Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krumplis kalács (kiadós, finom sütemény; 12 szelet) recept

Krumplis kalács (kiadós, finom sütemény; 12 szelet) recept

A Krumplis kalács (kiadós, finom sütemény; 12 szelet) hozzávalói:
25 dkg lisztes, fõtt burgonya
10 dkg mazsola
5 cl rum
4 tojás
10 dkg kristálycukor
12 dkg hámozatlan, reszelt mandula
11 dkg teljes õrlésû búzaliszt
egy csipetnyi sütõpor
egy csipetnyi só
egy csomag vaníliás cukor
egy fél citrom reszelt héja
sütõpapír
porcukor


A Krumplis kalács (kiadós, finom sütemény; 12 szelet) elkészítési módja:
-A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra tördeljük szét. -A mandulát a liszttel és a sütõporral gondosan összekeverjük -A mazsolát rummal meglocsoljuk -A tojásokat a kristálycukorral, a sóval és a vaníliáscukorral meg a citromhéjjal forró vízfürdõ fölött sûrû krémmé verjük. -A vízfürdõrõl levéve addig verjük tovább, míg teljesen ki nem hûl. -A lisztes keveréket, a reszelt borgonyát és a mazsolát a tojásos masszába keverjük -Egy sütõformát kibélelünk sütõpapírral, a masszát beleöntjük és elõmelegített sütõben 200ºC-on kb. 50 percig sütjük, míg szép barna nem lesz. -Ha a tûpróba szerint megsült, kivesszük a sütõbõl. -A tésztát a formában hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk belõle, lehúzzuk a papírt -Porcukorral meghintjük és adagokra vágjuk.

Különleges ízletes uzsonnasütemény, a tesómmal imádjuk :-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krumplis kalács (kiadós, finom sütemény; 12 szelet) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook