Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lyoni burgonya recept

Lyoni burgonya recept

A Lyoni burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
50 dkg csirkemáj
30 dkg sütnivaló kolbász
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
2 dl víz
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dkg konzerv paradicsom
10 dkg sajt
5 dl főzőtejszín
1 tojás
1 csokor petrezselyem


A Lyoni burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt. A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával. Ráreszeljük a maradék sajtot. A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lyoni burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook