Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Margarin / Növényi zsíradék fórum

Margarin / Növényi zsíradék (beszélgetés)

1 2
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Enissa)
tegnapelőtt 09:03

Szakember????

Hát ahogy láttom a malabszorpcióról nem sokat tudnak van aki semmit. Ahol mi voltunk orvosnál arról ne is beszéljünk. A facen van egy csoport ami a malabszorpcióval foglalkozik, de ott sem tudják az okot, mi lehet az oka ennek a betegségnek.

16. Enissa (válaszként erre: 14. - Cimpi)
tegnapelőtt 08:58
Teljesen egyetértek Veled.
15. Enissa (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:58

Szerintem ezt a kezelőorvosától kérdezd meg, a legrelevánsabb választ ő tud adni.

Lehet neki más problémája is, és a szakember tudja netán keresztallergia se lépjen fel.

14. cimpi
tegnapelőtt 08:56

A bolti növényi tejek azért számomra kérdőjelesek.... minimális pld. mandulatartalom 2 százalék?... s a lejárata kb fél-háromnegyed év múlva-lehet benne adalékcucc rendesen-..akkor ezek sem jobbak..

+ kókuszzsirról is olvasni rosszakat,hogy inkább káros.. nehéz eligazodni a mai világban...

13. Enissa (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnapelőtt 08:55

Furcsa, tyúkokkal nem tudom, de madarakkal kipróbálom, ha lesz alkalom rá. :)

A válogatós fajtájukat. :)

12. 55Judit (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnapelőtt 08:54
Mikor kibontod a zacskót, szagold meg! Beazonosíthatatlan bűze van. A házival meg az a probléma, hogy ellenállhatatlan. Ahogy kisül még melegen meg kell kóstolnom mert különben nem is tudom mi lenne velem.😀
11. 55Judit (válaszként erre: 6. - Fokhagyma)
tegnapelőtt 08:46

Én ezt a tejet készítem újabban. Ízre legjobban hasonlít a tehéntejhez csak finomabb: [link] A dobozán se sorolják az adalékokat. Ja, doboza sincs.😀

Hidegen turmixolva több féle magtejet is készítek. Legkedveltebbek a dió, mák, kókusz, szezám, és répás szezám tej.

Zsiradékok közül használom a vajat, sertészsírt, extra szűz kókuszolajat, olívát, és ezek főző változatát is. Mindig melyik a célszerűbb, és mindig a lehető legkevesebbet.

tegnapelőtt 08:45
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert a kislányom mintha a növényi vaj miatt nem bìrná a fruktózt feldolgozni a szervezete. Ezért tudni szeretném mi az amit adhatok Neki és növényi eredetű (pl tej, vaj, sajt, turó, joghurt...), mert rendes tejterméket nemtud fogyasztani azzal is gond van (ha minden igaz a laktózzal van gond).
9. globus (válaszként erre: 7. - Enissa)
tegnapelőtt 08:44

Én egy másik dolgot kipróbáltam: tyúkok megeszik a száraz kenyeret, szétvágják, felcsipegetik a morzsát. Kivéve a toast kenyeret, ami zacskós szeletelt. Kidobtam, napok múlva fel kellett venni, felé se mentek.

Jóég tudja miből készül.

8. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:32

Kerüld a hidrogénezett növényi olaj feliratot, ez rejtett transzzsírt jelenthet.

Ellenőrizd, hogy kevés telített zsírt, viszont több telítetlen zsírt tartalmazzon.

Minden kornak meg van a maga mumusa, egyszer ez egészségtelen, máskor az.

A vaj finom, bár abban is magas a telített zsírsav.

7. Enissa (válaszként erre: 5. - Liliom10)
tegnapelőtt 08:26

Kipróbáltad, vagy csak olvastad?

Városi legenda.

Néha ki kell próbálni dolgokat, mint pl. a búza nem kell ki a mikrózott víztől. Ha mondjuk forróvízbe teszik nem, de egyébként teljesen mindegy milyen hőkezelést kapott a víz.

6. fokhagyma (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:12

Margarint már nagyon régóta nem veszek. Szerintem azt nem lehet lemérni, hogy konkrétan milyen tüneteket, betegségeket okoz, de nem a növényi jellege, hanem a hozzáadott vegyi dolgok miatt nem jó.

Zabtejet veszek, szinte mindenhez azt használom, amibe tej kellene, de napi rendszerességgel a müzlimbe teszek. Nem gondolnám, hogy ártalmas, csak pozitív dolgokról tudok a zabbal kapcsolatban.

5. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:54

A margarin egészségtelen ! ( Ha hangyaboly közelébe leteszel vajat és margarint, a hangyák elkerülik a margarint, csak vajat esznek.)

Legjobb lenne magunknak készíteni a növényi tejet, de én is iszom pl. mandulaitalt, ami bolti. Sajnos, az csak 2-2,3 % mandulát tartalmaz, pótolom a reggeli müzlimben 8 szem mandulával.

4. liliom10 (válaszként erre: 2. - Srcrss)
tegnapelőtt 07:46
Csak BIOnapraforgómagot vegyél, mert a többi glifozátot tartalmaz !
3. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:38

A nővényi termékeke nem olyan egészségtelenek, mint tejes társaik. Sőt.

A tej gyulladásokat okoz a szervezetben, cisztákat okoz.

2. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:33
Növényi tejet készíthetsz otthon turmixgéppel. Nagyon egyszerű, és nem lesz egészségtelen. Én csak napraforgómagból csinálok, de ritkán.
tegnapelőtt 06:22

Okozott nálatok bajt a margarin? Mit? Milyen betegséget, tünetet okozott?

A növényi sajt, növényitej is ártalmas? Illetve mik ártalmasak? Növényi eredetű termékekre gondolok amik igazából a tej helyettesítésére találtak ki. Azok közül mik ártalmasak és miért?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook