Magyarok Németországban (beszélgetés)
Ezzel is nagyjából egyetértek.
Be kell illeszkedni, különben meg ne csodálkozzanak, ha kinézik öket. Ehhez nem kell sertést inni vagy alkoholt inni sem. Söt, lehet kendöt is hordani, föleg nagyvárosokban láttam nagyon modern, agyonstylingolt kendös csajokat.
Hú, az a rádiós dolog nagyon durva, most hallom elöször!
Én nem vagyok a mecsetek ellen, ha ennyi keresztény élne egy iszlám államban, én is elvárnám, hogy legyen templomunk.
Ugyanis, ha a németek 30 évvel ezelött idecsödítettek ennyi törököt, akkor nehogy már megtiltsák nekik, hogy a vallásukat gyakorolják.
Az elsö bekezdéssel egyetértek, nálam is ugyanígy van. De öszintén, szerintem németben is van legalább annyi "unnormális ".
Csak nem fogom itt elárulni? :)
Kb. ilyen: Ibrahim Klaus.
Nem felvett vezetéknév, törökül jelent valamit.
Nem kell sajnálni öket. Németo-ban nincs fejkendös ismerösünk, csak Töröko-ban és ott sem ismerek olyan nöt, akit kényszerítene erre valaki.
Az anyósommal beszéltünk erröl, azért tudom.
Nem rossz a nök sorsa, ahogyan azt sokan képzelik, hidd el!
Privátban elküldtem.
Igen, sajnos vannnak forditok, akik szakosodtak. Apa se vállal el minden munkát, a müszaki forditást inkább kerüli. :D:D
Apámtól garantálom, hogy szinte szószerint lefordit mindent helyesen. 18 évesen kezdett magyarul tanulni, azota már azt se veszik észre, hogy német, agy magyar :P
Dori, nekunk Marti ajanlott egy csajt, o forditotta pl az erettsegimet is. Bescanneltuk, elkuldtuk emilen, o meg masnap mar postazta is.
Eddig nem volt vele gond.
mennyiert fordit apukad? esetleg vallal ugy is forditast hogy elküldöm neki levelben es visszaküldi nekem? en meg elutalom neki termeszetesen a penzt!
aki itt volt a közelünkben mar nem csinalja, mondvan tul sok az ügyvedi ügye (örökösödesi perekre szakosodott ügyved) es akit meg talaltam neten jo hülyesegeket fordit at. (nemetröl pl egy total szamomra ertelmetlen szöveget hozott össze magyarul :S)
Igen azzal nincs gond. Igen jó suliba járok, rögtön adnak hozzá Europassot is, és ECDL bizit is belehet vele váltani.
szóval nem a bizikkel van a gond. És mivel apum forditó, hitelesen van minden bizim is forditva
hat ha tökeletesen megfelelsz akkor ez nem lehet akadaly. Mar hogy külföldön vagy. Ma mar ez nem akadaly, költözik az ember es kesz.
Egyebkent a szakmadat el fogjak fogadni? marhogy a bizonyitvanyt amit ott kapni fogsz? mert ok, egy ilyen helyen fontos hogy önallo legyel, es talpraesett es ötlettel teli, stb, de ha kerik a konkret vegzest is, akkor nehogy gondban legyel vele. :( sajnos nem te lennel az elsö.
Protokollügyintéző, egy éves képzés.
Már 2 éve probálok kijutni Ausbildungra, de nem sikerült eddig. Ezt a szakmát is azért választottam, mert egy éves, és jól épül a rendezvényszervezésre, föleg, mert egy évig rendezvényszervezést is tanitottak. Annak ellenére sem jött össze, mindegyik elutasitott a külföldi tartozkodásom miatt.
Volt most egy szuper jó "Einstellungstermin" interjum, és tökéletes lettem volna oda is, és csakis a külföld miatt nem vettek fel, pedig látták bennem, hogy önálló vagyok, és nem okoz nekem nehézséget. Bocsi, a másik indok az volt, hogy nem voltam egyik rendezvényükön se.
hat nemetkent anyanyelvi szintü nyelvtudassal (mert gondolom az van :D) nem lesz nehez.
milyen okj-s szakmad lesz?
8 évesen költöztem ki, igen nehéz volt alkalmazkodni.
majd 14 évesen költöztem magyarországra vissza, és akkor itt ujra kezdtem a 7. osztályt, hogy behozzam a lemaradást a felvételire.
azota meg itt voltam ált.,ban gimyben, most meg OKJ vizsgázom.(21 leszek)
Párommal meg mindenféle képpen kszeretnénk költözni, vagy németbe, vagy ausztriába minnél hamarabb.
Igen vannak:D
Apum német, Erfurti származású, bátyáim meg nagymamám meg németországban is élnek.
Szerintem ez is nezöpont kerdese. Ki milyen tipusra bukik. Barnasabb bör, sötetebb haj es szem, vagy vilagosabb tipus. Mondjuk teny hogy lattam en is mar sok szep török ferfit. ;)
De ahogy olvasom a te ferjed meg veletlenül sem ez a deli tipus akkor :) NEkem is van ilyen ismerösöm. Söt, a gyerköce szökes haju, zöld szemü. A csaj tök török kinezetü, es kendöt is hord, apa is tök török, de a kiscsavo naaagyon europai :)
Apa kicsit sincs elszallva magatol, igaz? :D /nem komolyan venni, csak viccelek/
en nem sajnalom öket. Legalabbis az itt elö kendösöket. Inkabb csak nem tudom öket megerteni. Biztos szep dolog egy vallasban ennyire melyen hinni, de nalam ez inkabb mar a fanatikus resze a dolognak. Merthogy ha itt is ezt hordja, akkor ez azert a sajat döntese is. NEmetorszagban "szabad" emberkent eldönthetne hogy mit is akar. Ha ezt valasztja, akkor hajra. Egeszsegere, de nem csodalkozzon ha kinezik a legtöbb helyröl mert nem akar beilleszkedni. Ugyanis szamomra ha ezt csinalja, vallas ide vagy oda, Nemetorszag nem ennek megfelelöen el.
A biztositekot az verte nalam ki mikor karacsony elött azt hallottam a radioba hogy be akartak tiltani nehany suliban a karacsonyi dalok enekleset mondvan zavarja a muzulman gyerekeket es szüleiket... igaz csak felfüllel, nem tudom hogy mi lett belöle vagy hogy volt pontosan, de ez volt a lenyeg.
Egyebkent elmondhatom hogy NSU es környeke mar lassan Isztambul is lehetne. Akkora mecsetet epitettek hogy barmelyik helyi templom elveszik mellette. Igaz ez valami kulturalis központjuk is de akkor is durva mereteket ölt az epület.
BW - Offenau meg
aztan par honap es RP - meg nem tudom hogy Wört, Kandel vagy valahol a környeken.
ha jol sejtem vannak nemet gyökereid?
en nem mondom hogy nem szeretem öket. Ismerek nagyon sok normalis törököt. De bevallom a környezetemben több az idiota török sajons. De ez alapjan azert nem altalanositok, mert ugyan ugy van igen hülyen nemet is, es magyar is, stb.
es ezek utan mar erdekelne a keresztneve. Egyebkent ö teljesen török? mar ugy ertem hogy anyu, apu es az ö szülei törökök? mert biza ilyenben tenyleg hihetetlen ha ilyen neve van :)
Hat ezert nem megyek be, inkabb rakeresek a megfelelö oldalon neten. de azert köszi. Ez is mar sok uj info ;)
Nem tudom. Lehet en vagyok csak igy vele, de nem latom be hogy pl az xxl-ben vegyek egy butort 3-4 ezer euroert, mikor szinte ugyan olyat kapok olcsobb helyen is. Nem mondom hogy ugyan olyan jo a minösege is, de öszinte leszek. ket kisgyerek mellett nem is kell. Pl a nappalinkban a szekreny összesen 1000 euro körül volt. Nem tudom pontosan mert külön voltak az elemek. De bizony ha arra gondolok hogy 4 eves es hogy nez ki! össze-vissza karcolva Timo autoitol, A sarkara ugye sarokvedöt ragasztottam, amire bar ra van irva hogy le lehet majd szedni, nem lehet...ha ez a szekreny most több ezer euro lett volna lehet vakarnam a falat. Ugyan ez vonatkozik az ülögarniturankra. Ok, csak mübör, de 700 eurobol megusztuk es könnyen tisztithato. Ezen is mar van itt-ott nyoma Timo jelenletenek. Es lassan Hanna is azt hiszi hogy a kartamla az a fogai koptatasara van kitalalva :S
Ugyhogy en nem ragaszkodom a draga cuccokhoz. Nekem a lenyeg hogy nekem megfeleljen mind szinben, mind formara, bepasszoljon az elkepzeleseimbe es ha lehet ne legyen draga se annyira. En inkabb cserelem x evente a butorokat mint egyszer megvenni több ezer euroert.
Kivetel az agyba a matrac, mert a jo alvashoz kenyelmes matrac is kell. Na az meg jooo draga tud lenni :S
egy ismerösöm a höffnernel vette egy meregdraga bör ülögarniturat. 8 het utan rosszat szallitottak neki. /nem jo szin, nem jo meret/ ujabb 8 het utan kiderült hogy nincs is, meg 8 het kene...bepipult es visszakerte a penzet.
Amugy az ö cuccaik is ugyan ugy pl Lengyelorszagban keszülnek es egyeb helyen. A rosszul legyartott darabot volt szerencsem szemügyre venni nekem is - otthagytak hogy mig meg nem jön a masik legyen valami a nappaliban. Hat ilyen minösege a pocos cuccoknak is van.
Hát nekem igazából mindegy, de jó lenne déli részen, hogy ne kelljen mindig annyit hazautazni.
Elvileg már nyáron költöznék ki, de most még nem akarok, mert hitelt emiatt nem fogok felvenni , még ha a német diákhitel finomabb a magyarnál....
Szia!
Merre akarsz lakni majd?
Én Ingolstadt mellett lakom.
Amúgy én is nagyon sajnálom a fejkendős török nőket.
Annak a baromnak húznék a fejébe olyan kendőt meg olyan ruhákat,aki ezt kitalálta!!!!
Meg én a nők helyében azt csinálnám,hogy az utcán levenném a kendőt,mikor megyek haza meg felvenném.:-))))
De szerencse hogy Neked nem kell viselned.
Akad köztük jóképü pasi, de szerintem azért annyira nem jellemzö. Az én férjem külseje nem tipikus török, világos börü, világos barna hajú és zöld szemü.
A fiam vöröses- szökésen született, de az új haja már szöke. Ebben rám hasonlít, én voltam ilyen.
Siker story? Hmmm... jó idöben, jó helyen :)
Egyébként a férjem azt mondja, hogy baromi nagy szerencsém van vele :)
haliho!!
Én már nem élek kint, de ideig kint éltem NRW-ben.
Német állampolgárságom is van, és hamarosan vissza is szeretnék költözni németországba.
Köztetek, ki hova valósi?
Jaj, mire feltettem volna a kérdésemet, elszállt a netem.
Szóval, mit mondtok, hol érdemes bútort keresni-vásárolni? Legjobb lenne egy olyan áruház, ahol sok minden van egy helyen és neten kinézhetem, az ember meg megnézi, tényleg jó-e és megveszi. De nem Kika minőségben, pl. ezt a Rollert hasonlónak nézem.
Van még Avanti és mömax katalógusom is, utóbbi jobban bejön.
Sajnos IKEA csak 80 km-re van, vsz. az nem lehet nyerő.
Fejkendö? Isten ments!!!
A férjem olyan , mint bármelyik "európai", csak nem eszik sertést.
Ha már ennél a témánál tartunk, megjegyzem, hogy uuuutálom a Töröko-t és soha-soha nem gondoltam volna, hogy egy törökhöz megyek feleségül, mert annyira unszimpatikusnak találom úgy általában öket.
De , mint mindenhol, itt is vannak kívételek, nekem sikerült egy fantasztikus, munkájában hihetetlenül sikeres embert kifognom, akinek, ha hiszed, ha nem, a vezetékneve egy német keresztnév :)
Azt hiszem, csak akkor kap német állampolgárságot, ha a gyerek itt született.
Meg kell kérdezni a standesamtban, azonnal tudják rá a választ.
Sietek, éhes a gyerek... :)
Ez igen, igazi siker story! :)
Gratulálok a babához, még mindig olyan kis szöszke? Ezek szerint anyukájára ütött. :)
Török pasi 6 napon belül? Wow! Tesóm és az orosz barátnői régen vadásztak rájuk, mert hogy ők a legjóképűbbek! :D
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?