Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulamarcipán, I. recept

Mandulamarcipán, I. recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mandulamarcipán, I. hozzávalói:
20 dkg mandula,
40 dkg kristálycukor,
1,5 dl víz.


A Mandulamarcipán, I. elkészítési módja:
A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulamarcipán, i. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook