Megbocsájtani könnyebb vagy felejteni? (beszélgetés)
Megmondom igen .
Egy emberi szív ugyan nem felejt DE ha valóban megbocsájtottál, akkor elfogod felejteni idővel, én NEM mondtam hogy most azonnal fogod elfelejteni... így.
Megmondod nekem,hogy lehet felejteni?
Per pillanat én úgy gondolom,mély sérelmet nem lehet feledni,max. az idő megszépít mindent....
Ha mélyen megbántott,akkor nem könnyü csak úgy fátylat borítani rá.
Ha folytatni akarod a barátságot ugyanolyan szinten,mint az összezördülésetek előtt volt,akkor
beszéljétek meg még egyszer,mert tüske marad benned és csak rágódni fogsz rajta.
Megbocsájtani lehet,feledni nagyon nehéz.
Megbocsájtani lehet, felejteni nem.
Jó esetben.
Szerintem van olyan amikor a barátság elfáradt amikor már nem ugyan azt a dolgot képviselitek vagy túl különbözőek vagytok...nekem is volt ebben részen és a páromnak is.
Szerintem akkor esik meg ez legtöbbször amikor a gyerekkori barátok felnőnek és más életútra vágytok....vagy ha a mindenkinek lesz komoly kapcsolata és megváltoznak a nézetek.....ilyenkor jöhetneka bántódások, viták....néha el kell fogadni, hogy ez az élet rendje.
Megbocsájtani könnyebb :)
Ha úgy érzed még maradt benned tüske, ülj le vele beszélgetni és mondd el neki mi az ami bánt, beszéljétek meg még egyszer :)
Rágódni magadban semmiképpen sem szabad :)
Nekem is volt ilyen szituációm... aztán gyűltek gyűltek az ilyen általam megbocsájtások és a végén besokalltam.
De amúgy a te helyzetedben meg azt mondom, hogy próbáld meg elfelejteni, még ha nehéz is, semmi értelme hogy tönkremenjen egy barátság egy vita miatt.
További ajánlott fórumok:
- 2010 nyarára legyünk bombázók! (vagy legalább pár kilóval könnyebbek)
- Ma vagy mondjuk harminc éve könnyebb fiatalon semmiből indulni?
- Barátommal elég szépen összevesztünk, lehet hogy végleg. Hogyan lehet felejteni?
- Visszaszerezni, vagy elfelejteni életem legnagyobb szerelmét?
- Bizonytalan ex vagy csak lekoptatás? Érdemes küzdeni vagy felejteni kéne?
- Képtelen vagyok elfelejteni a múltat.