Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Magyarok Németországban fórum

Magyarok Németországban (beszélgetés)

2527. bab1987
2011. máj. 27. 17:16

sziasztok!

tudna valaki olcsóbb albérletet Egling környékén?

2526. njoycigi
2011. máj. 25. 09:57

Sziasztok! Én most élek kint fél éve Langenfeldben (Rheinland), a szüleim pedig Aspergben. Anyunak volt egy kis balesete, meg kellett müteni és csak EU-s TB kártyája volt, de egy szó nélkül elfogadták. Szóval nekem eddig pozitivak a tapasztalataim a kártyával kapcsolatban.

Egyébként van még valaki a környékemröl? :)

2525. adelusz84 (válaszként erre: 2523. - Ad04b33206)
2011. máj. 19. 21:34

Kaptam akciósan Pampers-t a Müllerben,most le vannak árazva.40 db-os 1800 Ft átszámolva.

:-)

Azért köszi!

2524. trixi.... (válaszként erre: 2521. - Adelusz84)
2011. máj. 19. 09:38
Én a gyerekeimnél haggies-t használtam anno az volt akkor a leg drágább pelus és nagyon jó volt.Azt nem mondom mostanra már nincsenek jobbak de akkor az nagyon jó volt igaz 14 évvel ezelőtt volt:-)))
2011. máj. 18. 21:05

nem, en offenaui vagyok. :)

A Handelshoff es a Kaufland a bolt neve :) a pelus pedig 5+ig megy.

a huggis pelust meg nem probaltam.

2522. adelusz84 (válaszként erre: 2520. - Ad04b33206)
2011. máj. 18. 21:03

Amúgy Te is Ingolstadt környékén laksz?

Túrkálókat akartam volna kérdezni még,hogy hol vannak Ingolstadban? Már ha egyáltalán van.

2521. adelusz84 (válaszként erre: 2520. - Ad04b33206)
2011. máj. 18. 21:00

Szia.

Nem,a barátnőm nem lakik itt,csak mondtam neki,hogy megnézem itt az olcsóbb pelusokat.Vett otthon olcsóbbat 1100 ft-ért 24 db-at kb,de átázott neki.A Handelshoff az a bolt neve?Ez a fajta van 14 kg-ra is?

Az Edekában kaphato Huggies pelus az milyen nem tudod?Az sem drága 7 euró 44 db vagy 36 db-os is van.Köszi amúgy az ötlete.Megnézem majd.

2011. máj. 17. 22:44

az a baj hogy en azt sem tudom hogy otthon mennyi a pelenka. en vagy pamperst hasznalok, vagy dm pelust, vagy a kauflandokban/Handelshoffokban kaphato a "BabyCharm Super Dry Flex" pelus. 26 db 5 euro. En nagyon szeretem. Jo nedvszivo, nem azik at, sokat bir, gumis, stb. A többi olcso pelushoz kepest puhabb es vekonyabb.

A baratnöd is itt lakik?

2519. adelusz84
2011. máj. 17. 22:37

Sziasztok.

Azt szeretném kérdetni,hogy itt németeknél melyik az a pelenka ami olcsó is és jó is?Barátnőmnek vinnék,olcsóbbat akarna már használni azt mondta.

Szóval megírhatnátok a nevét a jó pelusoknak.Köszike!

2518. k_nm
2011. máj. 17. 07:49
:-D :-/
2517. ad04b33206 (válaszként erre: 2516. - Pomi)
2011. máj. 13. 09:48
valoszinü hogy ezert. Mindenkinek megvan a sajat kis cucca. Viszont azert van böven konyhas lakas. Keresesi felteteleknel van ahol meg lehet adni hogy legyen.
2516. Pomi
2011. máj. 9. 14:33

Sziasztok!

Sziasztok!

Alig találunk bútorozott lakásra vonatkozó hirdetéseket:( Azt meg olyan furcsának találom, hogy a bútorozatlan lakásban még konyhabútor de sok esetben szaniter sincs benne:)

Gondolom ez azért van mert No-ban inkább a lakásbérlés mint a saját tulajdonú lakás az elterjedt. Vagy nem jól gondolom????

2515. Anname
2011. máj. 7. 13:19

Azt gondolom hogy lesz helyünk oviban,suliban.A nagynéném ugyanis a Grundschuleban dolgozik,és van ismerőse az oviban is! :)Azt nem tudom,hogy mit kell itt Magyarországon elintézni ahhoz,hogy teljesen legálisan kiköltözhessünk.Pl:lakcím kártya?személyi?TB?adókártya?Ezekkel mit kell tennem?

És ha megérkezünk No.-ba,akkor hová kell fordulnom azügyben,hogy minden papírt megkaphassunk?

Olyan bonyolultnak tűnik most nekem ez az egész,ne haragudjatok ha fárasztalak benneteket. 2 kisgyerekkel vágunk bele,nem akarok semmit a véletlenre bízni.

2514. k_nm
2011. máj. 7. 05:47
hááát...embere válogatja...ha szerencséd van, bemész-kijössz, ha nincs, akkor olyan lesz a feeling, mintha otthon intéznél ügyet...söt...
2513. Pomi
2011. máj. 6. 23:19

Köszönöm a sok segítséget!!!!!

Fú ezek a biztosítási dolgok már most tetszenek így előre:) :)

Remélem azért ott kicsit jobb mint az itthoni ügyintézés ezen a területen :) vagy mégsem? :)

Üdv Nektek!

2512. Napra_forgó (válaszként erre: 2510. - Ad04b33206)
2011. máj. 6. 21:54

Nekem nem fényképes, de a hátoldala EUs.

Otthon voltam már vele pl szemészeten és szó nélkül elfogadták.

2511. ad04b33206 (válaszként erre: 2510. - Ad04b33206)
2011. máj. 6. 20:40

ok, targytalan a kerdes. Nem tudok olvasni :D

de igy meg az ervenyes ra amit irtam a nemet eus kartyarol...

2011. máj. 6. 20:38

ö nem ugy van hogy kerhetsz kepes es nem kepes kartyat? a kepesre varni kell, a nem kepesre nem. En anno csak ezert nem kertem olyat amin nincs kep. Mar banom, mert ha van rajta kep, akkor az eus, es ervenyes külföldön is. igy hogy nekem nincs rajta kep, igy nem ervenyes csak No-ban, igy viszont minden evben ha akarok kapok egy + eus kartyat ami a kiallitastol egy evig ervenyes, de ugyan az vele a bibi mint a magyar eus kartyaval, nem mindenhol fogadjak el, sokoszor sajat magadnak kell kp-ban kifizetni es utana benyujtani a RESZLETES szamlat a biztositodhoz aki aztan eldönti hogy jogos-e vagy nem...szoval ugyan olyan szar. en bevallom meg mindig inkabb abban hiszek hogy utazasbiztositas. Söt, nekünk van az ADAC-val is biztositasunk akik aztan mindent fizetnek ha gond van.

amugy kerdes: hogy lehet hogy kiköltöztök külföldre Pomi es ettöl függetlenül otton is el a biztositasotok? nem ugy van hogy addig van tb mig vonni tudjak a fizudbol, vagy fizeted magad utan a jarulekot havonta? ha kiköltözöl es nem dolgozol otthon, akkor nem fizeted, hogyhogy jar?

2509. k_nm
2011. máj. 6. 16:36

ööööö...ez új :-)

nem a cégtöl, hanem a biztosítótól fogsz kártyát kapni. Elvileg úgy fog kinézni, hogy az egyik felén lesz a biztosítód, csip, adataid. Másik felén pedig a kék eu kártya.

De ez sem tuti infó, csak ezt gondoljuk...majd ha a munkáltatóm kegyeskedik végre bejelenteni, elvileg kapok új kártyát és akkor beszámolok, milyen :-D

2508. Pomi (válaszként erre: 2505. - K_nm)
2011. máj. 6. 14:26

szia!

Kiváltottam az eu kártyát ma. 3 évig érvényes. Azt mondták, hogyha német munkavállalók leszünk a kinti cég ad egy másikat ezt pedig vissza kell postázni a magyar tb-hez. A német kártyával leszünk itthon is biztosítottak ha hazajövünk:) Nem tudom akkor meg minek hívják eu kártyának, miért nem lehet egységesen ezt használni... :)

2011. máj. 6. 13:40

nem kell semmilyen papir mar. majus 1-vel megszünt a munkallalasi engedely felenk. ugyhogy szabad a palya.

az ovival kapcsolatban annyi, hogy fel kel hivni öket es megkerdezni. mindegyiknek mas kell, ovitol függ. Suli gondolom szinten. Ebben meg nem tudok segiteni, az en fiam meg csak ovis.

viszont ezt gyorsn tennem mert nem minden oviban van hely, es pl sok helyen csak akkor veszik be a gyereket ha te fel tudod mutatni hogy van munkad.

2506. Anname
2011. máj. 6. 13:30

Sziasztok,

tudnátok nekem segiteni abban,hogy milyen papirokat kell elintéznem ahhoz,hogy No-ban vállalhassunk munkát és a lányaimat oviba,iskolába járathassam.Hol tudnak nekem ezzel kapcs. konkrét tanácsot adni?

2505. k_nm
2011. máj. 6. 07:27
nem kell visszamondanod...egy év után automatikusan lejár...
2504. Pomi (válaszként erre: 2502. - Ad04b33206)
2011. máj. 5. 22:35

Köszönöm szépen a választ! Holnap azért kiváltom a kártyát azután meg majd visszamondom, ha már bejelentettek leszünk :)

Üdv Neked

2503. mgagi
2011. máj. 3. 06:49

Sziasztok!

Ezt kapta tegnap a párom email-be.

Aki még nem dolgozik kint és van ilyen végzettsége az jelentkezhet.

"Keresünk még más munkaadónak is ápolókat – egy megbízásunk intenzívosztályos gyakorlattal szól."

2011. máj. 2. 15:46
ha meg kijön az ember es meg nincs munkaja, akkor kössön inkabb itt privat biztositast. De utana kell jarni hogy olyat kössön ahol ki lehet szalni amikor ö akar, nehogy behuzzak a csöbe es 1-2 eves szerzödes legyen. De ebben az a jo, hogy valoban el fognak latni, es valoban nem kerül majd külön penzedbe.
2011. máj. 2. 15:44

nekem ezekröl a hasznaljuk a hazai eü kartyat külföldön dologrol nincs jo tapasztalatom. söt. a kössünk utazasbiztositasrol sem...

a mai napig van egy fülgyulladas kezeleseröl egy közel 80 euros szamlam amit soha nem fog nekem senki megteriteni...pedig volt külföldön is hasznalhato magyar tb kartyam, es volt külön utazasra biztositasom is

ha itt dolgozik a csalad egy tagja is, akkor az egesz csalad biztositott lehet altala. Ez a tuti!

2500. Pomi
2011. máj. 2. 14:37

Sziasztok!

Ha kiköltözünk itt Mo-on meg kell igényelnem az eu eü-i kártyát? Olvastam még 106-os nyomtatványról is. Vagy ezt a német munkáltató adja ki a magyar tb felé? Van olyan valaki, aki már intézi ezeket. Én még csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy mi a menete a dolgoknak, majd megyek hamarosan a tb-hez is ezügyben....

De megköszönném a segítséget ha valaki tud infot ezügyben....

2499. móse (válaszként erre: 2498. - Töri)
2011. ápr. 30. 17:29

Ha engem kérdezel, akkor hajrá!!!

itthon maradni nem szabad, még akkor is jobb, ha nem asztalosként dolgozik hanem valami mást(egyenlőre). Nyelv tanulás után meg nyitott szemmel kell járni. Szerintem!

Sok sikert!:-))

2498. Töri
2011. ápr. 30. 11:00

Sziasztok!

Nekem a bátyám él kint külföldön 5 éve, nem rég vásárolt kint házat. A szállás így adott lenne, próbált segíteni külföldi munkában, mert itthon elszomorító a helyzet, de mivel nem szakmabeli ezért így elég nehéz. A párom asztalos, és 10 éve magánvállalkozóként dolgozik. Sajnos a szakmában való megélhetés itthon ellehetetlenített, így szeretne kifelé terjeszkedni. A társa beszéli a németet, de ő sajnos nem. Közel 20-25éves tapasztalattal bírnak így ketten, ami tudom, hogy nem elég a Németországi elhelyezkedéshez. Közvetítő cégeket nem mertünk megkeresni, mert már egyszer pórul jártunk fizetős álláskereséssel. Ha tudna valaki bármilyen lehetőséget, vagy információt a kinti elhelyezkedés lehetőségéről, azt előre is megköszönöm. Tudom, hogy kell önéletrajz, meg az okmányok másolata, de ezen felül lenne referenciák tömkelege, honlap, vállalkozás.

Így ismeretlenül tudom, hogy kevés a bizalom, és tisztába vagyok azzal, hogy sokan nem fognak ezzel a levélkével foglalkozni, de egy próbát megér. A válaszokat nagyon köszönöm.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook