Ma van Nagypéntek, a babona szerint, ha valaki azon a napon mos, belécsap a villám! (beszélgetés)
Hát már nálam is kint szárad az ágynemű! :)
És munkába jövet gyönyörű napsütéses időben nem csapott belém a villám :)
Szerintem "aranyosak" ezek a babonák, de én sem hiszek bennük.
Ma van Nagy péntek, a babona szerint, ha valaki azon a napon mos, belécsap a villám!
Akkor mindent értek.
Csak azt nem, ha minden évben mos, akkor minden évben belecsap?
Ma pedig olyan leszek mint mosómaci:)
Max nem állok ki az esőben teregetni,akkor nem csap belém a villám:)
Nem hagyhatom a pisis ágyneűhuzatot büdösödni.
Mert az nem jó.Tehát nekem is végem mint a botnak.
:((
Ha már babona, megkérdezném, nagy szentségtörés ha ilyenkor a maradék szabadidőmet gyöngyfűzés, vagy kötésre fordítom? Egyaltalán hasonló ünnepnapon szabad ilyent csinálni??
( a lányom elutazott a vőlegényéhez, kevesebbet kell főzni stb. marad időm valószínűleg, amit nem biztos hogy a tv, vagy a neten akarom eltölteni )...
Nekem is kell a férjem melósát, hegesztő..
// Nem szabad a nagyhéten nagymosást ( ágyneműt ) mosni! Elpusztulnak az állatok.
Az ágyneműt se szabad kitenni szellőzni.
Amit valószínű ( mindenki ) tud, ma nem szabad húst enni, holnap délután a feltámadásig. általába a feltámadás utáni miséről hazamannek a hívek, csak akkor esznek a húsból. főtt sonka, tojás stb..//
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a babonákban? Szerinted mennyire hiteles?
- 13 hetes terhes vagyok, szerintetek kimelíroztathatom a hajam? Nem ártok vele a babónak?
- Ti hisztek abban a babonában, miszerint a menyasszony nem keszítheti el a saját menyasszonyi ruháját?
- Mit jelent döglött galambot látni?Babona szerint!
- Babona szerint?
- Összetörtem egy tükröt de nem néztem bele!A babona szerint ha belenézek akkor 7 évig szerencsétlenségem lesz! Szerintetek igaz lehet ez?