Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes pudingos kevert recept

Meggyes pudingos kevert recept

A Meggyes pudingos kevert hozzávalói:
6 tojás
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 cs sütőpor
1 evk rumaroma
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 kis doboz kefir
2 dl tej
1 üveg meggybefőtt

Tetejére:
meggybefőtt leve
3 evk porcukor
2 evk keményítő/liszt
15 dkg túró
2 evk vaj


A Meggyes pudingos kevert elkészítési módja:
A tojásokat ketté vesszük. A sárgájába teszünk minden hozzávalót a sütőporos liszt kívételével,majd hozzá forgatjuk azt is. Külön felverjük a fehérjét csipet sóval és cukorral,majd azt is hozzáforgatjuk a masszához. Előmelegítjük a sütőt. Egy kisebb,magasabb falú papírozott tepsibe öntjük a tésztát,elegyengetjük,majd beleszórjuk a meggyet. Süssük 35-40 percig tepsitől függően. Készítsük el a krémet. Tegyük egy lábasba a meggylét a cukorral és forraljuk fel,majd a keményítőt és főzzük sűrűre. Ha kész mehet bele a túró és vaj. Ha megsült a sütemény kenjük meg a krémmel és hűtsük legalább egy órát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes pudingos kevert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook