Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Coq au vin (Kakas borban) recept

Coq au vin (Kakas borban) recept

A Coq au vin (Kakas borban) hozzávalói:
2 kg szárnyas (egy kakas fele, gyöngytyúk, esetleg csirke)
1 üveg vörösbor (csirkéhez, gyöngytyúkhoz fehér, szamorodni jellegű)
3 cl. konyak
20 dkg húsos szalonna
4 ek. vaj.
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag fűszernövény (vagy provanszi fűszerkeverék)
20 dkg. apró szemű gomba
2 ek. liszt, vagy 1 ek. kukoricakeményítő,
só, bors


A Coq au vin (Kakas borban) elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 140 fokra. Darabold fel a kakast, kockázd fel a szalonnát, vágd negyedekbe a hagymát. Forrósítsd fel a vajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a kakasdarabokat minden oldalukon. Közben add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a szalonnát, a fűszerkeveréket, a gombát, a sót és a borsot. Kevergesd, amíg a kakas meg nem pirul. Melegítsd meg a konyakot egy kis edényben. Gyújtsd meg, és flambírozd vele a kakast, azaz öntsd rá a lángoló konyakot. Amikor a lángok elalszanak, öntsd hozzá a vörösbort. Fedd be az edényt, forrald fel, majd tedd át a sütőbe. Süsd puhára, ami a kakas korától függően 2-4 óra is lehet. Ha csirkét használtál, akkor fél óra alatt kész van.


Kategória: Húsételek receptjei


A coq au vin (kakas borban) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook