Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Magyarok Németországban fórum

Magyarok Németországban (beszélgetés)

❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯
3219. 24049cd40b (válaszként erre: 3217. - Iv kati 012)
2011. okt. 6. 16:51
Nekem még mindig van. ;)
3218. EBMZicke (válaszként erre: 3216. - 24049cd40b)
2011. okt. 6. 16:45
Egyetertek veled!Sokan megdöbbenek,ha kikerülnek külfödre nyelvtudas nelkül,hogy milyen nehez ott munkat talalni.En nehany evig egy drezdai szallodaban dolgoztam mint felszolgalo es recepcios es voltak nalunk, a nemet szobalanyokon kivül,meg orosz es lengyel szobalanyok.Az összes legalabb tarsalgasi szinten tudodt nemetül.Nemet nyelvtudas nelkül fel sem vettek volna öket.Itt Skandinaviaban is ugyanez van...nyelvtudas nelkül mar alig kapsz munkat.
2011. okt. 6. 16:19
Még mindig keresek Heilbronnban valakit, akinek kedve lenne dumálni.
2011. okt. 6. 16:13

Csajok ne értsétek félre...de nem igazán értem,h mi ez a nagy döbbenet afelett,h a nyeltudás hiánya miatt kevesebb eséllyel vesznek fel? Nem egészen logikus ez. Az meg a másik,hogy igen...ha van német,aki jobban ismeri a szokásokat,mi hogy megy...és ugyanaz a képesítése/képessége megvan mint egy külföldinek...persze h azt veszik fel inkább. Ez valahol sztem mindenhol így van,és ez a normális. Egyébként én azt nem tudom még feldolgozni,h aki tudja,h kijön ide...mert kiakar jönni dolgozni...mi a lópikuláért nem kezd el előtte tanulni egy kicsit németül? (kifogásokat hagyjuk,h nincs idő meg hasonlók)

luna: én neten kerestem mintát önéletrajzhoz...nem mondták,h ne lenne jó

Mindenhol kértek tőlem önéletrajzot, de sztem ha nem kérik is hagyd ott,h legyen nekik egy, hátha épp nem aktuális,később még előkerül az egyik fiókból...nem? :)

A nem jó a németem mit takar? Mert én is úgy érzem,h ez ahogy most beszélek,ez béka popsi alatti szint (mivel régen folyékonyan beszéltem németül), de egyébként meg mindent eltudtam intézni az első naptól kezdve segítség nélkül...és megértek mindent,ők is engem...szóval simán boldogulok...és azt mondják jól beszélek...akcentus nélkül. Na én meg tudom,h beszéltem anno...ahhoz képest most szarul...sok más külföldihez képest meg jól beszélek.

Írd össze persze...de be ne vidd!

Ja igen...itt nem nagyon szokás kiöltözni interjúkra (ilyen mezei munkákra,mint amilyenre eleinte te is akarsz pályázni legalábbis).

Merre laksz?

2011. okt. 6. 15:49

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogyan kell itt kinéznie egy önéletrajznak? Ugyanúgy mint otthon? Felül a legutolsó melóhely, majd kronológiai sorrendben vissza, aztán az iskolák, egyéb oklevelek, képességek, stb.. ?

Ti hogy mentetek be munkaerő-közvetítőkhöz? Érdemes egyáltalán vinni önéletrajzot? Én magyar irodalom és nyelvtan tanárnak, valamint könyvtárosnak tanultam. Könyvtárban dolgoztam, de főleg Call Centerben a későbbiek folyamán, ill. van egy vagon masszázs vizsgám.

Masszírozni szeretnék később, mert szeretem is csinálni, csak ez is egy beszélgetős szakma, mint a fodrász vagy kozmetikus. Amíg nem lesz jó a németem, addig bármit elvállalnék a takarítástól a konyhai segítőn át mindent.

Sajnos az a fő bajom, hogy senki nem tud velem jönni, aki jól beszél németül. Gondoltam, felírok németül egy pár kérdést, amit megkérdeznék egy ilyen irodában. Szerintetek?

3214. Ananke81 (válaszként erre: 3199. - Ad04b33206)
2011. okt. 6. 15:32
Csak most láttam a gyerkőcöket nagyon szép csemetéket alkottatok....ja és elég rosszcsont kinézetűek :-)..lehet velük elég dolog
3213. Ananke81
2011. okt. 6. 15:25
:>Ja és szép napot Németország!
3212. Ananke81 (válaszként erre: 3211. - Ananke81)
2011. okt. 6. 15:21
ha szabad kérdeznem mi a szakterületed, vagy mit keresgélsz ?
3211. Ananke81 (válaszként erre: 3210. - VCs81)
2011. okt. 6. 15:20

Sok siker a álláskereséshez tiszta szívből...

én sem adom fel...türelem meglesz az ..

3210. VCs81 (válaszként erre: 3209. - Ananke81)
2011. okt. 6. 15:13
Igen, ez így van. Nagyon nehéz itt Berlinben, jelenleg én is munkát keresek. Nekem is az a tapasztalatom, hogy a legtöbb helyre inkább csak németet vesznek fel, ha pedig a nyelvet sem beszéled jól, akkor még nehezebb, de nem szabad feladni. Amúgy lassan 3 éve vagyok itt, nagyon tetszik és jó, érzem magam.
3209. Ananke81 (válaszként erre: 3208. - Ad04b33206)
2011. okt. 6. 14:16

Sajnos itt Berlinben nem...tapasztalataim szerint meg amit hallottam...pont az van hogy rengeteg itt a külföldi...török, olasz, lengyel,orosz, görög...

a bármit megcsinálok , de nem beszélem a nyelvet..kategória itt betelt. Akkor van az én kategóriám szeretnék szakmámban elhelyezkedni de bevállalok mást is és már a nyelvet értem beszélem valamennyire...na ez a kategória meg még nem elég meggyőző, a melót németeknek is nehéz találni itt de akkor már inkább őket alkalmazzák...ez a valóság...én türelemre intettem magam.Párom német, Berlin Hilton hotelben csinálta az ausbildungot utána a legjobb hotelben itt Hotel Adlon...dolgozott ezen kívül beszél angolul, franciául meg még egyebek és 3 hónapba telt neki melót találni..ja és nem válogatott...ez azért nem semmi.

3208. ad04b33206 (válaszként erre: 3207. - Ananke81)
2011. okt. 6. 13:49
pedig pont azt gondolnam hogy a nagyobb varosokban könnyebb :/
3207. Ananke81 (válaszként erre: 3205. - VCs81)
2011. okt. 6. 13:24

Ja ..én úgy látom elég kevesen vagyunk..nagyon cool hely bár megértem aki munkára jön ki az többnyire nem Berlint válassza...tapasztalataim szerint itt nem könnyű melót találni, és nem csak nekem , egy németnek is...el se hittem volna hogy itt Németországban ez így van ..de szerintem Berlin..egy külön téma. 3 hónapja vagyok itt és ide is tervezünk...jó hely. Neked mik a tapasztalataid?

Mióta vagy itt?

3206. adelusz84 (válaszként erre: 3210. - Judika89)
2011. okt. 6. 11:20

Szia!

Én is úgy jöttem el a párommal ide,hogy otthon feladtam az állásomat.Fájni fog neked is ha felmondasz,de hidd el megéri.Ha nem is dolgozol itt majd,lesz még időd dolgozni eleget az életben én azt mondom. :-)))

3205. VCs81 (válaszként erre: 3198. - Ananke81)
2011. okt. 6. 09:56
Végre egy szintén berlini. :)
3204. iv kati 012 (válaszként erre: 3214. - Ndora)
2011. okt. 6. 09:31

Jó kérdés!

Nem tehettem. Most sem felhőtlenül, de nincs más.

3203. ad04b33206 (válaszként erre: 3202. - Ad04b33206)
2011. okt. 4. 22:46
oks, most olvastam. Kiralyos :)
3202. ad04b33206 (válaszként erre: 3201. - Mgagi)
2011. okt. 4. 22:26

szia!

lakassal hogy alltok? nagyon szurkolok hogy vegre le tudj lepni anyospajtitol...

3201. mgagi
2011. okt. 4. 22:09
Szia Dora!
3200. ad04b33206 (válaszként erre: 3197. - 5239d91094)
2011. okt. 4. 21:59

en is valami ilyesmin gondolkodok. De milyen vegzettseg kell itt egy aladonak? siman felveszenk ha tudsz beszelni, vagy kell valami eladoi? azert kerdezem am mert hatha te mar megnezted. Ha nem, akkor majd utanajarok.

bar most azon is gondokodok hogy en irodaba akarok lenni, mint ahogy ott voltam mielött kiköltöztem. En szerettem azt a melot. Bar fönök jobbkeze itt tuti nem lehetek, akkor is elszorakoznek mondjuk egy hivatalban papirokat kitöltve :) bakker, ha egy 17 eves friss sulibol kikerülö tudja csinalni, en is elboldogulnek vele. De ehhez nekem meg joo sok nyelvtudas kene. Hiaba beszelek jol, ehhez nem elegge. Viszont van egy olyan dolog hogy ha van szakmad, de nincs melod, akkor jelentkezel es ök szepen megtanitjak neked a szakmadhoz szükseges nyelvet. /ez nem vicc, en is azert tudom mert Szaszinak kellett valamit leforditanom es abban volt :D/

3199. ad04b33206 (válaszként erre: 3192. - Ananke81)
2011. okt. 4. 21:55

ketteszakadtam en az elmult evekben, es megoldhato is volt, hiszen olyan volt a melohelyem ahol elfogadtak hogy most nem tudok menni, most tudnek, mi csinaltuk magunk között a beosztast a kolleganökkel.

A fiam 6 hetes volt mikor visszementem dolgozni, a lanyomnal mar eltelt 6 honap :) ja, es Timonal a 38. hetig dolgoztam terhesen, Hannanal a 36. hetig. Szerintem ez tartott engem fitten terhesseg alatt. Es nem fajt sehol semmi, nem akartam meghalni mar felidöben es hasonlok. Ne mondom hogy ez a jo es igy kell, de teny hogy nem engedett eltunyulni. Es nem azert mert kellett, hanem mert en szerettem volna meg csinalni. /a melohelyemen minden nap kerdeztek hogy meddig akarok meg menni? :D/

Este jartam mikor a ferjem mar otthon volt, igy a gyerekek legalabb vele is voltak. Jot is tett a kapcsolatuknak. Ez a mai napig erezhetö.

Meg mindig elmennek, mert azert hianyzik a haziasszony es anya szerepböl valo kiszakadas, csakhogy a ferjem annyit utazik hogy jelenleg keptelenseg talalnom olyan helyet ahol elfogadjak hogy most jövök, most 2 hetig nem, stb. es a legszebb hogy elöre nem is tudom megmondani mikor nem tudok menni. van hogy penteken tudom meg hogy a következö heten nem lesz itthon egesz heten :( ugyhogy en ha akarnek dolgozni, ha nem, jelenleg felejtös. Majd talan 1,5 ev mulva ha mar a Lanyom is ovis, keresek delelötti melot.

3198. Ananke81 (válaszként erre: 3197. - 5239d91094)
2011. okt. 4. 20:57

..no akkor neked nagy szerencséd volt a nulla nyelvtudással...nekem itt középhaladóval eddig nem sikerült, bár Berlin nem könnyű pálya munkakeresés szempontjából...

azonkívül zárnak a teraszok vége a nyárnak küldik el a vendéglátóból az embereket..na de csak pozitívan.

2011. okt. 4. 18:31

Hú, takarítani én sem tudnék. Itthon mánikus vagyok, de nagyon lassú ( szerintem ). Meg szerintem nyolc óra takarításban jobban kifáradnék, mint tíz óra vendéglátózásban.

Hét éve nulla nyelvtudással jöttem ki, és szerencsére sikerült elhelyezkednem egy kávézóban.

Sajnos még mindig nem beszélek úgy, ahogy szeretnék, szerintem ez egy nehéz nyelv. Legalábbis nehezebb, mint az olasz, spanyol, angol, orosz.

Az elternzeit lejárta után a h & m-be felvételizek, ott elég rugalmas a beosztás. De az is lehet, hogy inkább terhes leszek :)

2011. okt. 4. 16:28
Amúgy meg a kúúúva anyját az itteni víznek vagy mosógépnek vagy nem tudom minek,de mióta itt vagyok szakadnak a ruháim. :S
2011. okt. 4. 16:27
Hm. Nem tudom...sztem a német nem nehezebb, mint mondjuk az angol...és talán ez a két idegennyelv viszonylag könnyű nekünk magyaroknak.
3194. szaszi2 (válaszként erre: 3191. - K_nm)
2011. okt. 4. 16:26

:-)

Takarítani csak az menjen aki szívesen csinálja,igazatok van.Én szeretem csinálni mégsem találok itt munkát:-(

Pedig otthon 12 családnál dolgoztam.

De van aki jelenleg ebből és és nem panaszkodik:-)

Hajrá Márti majd lesz idő mikor már csak a gyógyszerek körül forogsz:-)

3193. 24049cd40b (válaszként erre: 3186. - Ad04b33206)
2011. okt. 4. 16:24

Ahol én dolgozom oda vesznek fel sok részmunkaidős emberkét...ami 8 nap/hó.

Én sem főállásban akarok takarítani,csak heti 1-2 alkalommal amúgy. Nem leányálom,de szeretnék haladni a dolgaimmal...és ehhez most ez kell.

3192. Ananke81 (válaszként erre: 3186. - Ad04b33206)
2011. okt. 4. 16:22

Pont ez az.......erről van szó.....vendéglátásban dolgozom 8 éve ,megvolt Budapest, London.. Párizs-ahol találkoztam mostani kedvesemmel 2 éve-és most Berlin..mivel mindkettőnknek elege lett a vándoréletből szerettünk volna letelepedni valamelyikőnk országában hát ugye nem Magyarországra esett a választás...ja Ő egyébként német.Csak azért írtam hogy már merre jártam hogy lást az angol tudásommal itt a vendéglátóban nem megyek semmire..hiába jó az CV...természetesen már sokfelé próbálkoztam de mint írtam a német még nem megy olyan jól....nekem se ez az álommeló de jelenleg nekem inkább mint valami gyár...amivel ugyanúgy nincs semmi baj de azt meg én nem tudnám csinálni..anyukám lehúzott ott 40 évet minden reggel gyerekkoromban láttam reggel 4-kor kelni....akkor én valahol eldöntöttem hogy azt nem...szóval most minijobként egy étteremben dolgozom de csak a hétvégén és különben párom ismerőse a tulaj nem ment csak úgy lazán .

Mivel párom szinte mindig dolgozik szar otthon egész nap egyedül....Neked persze más hisz a gyerek már maga egy állás, szétszakadni kétfelé nem lehet...ahogy nagyim mondja " ne akarjunk egy seggel két lovat megülni " :-)

3191. k_nm
2011. okt. 4. 15:05
na szóval azért puffogok itt magamban, mert a "kedvenc" témám került fel: én is takarítok, egy irodában, meg egy fittnes-studióban. Rühellem a lelkem mélyéböl...szóval ez csak a témának szól, nem személynek...senkinek!
3190. k_nm
2011. okt. 4. 15:04
:-DDDDD
❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook