Csigatorta recept

A Csigatorta hozzávalói:
6 főre:

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
3 púpozott ek keserű kakaópor
12 dkg puha margarin
ízlés szerint rumaroma
kb. 10 ek baracklekvár

A díszítéshez:

fogpiszkáló
színes marcipán


A Csigatorta elkészítési módja:
A kekszet a puha margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a rumaromát. A lekvárt apránként hozzáadagoljuk és formázható tésztává gyúrjuk. Egy kis gombócból elkészítjük a fejét. A maradékból "kígyót" gyúrunk és feltekerjük belőle a csiga házát. Ha nagyon töredezne, akkor az egyszerűbb megoldás: golyóvá formázzuk, kilapogatjuk egy kicsit és egy kanál nyelével rajzoljuk bele a csigaház mintázatát. Marcipánnal díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csigatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook