Magyarok Németországban (beszélgetés)
Akik kint laknak régebb óta (ndora,trixi)
Áruljátok már el légyi itt mikor van igazi nyár?
Megőrülök,hogy itt minden nap esik mostanában.
:-((
Szia.
Szóval ti augusztusban költöztök ki? A páros Audis?Vagy nem? Hol fogtok lakni?
Az útlevelet vagy a konzulátoson kell csináltatni vagy haza kell menni érte.
Vagy van más lehetöség is?
pfu, nekem is mar par eve lehetne nemet allampolgarsagom, de nem akarom.
Ok, volt egy kisebb összezörrenesem a magyar lakcim miatt, akkor kicsit kiakadtam es kitalaltam hogy nemet leszek :D de nem akarom leadni a magyart. Merpedig ahhoz le kene.
az meg hogy nemet allampolgarkent mashogy fognak rad nezni? pfu. Baromsag. Amit Marti mond, igen. A papiron ha beadod valahova ott lesz hogy allampolgarsaga: nemet. Aztan ennyi. a neved nem valtozik, marpedig a többsegnek nem nemetes a neve, hanem szep ekezetes, meg sz, cs, ny, ly, isten tudja milyen betüket tartalmazo. Igy meg aztan ha a fejünk tetejere is allunk sem leszünk igazan nemetek. Arrol nem beszelve hogy kinyitjuk a szankat es ugyis tudjak hogy ez egy "Ausländer" csak felvette az allampolgarsagot. Hat nem azert, de sok helyen meg inkabb "utalnak" mondvan idejön, felveszi az allampolgarsagot pedig külföldi.
En amondo vagyok, hogy ha beszelsz nemetül, beilleszkedsz, nem jatszod a nagy hazafit az ittenieknek (kocsin matrica, tiranonos polo, stb), nem segelyböl akarsz elni, hanem dolgozol es eltartod magad, akkor soha nem fog senki egy rossz szot sem szolni rad. Mindegy milyen nemzetisegü vagy!
Dehogy nem! Az én tapasztalatom szerint nem számít az állampolgárság, hogy honnan jössz, egyedül az számít, hogy jól beilleszkedj, beszéld a nyelvet.
A magyarokat sok helyütt nem kedvelik, de nekem soha rossz személyes tapasztalatom nem volt.
Én ha megcsináltatom a német útlevelet, csak azért teszem, hogy ne kelljen a müncheni komzulátusra járni.
Jah, jah. :)
A nővéremmel meg most közölték, hogy megkaphatja az állampolgárságot, kicsit irigylem...
Sziasztok!
A férjem lassan már 1 hete kint van Németországba. Szegény azt mondta, hogy tegnap már majdnem depressziós lett, mert nem tudott se magyar filmet nézni, se magyar zenét hallgatni.
Hahó!
Én Ingolstadt mellől vagyok.
Van esetleg valaki a környékről?
De messze vagytok ! Több mint 500 km-re innen ;o(
Sziasztok !
Szia!
Hol van Renningen?
Én Offenburgban ( BW) élek.
Sziasztok!
Mi a barátommal Renningenbe vagyunk ő dolgozik a magyar cége által itt, de én még nem találtam semmit.:( Van valaki itt a környéken? Takarítással, háztartás vezetéssel próbálkozom, adtam fel hirdetést. A nyelvtudásom még nem tökéletes, ezért megelégednék valami egyszerű munkával is.
Szívesen felvenném a kapcsolatot itteni magyarokkal:)
Köszke:)
Szia, mi Niedersachsenból vagyunk,Stadthagen a városunk neve.Düsseldrf tölünk kb. 320 km-re van.
Szép napot !
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?