Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos sárgarépakenyér recept

Mákos sárgarépakenyér recept

A Mákos sárgarépakenyér hozzávalói:
Mákos sárgarépakenyér

előkészület: 30 perc
sütés: 60 perc

hozzávalók 4 főre

15 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja + 1/2 leve

4 tojás
25 dkg sárgarépa
10 dkg liszt
15 dkg darált mandula / mogyoró
10 dkg darált mák
1 cs sütőpor


A Mákos sárgarépakenyér elkészítési módja:
A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk. A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.) Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos sárgarépakenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook