Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mángoldot hogyan kell elkészíteni adjatok valami jó tanácsot? fórum

Mángoldot hogyan kell elkészíteni adjatok valami jó tanácsot? (tudásbázis kérdés)


13. 99279bb06f (válaszként erre: 12. - Lakianna)
2009. jún. 14. 20:03
Az eredeti ízt hozza ki belőle, nem lesz fű íze, sóval is lehetne, de az ecet jobb.
12. lakianna (válaszként erre: 5. - 99279bb06f)
2009. jún. 14. 19:42
Köszönöm a receptet és a jó tanácsot. Miért kell ecet a főző vizbe?
2009. jún. 14. 13:31

Mángoldos tészta

A tésztavizet felteszed, és kifőzöd a tésztát.

A megtisztított mángoldot megpárolod. Ha puha, akkor éles késsel nagyon apróra vágod a vágódeszkán. Majd teszel hozzá tört fehérborsot, reszelt szerecsendiót, egy kis majorannát, késhegynyi őrölt sáfrányt, pici sót és az egészet felrakod egy pohárka tejfellel a tűzre, de csak egy forrásnyi időre.

Az apróra vágott gombát megpirítod, mikor majdnem kész, akkor beleteszed az ugyancsak apróra vágott sonkát.

A mángoldot és a gombás-sonkát összeöntöd, és felrotyogtatod, és az egészet a kifőtt tésztára öntöd. Reszelt sajtot teszel a tetejére, berakod a sütőbe, hogy piros legyen a teteje.

10. 99279bb06f (válaszként erre: 9. - Setna)
2009. jún. 14. 00:33
Én is! Jó étvágyat!
9. Setna (válaszként erre: 8. - 99279bb06f)
2009. jún. 14. 00:03
Szívesen. Én is letesztelem holnap a kaprost, míg a fiúk el nem főzik valami oktondiságra az összes mangoldot. És örülök, hogy hallhattam felőled :-)
8. 99279bb06f (válaszként erre: 7. - Setna)
2009. jún. 13. 23:59
Húú! Ez nagyon fina lehet. Ki fogom próbálni. Köszi.
7. Setna (válaszként erre: 4. - 99279bb06f)
2009. jún. 13. 23:43
Ez nem hangzik rosszul (amiben kapor van, az az én szememben már eleve tökéletes!); viszonzásul itt a mangoldos tekercsünk a horvát ebédről: levelestészta, megkenve párolt mangoldcsíkos, párolt hagymás, tojásos, feta sajtos, paradicsompaprikás maszával, felcsavarjuk, tejes tojással lekenjük és pirosra sütjük.
2009. jún. 13. 23:41

Töltött mángoldlevelek - másképp:

Addig ugyanúgy, mint alant, de amikor megfőtt a töltött levél, akkor vajon megpirítod a lisztet, felengeded tejfellel, reszelsz rá szerecsendiót, és ezt átforralod, majd vissza a töltött leveleket, és forrón tálalod.

2009. jún. 13. 23:37

Töltött mángoldlevelek:

1 liter vízbe két evőkanál ecetet raksz, és ezt felforralod. Amikor felforrt, akkor a nagyobb mángold leveleket 2 percre beleteszed (tűzről levetted a lét). Utána a leveleket felakasztod, hogy kicsöpögjön belőle az ecetes lé.

Ekkor megtöltöd darált hús, főtt rizs, 1 tojás, pici só, zúzott fokhagyma töltelékkel (mint a töltött káposztát).

Felrakod főni sima vízben (vagy húslében). Ha puhára főtt, akkor egy tűzálló tálra szeded, besamell szerecsendiós besamell mártással leöntöd, reszelt sajt a tetejére, és pirosra sütöd.

2009. jún. 13. 23:31

Kaporral.

A mángold levelét csíkokra vágod, egy kis olajra dobod, összekavarod, egy kicsi sót szórsz rá, majd egy csokor apróra vágott kaprot és az egészet kevés vízzel puhára párolod.

Néhány perc elég. Akkor egy kis pohár tejfelbe két lapos kanál lisztet raksz, és ezzel behabarod a mángoldot.

Ha nem elég savanykás, akkor pici ecettel még savanyíthatod.

2009. jún. 13. 23:24
Úgy csinálod, mint a spenótot, de szerecsendiót is teszel egy picit bele.
2009. jún. 13. 22:27
Köretnek? Sütőben megpárolod alufólia alatt olvasztott vajjal, tejszínnel, szerecsendióval, sóval, borssal. Finom és tökegyszerű.
2009. jún. 13. 20:53
Mángoldot hogyan kell elkészíteni adjatok valami jó tanácsot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook