Marslakó-kávéház (beszélgetés)
Imádlak!
;-))))))
persze, mert "megemberesedtünk"...
na meg dúl a szerelem :-)
ugyeugyeugye?
jajneharagudj... már úúúúúgy hiányzik, hogy élőben halljam... mikor jön az a fránya űrhajócka?
(lehetne lepöödke is, de ez olyan, mint a mendegélanagymamim)
neharagudjbocsinemaludtamelegetbocsimégegyszer
Otthon papírrepülő-csatáznak a gyerekeikkel. :-)
Csak nem Te is??? Mármint marslakó...
Az én apám 56 évesen. A doki nem merte megmondani,h esélye sincs, csak épp múlt időben kérdezett: ivott? Dohányzott?
Nem tanulják meg pedig fontos lenne...
Félidős várandós voltam a nagylányommal. Órákon át fogtam a kezét...csak a nővérke jött be, de a kérdésemre,h jó jel-e vagy rossz,h felment a láza, nem válaszolt, mondván a dokit kérdezzem...aki mint a kámfor felszívódott és csak akkor keveredett elő, amikor üvöltve kirohantam,h leállt a légzése. Meg sem próbálta újraéleszteni, tehát tudta,h menni fog...
De nem ez volt nekem a legrosszabb, az első szülésemnél...na mindegy, hosszú.
A lényeg: nem azon múlik,h orvos vagy nem, hanem,h Emberséges, vagy nem...
APU 54 ÉVESEN HALT MEG. Kórházban, előtte mentem a főorvoshoz borítékkal, kérdeztem haza jöhet e karácsonyra .Rátette a kezét a borítékra, és úgy mondta az ön apja nem megy haza karácsonyra mert nem éri meg, nem tudom hogy keveredtem ki onnan mentem a wc be sírni.Nem mertem elmondani mit mondott,a főgonosz.-Persze hogy jöhetsz -.Sütőtököt kért, előtte szőlőt megevett pár szemet a többit küldte az unokáknak( december közepe volt.Sült a sütőtök, amit délután akartam bevinni mikor jött a távirat hogy meghalt.Be kellett menni, mikor a csomagjait hoztuk el, az ures ágy ahonnan még a matracot is levették, na ott kiborultam úgy bőgtem mint egy csecsemő( most is).Az egyik orvos kérdezte adjon e nyugtatót.Képtelen voltam kocsiba ülni és vezetni két órán át bőgtem egy padon ülve a folyosón, de nem kellett nyugtató.
Sorolhatnék orvosokat akik erősen rácáfolnak az itteni főorvosra.Voltak, köszönöm nekik hogy vannak másoknak is,
Igazad van, én sem öntöm ki a fürdővízzel a gyereket, de van, amikor pontosabb az, amit én érzek, mint amit a doki anatómia alapján feltételez (konkrét eset volt).
Fontos a jó szakember, ez tény, de ahhoz, hogy rágyere, hogy jó kezekben vagy-e valahogy el kell tudni dönteni. Szintén tapasztalat...
Pontosan a gyász az, ami sokszor tabu, pedig fontos lenne, hogy ne csak szakemberek ismerjék, hanem visszajöjjön családi szintre, hogy megélhető legyen.
Nem szeretek orvoshoz járni, de:
1 Tanulják sok évig anatómia mi miért van.. szóval laikusnál többet tudnak.
2Anyu rákkal küzdött pár éve, eszembe nem jutott volna hogy hagyjuk a hagyományos orvoslást valami alternatív gyógymódért .A legtöbb hogy kértem szedjen vitaminokat. Ma már túl van rajt.Még nem gyógyult hisz 5 év után mondanak valakit gyógyultnak.Azért nem kell lebecsülni az orvos tudományt, az orvosokat se. Amikor a srácaim kicsik voltak nem hagytam hogy a doki antibiotikumot adjon nekik, kb két évbe telt mire belátta igazam van. Mire a suliba mentek arra az immunrendszerük megerősödött, nálunk mindenki szed vitamint, minden nap. A doki ritka program, a gyógyszerszámlánk pedig erősen alacsony.
Papnak miért hiszünk, talán mert nem lehet az ember mindenben önmaga tanára, amúgy ha az ember pl gyász éri felénk a pap beszélget az emberekkel. Rengeteget segítenek a rítusok, a temetés a siratás, a tor. Mind jót tesz a léleknek.
A szakértő, azért szakért mert több tudása ismerete tapasztalata van mint egy átlag embernek.
El lehet dönteni akarod vagy sem, hisz nem kötelező, de átsegít sok dolgon ami egyedül nehezebb.
A saját vakbelem kioperálni pl nem tudnám bármekkora az önbizalmam
De nagyon meg kell válogatni és kizárólag a józan ész határáig... sokszor nem tudják mit cselekszenek!
Tisztelet a kivételnek, így mi is 20 km-rel arrébb választottunk gyerekorvost. A szülészeket pedig bábára cseréltem a második gyerek után-nem bántam meg, sőt!
Fölvetek 1-2 témát, hátha erre téved egy másik marslakó...
Vajon az emberek miért hisznek jobban az orvosnak, papnak,... stb, mint a saját tapasztalatuknak?
Legtöbbjök félreteszi a saját józan paraszti eszét és olyan dolgokban is másnak, "szakértőnek" hisznek, ami kiveri a szemüket.
Nálam ez kiveri a biztosítékot...