Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás máglyarakás recept

Mandulás máglyarakás recept

A Mandulás máglyarakás hozzávalói:
4 tojás
1/2 dl. olaj
1(2 dl. víz
3 ek. lenmagliszt
6 ek. mandula
6 ek cukornak megfelelő édesítő
1/2 tk sütőpor
1 tk fahéj
1/2 dl. tejszín
vaníliarúd, esetleg aroma
1 marék vágott dió
4 ek. cukormentes baracklekvár
2 nagyobb savanyú alma
édesítő ízlés szerint


A Mandulás máglyarakás elkészítési módja:
A mandulát őröld meg a lenmagliszttel együtt aprítóban, majd keverd hozzá a sütőport és a fahéjat. Két tojást verj habbá, majd felváltva apránként add hozzá az olajat és a vízben feloldott vagy elkevert édesítőt. Végül tedd bele a lisztkeveréket, majd kivajazott, sütőpapírral bélelt formában süsd 150 fokon kb. 20 percig, vagy tűpróbáig. Nem kell aggódni, hogy túlsül, még jobb lenne, ha már száraz lenne a piskóta. Az almákat vágd vékony szeletekre, a tejszínt keverd el ugyanannyi vízzel, két tojás sárgájával és a vaníliával, majd édesítsd. A piskótát vágd szeletekre, öntsd le ezzel a keverékkel, forgasd át benne, majd nyomkodd egy alaposan kivajazott mély tál aljára. Locsold meg két evőkanál baracklekvárral (hígíthatod egy kis vízzel, ha túl sűrű) szórd meg vágott dióval. Rétegezd rá az almaszeleteket, egyenletesen. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg meg nem puhul az alma. Közben verd fel a maradék két tojásfehérjét, kemény habbá egy egy kevés édesítővel, majd forgasd bele óvatosan a másik két evőkanál lekvárt. Halmozd az alma tetejére, és süsd addig, míg szép aranyszínű nem lesz a hab.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook