Margarin / Növényi zsíradék (beszélgetés)
Szakember????
Hát ahogy láttom a malabszorpcióról nem sokat tudnak van aki semmit. Ahol mi voltunk orvosnál arról ne is beszéljünk. A facen van egy csoport ami a malabszorpcióval foglalkozik, de ott sem tudják az okot, mi lehet az oka ennek a betegségnek.
Szerintem ezt a kezelőorvosától kérdezd meg, a legrelevánsabb választ ő tud adni.
Lehet neki más problémája is, és a szakember tudja netán keresztallergia se lépjen fel.
A bolti növényi tejek azért számomra kérdőjelesek.... minimális pld. mandulatartalom 2 százalék?... s a lejárata kb fél-háromnegyed év múlva-lehet benne adalékcucc rendesen-..akkor ezek sem jobbak..
+ kókuszzsirról is olvasni rosszakat,hogy inkább káros.. nehéz eligazodni a mai világban...
Furcsa, tyúkokkal nem tudom, de madarakkal kipróbálom, ha lesz alkalom rá. :)
A válogatós fajtájukat. :)
Én ezt a tejet készítem újabban. Ízre legjobban hasonlít a tehéntejhez csak finomabb: [link] A dobozán se sorolják az adalékokat. Ja, doboza sincs.😀
Hidegen turmixolva több féle magtejet is készítek. Legkedveltebbek a dió, mák, kókusz, szezám, és répás szezám tej.
Zsiradékok közül használom a vajat, sertészsírt, extra szűz kókuszolajat, olívát, és ezek főző változatát is. Mindig melyik a célszerűbb, és mindig a lehető legkevesebbet.
Én egy másik dolgot kipróbáltam: tyúkok megeszik a száraz kenyeret, szétvágják, felcsipegetik a morzsát. Kivéve a toast kenyeret, ami zacskós szeletelt. Kidobtam, napok múlva fel kellett venni, felé se mentek.
Jóég tudja miből készül.
Kerüld a hidrogénezett növényi olaj feliratot, ez rejtett transzzsírt jelenthet.
Ellenőrizd, hogy kevés telített zsírt, viszont több telítetlen zsírt tartalmazzon.
Minden kornak meg van a maga mumusa, egyszer ez egészségtelen, máskor az.
A vaj finom, bár abban is magas a telített zsírsav.
Kipróbáltad, vagy csak olvastad?
Városi legenda.
Néha ki kell próbálni dolgokat, mint pl. a búza nem kell ki a mikrózott víztől. Ha mondjuk forróvízbe teszik nem, de egyébként teljesen mindegy milyen hőkezelést kapott a víz.
Margarint már nagyon régóta nem veszek. Szerintem azt nem lehet lemérni, hogy konkrétan milyen tüneteket, betegségeket okoz, de nem a növényi jellege, hanem a hozzáadott vegyi dolgok miatt nem jó.
Zabtejet veszek, szinte mindenhez azt használom, amibe tej kellene, de napi rendszerességgel a müzlimbe teszek. Nem gondolnám, hogy ártalmas, csak pozitív dolgokról tudok a zabbal kapcsolatban.
A margarin egészségtelen ! ( Ha hangyaboly közelébe leteszel vajat és margarint, a hangyák elkerülik a margarint, csak vajat esznek.)
Legjobb lenne magunknak készíteni a növényi tejet, de én is iszom pl. mandulaitalt, ami bolti. Sajnos, az csak 2-2,3 % mandulát tartalmaz, pótolom a reggeli müzlimben 8 szem mandulával.
A nővényi termékeke nem olyan egészségtelenek, mint tejes társaik. Sőt.
A tej gyulladásokat okoz a szervezetben, cisztákat okoz.
Okozott nálatok bajt a margarin? Mit? Milyen betegséget, tünetet okozott?
A növényi sajt, növényitej is ártalmas? Illetve mik ártalmasak? Növényi eredetű termékekre gondolok amik igazából a tej helyettesítésére találtak ki. Azok közül mik ártalmasak és miért?
További ajánlott fórumok:
- A margarinról
- A vaj vagy a margarin egészségesebb?
- Vaj, margarin vagy olaj?
- Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Nagyon nem értem, miért hívják gyakran a margarint vajnak....