Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mazsolás almás szelet recept

Mazsolás almás szelet recept

A Mazsolás almás szelet hozzávalói:
37 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
20 dkg porcukor
2 citrom
50 dkg jonatán alma
10 dkg mazsola
2 teáskanál sűtőpor
1 csomag vaniliás cukor
csipetnyi őrölt fahéj
a tepsi kikenéséhez margarin


A Mazsolás almás szelet elkészítési módja:
Az egyik citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.Az almát megmossuk és meghámozzuk. Durvára lereszeljük, majd citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.A vajat vagy margarint a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a vajas krémmel.Beledolgozzuk a reszelt almát, a megmosott,lecsöpögtetett mazsolát,majd a citromhéjat és csipetnyi őrölt fahéjat.A tésztát margarinnal kikent tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe aranysárgára sütjük.A sütőből kivéve kihűtjük. A félretett citrom levét kifacsarjuk, majd kikeverjük a porcukorral.A fehér citrommázat a kihűlt tészta tetejére kenjük,és hagyjuk megszilárdulni.

A tésztát durvára vágott dióval, cukrozott naarancshéjjal is dusíthatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mazsolás almás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook