Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Madarat a tolláról, embert a barátjáról..? fórum

Madarat a tolláról, embert a barátjáról..? (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Madarat a tolláról, embert a barátjáról..?

24. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 23. - Anyuci91)
2010. aug. 8. 13:23
Igy igaz.
2010. aug. 6. 18:10
Kedves hozzászóló, aki a cikket megirta valószinűleg a saját maga és mások számára is szolgáljon tanulságul ez egy jó lecke, melyben felhivja a figyelmedet sajnos nem vagyunk egyformák és nem árt az óvatosság a barátkozást, vagy a párkapcsolatot illetően, hiszen visszatükrözte egyértelműen lépgy megfontolt és ne siess el semmit sem, hiszen a barátság szép dolog, de ha visszaélnek vele, vagy nem fogadják el mások tanácsát akkor könnyen ráfizethet és akkor mindig csak csalódás éri az életében. Ahogy alakitod sorsodat olyan lesz, hiszen és csak egyedül te rajtad múlik. Üdv.Ágnes
22. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 21. - Fruit79)
2010. aug. 6. 16:38

No,ez aztán a pontos meghatározás!!!!!!

Tényleg,benne van minden!!!!!

Szép!

B.

2010. aug. 3. 15:03
A Téged körülvevő emberek kizárólag a Te tükörképeid! Ez tuti biztos. gondolkozz el ezen, hiszen mi másért lennének a barátaid? Ha mégis úgy érzed, hogy nem olyanok mint Te, akkor keress olyanokat akik jobban hasonlítanak Rád, és azokat hívd barátaidnak! Tiszta sor: Madarat tolláról, embert barátjáról. Gondolj csak bele, vegyük a végleteket: ha ismersz nagyon rossz életű, rossz hírű embert, akkor annak a barátaival sem fogsz keveredni, de igaz fordítva is, egy megbízható, pozítív, rendes embernek, a barátaira is jelent önmaga némi garanciát. Nemcsak szerintem.
2010. júl. 26. 09:07

Az első észrevételem, hogy miért keresed a barátaidban saját magadat?

Ne akard, hogy rád hasonlítsanak! Ők mások mint Te! Nemem hiába más a nevük, a családjuk, a gondolatuk, a külsejük.

A barátok azért vannak, hogy általuk új megvilágításban láthassa az ember a világot és önmagát!

Még fiatal vagy! Keresed a világban a helyed és könnyen osztod az ítéleteket!

Én is átestem ezen, mint szerintem mindenki! Aki megnyitja a szívét az felvállalja, hogy csalódhat, de azért teszi, mert tudja, vagy érzi, hogy fantasztikus csodának lehet részese! Valószínű, hogy még nem voltál igazán szerelmes, mert tudnád, hogy bár a szerelem sokszor szenvedéssel jár, de a közte lévő idők, érzések pótolhatatlanok! Ezzel nem akarom azt mondani, hogy a barátnőd jól teszi, amit tesz!

Biztos ismered a mondást, hogy kockázat nélkül nincs nyereség!

Be kell fektetned, hogy profitod lehessen!

Tudnod kell, hogy mindenkinek van egy útja, amit (habár nem emlékszünk rá) magának választott. Kisebb nagyobb eltéréssel, de azt végig is járja! Ez a lélek fejlődésének az útja!

Ha valakiben csalódsz, annak mindig oka van!

Érdemes rájönni, hogy mi az és tanulni belőle!

Érdemes papírra vetned, hogy mit vársz el a barátaidtól! Így rendszerezed a gondolataidat. Figyelj oda, hogy ne magadat akard bennük darabokban felfedezni! A legjobb, ha valamit tudsz tőlük tanulni és te is tudsz nekik tanítani valamit! Ha viszont ez a kölcsönös jó véget ért, akkor nyugodtan menj tovább, hisz ha a későbbiekben újra tanulnotok kell egymástól, akkor úgy is találkoztok! (A tanulást ne a szó szoros értelmében írom, hisz érezni, élni, élvezni és mindent a földön mindenkinek tanulni kell!)

A japánoknak van egy mondása, hogy a múlt az elmúlt és nem változik, a jövő még nincs, csak a jelen van! Tehát a lényeg, hogy a jövőt tervezd, de a jelenben élj! A múlt csak tanulságokkal szolgál a jövő és jelen alakításában!

Rád férne egy kis önismereti foglalkozás is!

Írd le a saját jó és rossz tulajdonságaidat külön sorba és írd a rosszak mellé, hogy hogyan akarsz rajtuk változtatni (ha vannak és akarsz). Írhatsz olyat is, hogy mit gondolsz magadról, milyen embernek látod magad (jó/rossz).

A barátság a felnőttkorba lépve átalakul!

Ahogy a szerelem, a pár és gyermekek, munka, felelősség belép az ember életébe!

Alkalmazkodj! Ez a felnőtté válás!

Ne kard ugyanazt, amit a gyerekként csináltál, hisz már nem vagy gyerek!

Örülj az életnek és az aktuális barátaidnak!

2010. júl. 26. 00:23

nekem azért nincsenek barátnőim,mert akik voltak össz:3-an,mind becsaptak,átvertek,elárultak.

Már nem tudok senkinek hinni,nemtudok senkiben megbizni.

18. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 17. - 46f2f563a1)
2010. júl. 25. 13:02

Dettó!

Mi is mindent megosztottunk,ami ebbe a majd' 1 évbe belefért...

De már látom,h talán jobb is, sőt,jó,hogy nincs már,mert csak lehúzott a napi kinjaival,és ezt a többi bnőm is észrevette!De azért nem jó érzés.Neked is halványodni fog,de egyvalamit fogadj el tőlem:NE keresd a társaságát, mert soha nem lesz már olyan, mint régen...Lesz még sok barátnőd,de most ezt tapasztalatként fogd fel,mást nemigen tudsz,én is igy teszek!

Pusz.B.

17. 46f2f563a1 (válaszként erre: 16. - 1d8984f9f3)
2010. júl. 24. 20:22
Igen jól értetted.Bár haragszom amiért elárúlt,mégis hiányzik ha eszembe jutt.Sok jó dologban volt részünk együtt.Együtt tanultunk,újéveztünk,vásároltunk....
16. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 14. - 46f2f563a1)
2010. júl. 24. 14:17

Lipe!

Ha jól olvasom,akkor még,ha eszedbe jut,hiányzik,de dühös is vagy????Elárult??Főbűn egy barátságban...No,te is olyan vagy,mint én,hiába lett 1 "barát" helyett több,értékes emberke,mégis,néha fáj,ha rágondolok...

Szia.B.

15. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 11. - Andy332488)
2010. júl. 24. 14:14

Drága kicsi Andykám!

A barátság borzasztó törékeny,kényes dolog,amiket az előttem szólók irtak,az mind igaz!Lakhat közel Hozzád,és csalódhatsz benne akkorát,mint nemrég én is...És élhet az ország másik felén is,de ettől még szuperül működhet a barátságotok.A barátság számomra bizalmat,feltétlen őszinteséget,

szeretetet jelent,függetlenül attól,h pár dologban más a vélemény,vagy a nézet. Hazugság:kizárva!Én úgy tapasztaltam,nagyon /!/ nehéz amolyan IGAZ barátra lelni,nincs senkire ráirva,milyen...Nekem pl.már gyerekkori barátságom nincs,de 15 éves,sőt,2 éves is van, mármint,azóta tartanak.Nagyon könnyen barátkozom,megnyilok,és ez nagy hiba!!!!!!SOHA ne ess ilyen hibába!Már óvatosabb vagyok én is,ez a nemrégi óriási koppanásom döbbentett rá,h húzzam kissé be a féket.Iszonyat érzés,mikor akivel minden titkodat megosztottad hónapokon keresztül,egyik napról a másikra eldob,és úgy,h még jól le is herótoz,undoritó,durva dolgokat terjesztget Rólad,csak azért,mert ő "más" lett,tudjátok, az új Trendi!Hát,minden jót az ilyennek!

Bocs,h egy esszét irtam,de én igy érzek!

Szép napot!

B.

2010. júl. 23. 23:26
Volt egy barátnőm Nati.8 évig barátnősködtünk,5 házal odébb lakott mint én.Nagyon jól megvoltunk,de pont az ellentétem volt.Ő nagyon szeretett bulizni,pasizni,cigizett.... Rám egyik semm igaz.Mégis nagyon jól megvoltunk és pont ez az ellentétt tette érdekesé a barátságott.Aztán 8 év útán csúnyán elárult és vége szakadt a barátságnak.Haragszok is,de a mai napig hiányzik és sokszor eszembe jutt.
13. andy332488 (válaszként erre: 12. - Anyuci91)
2010. júl. 23. 21:11

Szerintem én is tudom, hogy mit jelent a barátság, bár véleményem szerint az emberek egyéniségétől függ, hogy kinek mit jelent ez a fogalom, és nem lehet ezt általánosan megfogalmazni.

Azért köszi. :D

2010. júl. 23. 20:52

Kedves levéliró!

Sajnos kortól,nemtől függetlenül ahogy mondod különbözőek vagyunk és az érdeklődési körünk sem egyforma és néha előfordul, hogy úgy alakul az élet, hogy keveset, vagy egyáltalán nincs meg az igazi kapcsolat és megszakadnak a találkozások valamilyen oknál fogva. Itt a gond az érdeklődési kör és hasonló legyen és igaz és tartós barátságra nehéz szert tenni, ami sokáig kitart. Üdv.Ágnes. Ui. Figyelmedbe ajánlom neked mit jelent a barátság a hoxaportálon megtalálod.

11. andy332488 (válaszként erre: 10. - Andy332488)
2010. júl. 23. 20:35
Vagyis, akkor mit jelent..?
10. andy332488 (válaszként erre: 5. - D1c22a4b75)
2010. júl. 23. 20:35
Akkor miről szól..?
9. andy332488 (válaszként erre: 3. - 9925394c3b)
2010. júl. 23. 20:32
Igen, kb. egy éve ismerjük egymást. :D Én is sajnálom, hogy messze lakunk egymástól! :( De remélhetőleg majd valamikor azért össze tudjuk hozni, hogy találkozzunk!
8. re11
2010. júl. 23. 15:24

Szerintem a barátságban is pont úgy van, mint a szerelemben, az a jó ha nagyvonalakban megegyezik az életfelfogásuk a barátoknak, viszont az nem jó ha egyforma a természetük. Most képzeljetek el két makacs barátot, akik nem engednek a 21-ből. Ha összevesznek, egyik se megy oda a másikhoz, hogy gyere béküljünk ki. Szóval a barátság az első veszekedésig tart?


Ilyen helyzetben én még nem voltam, mert igaz van egy nagyon makacs barátnőm, viszont én ha megharagszom nagyon mérges tudok lenni, egy kanál vizbe meg tudnám folytani, de rövid időn belül magamtól lenyugszom, nem tudok sokáig haragudni.

2010. júl. 23. 13:54

Sziasztok,lányok!

Castellina,igazad van,sztem épp attól/is/ jó egy barátság,ha van különböző véleményünk.Az,ha "Bólogató János" vagy,közben meg totál mást gondolsz,már rossz jel...

Ja,és az ŐSZINTESÉG!!!!!!!!Igen nagy kincs,ezt eljátszani főbűn egy barátságban! Én nemrég vtam ilyen miatt úgy padlón,hogy az IGAZ barátnőim úgy kapartak össze,pedig nem jellemző rám,és mégis,megtörtént...Az igaz barátságot óvni kell,vigyázni rá!Légy olyan,amilyen, add Magad,hiszen, aki szeret,pont ezért szeret, nem?

B.

6. Castellina (válaszként erre: 1. - Andy332488)
2010. júl. 23. 13:37
Nem az a lényeg számomra, hogy a barátaim úgy gondolkodjanak, ahogy én és mindenben egyetértsünk. dehogyis! Tiszteletben tartom mások másságát! A lényeg számomra teljesen más, olyan emberekkel vagyok szívesen, akik becsületesek, igazmondóak és más egyéb emberi értékkel rendelkeznek:)
2010. júl. 23. 13:25

Ez a mondás nem azt jelenti amiről a cikked szól.

Nem kell olyannak lenned mint a barátaid.....

4. Pndi
2010. júl. 23. 11:05

"Megtartom magamnak a barátaim ellen irányuló negatív kritikámat "


Ez az a mondat, ami miatt nem tudlak komolyan venni.

Azonkívül a mondás nem azt jelenti, hogy olyanok vagyunk, mint a barátaink, egyszerűen csak azt, hogy az embert kicsit meg lehet ismerni azáltal, hogy milyen barátaik vannak.

A barátokat meg kell becsülni, akkor is, ha jelenleg kissé eltávolodtak, és tiszteletben kell tartani mások érzéseit. Csakis így várható el, hogy ők is így cselekedjenek.

2010. júl. 23. 10:50
Én a legjobb barátnőmben csalódtam akkorát 5 év után, hogy azóta is padlón vagyok ha csak elkezdek rajta agyalni, pedig már a barátságunknak 4éve vége :( Emellett akiket a barátnőimnek tekintek őket nagyon szeretem, csak azt sajnálom, hogy olyan barátnőm nincs akivel tényleg gyakran talizunk és nem csak 2-3 havonta, ez így elég gáz... Téged ismerlek már kb 1 éve, vagy másfél??!!! nem tudom...Na látod ezt is sajnálom, hogy egy határ választ el minket, nem jogosan, messze vagyunk, pedig tudom, hogy jól meglennénk :(
2010. júl. 23. 10:45
teljesen igazad van,igaz nekem csak egy igaz barátném van ,de mi totál különbözünk.én megmondom a véleményem,persze ugy finoman,ha valami bánt valakivel kapcsolatban,ő meg hallgat,hallgat,aztán robban:)de nem érdekel,mert szeretem és nem csalódtam benne még sohasdem,pedig már igen régi kapcsolat ez.
2010. júl. 23. 10:08
Ma újra a szemem elé került egy szöveg, amiben szerepelt ez a mondás, ami mindig megborzongat. Nem sok barátom van, de az a pár sem éppen olyan, mint én. Vannak dolgok, amikben ugyanúgy gondolkodunk, van amiben nem. Mindkét esetben komoly dolgokról beszélek, nem például arról, hogy ők szeretik a mazsolát, én meg nem…

Ugrás a teljes cikkre: Madarat a tolláról, embert a barátjáról..?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook