatalmazó aláírása a legfontosabb. Azt mindenképp postai dolgozónak kell leigazolnia.

Bemehet bármelyik postára, kitölti és elküldi neked.Abban az esetbe tudod átvenni az utalványt meghatalmazás nélkül, ha egy címen lakó (lakcímkártyán is ugyan az a cím van) közeli hozzátartozó vagy.


Ha nem tudtok meghatalmazást csinálni, akkor a pénz visszamegy a szolgáltatónak (értesítéstől számított 10 munkanap). A szolgáltatóval beszélj ebbe az esetben, hogy a te nevedre utalja ki a pénzt.

2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Oneday)
jan. 20. 00:21

Természetesen postára postai meghatalmazás kell.

A meghatalmazónak akkor kell ott lenni, és postai dolgozó előtt aláírni, ha állandó meghatalmazást ad.

Írhatsz kézzel is egy esetit, két tanú aláírásával ellátva.

jan. 19. 23:37

Sziasztok! Az Elműnél és Mvm-nél túlfizetésem keletkezett (az Elműt már átvette az Mvm), így küldtek levelet is és utalványt is, hogy mehetek a postára a pénzért. Viszont nem az én nevemre szól, így mindenképp kell meghatalmazás. Először a két szolgáltató meghatalmazását töltöttem le, h meghatalmazott eljárhat x dologban meghatalmazó által, gondoltam ezt iratom majd alá a meghatalmazóval. Aztán elkezdtem azon gondolkodni, hogy mivel a pénz a postán várakozik, így lehet nem is ennek a két szolgáltatónak, hanem a postai meghatalmazás kellene? Valaki intézett már ilyet? Illetve készpénzt valóban adnak ezzel a meghatalmazással? Mert hallottam és olvastam már olyat, hogy első alkalommal ott kell lennie személyesen a meghatalmazónak is (kicsit ellentmondásos). Lehet, hogy reggel ezt telefonon megérdeklődöm.

A másik : ha nem sikerül felvennem, megpróbálják újra kézbesíteni? Az Mvm ugye le tudja vonni nekem az esedékes számlákból, ahogy anno az Elmű tette túlfizetésnél, de mivel maga az Elmű már úgy olyan nincs, ők gondolom csak pénzt tudnak visszaadni. Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook