Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Liszt- és cukormentes lepény recept

Liszt- és cukormentes lepény recept

A Liszt- és cukormentes lepény hozzávalói:
15 dkg darált dió
25 dkg darált mandula vagy törökmogyoró
2,5 dl tej
4 db tojás
pici vanília aroma
2 ek hollandi kakaópor
kevés citrom- és/vagy narancshéj
1 nagy alma , durvára reszelve
20-30 dkg cukornak megfelelő mennyiségű adag édesítőszer
díszítésképp a tetejére mandulaforgács/csokibevonó reszelék


A Liszt- és cukormentes lepény elkészítési módja:
A tejben feloldjuk az édesítőszert. A porállagút és a tablettásat is célszerű langyos tejben oldani. Hozzáadjuk a vanília aromát. A tojásokat a tejbe beleütjük, és elkeverjük. Egy másik edénybe beleöntjük a darált magvakat, a fél sütőport, a kakaóport, a citromhéjat. Az almát lereszeljük. Minden alapanyagot egybekeverünk, még mielőtt az alma összeesne. Egy sütőformába töltjük, tetejét meghintjük mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben sütjük. Langyosan, hidegen fogyasszuk.

sütési hőfok: 150 °C

Aki nem fogyózik drasztikusan, tehet a tetejére tortabevonót.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A liszt- és cukormentes lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook