Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Szia Haho_pihe!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Kb. 3 hete olvastam itt ezt, hogy nem szabad szedni, mert rontja a petesejtek számát és minőségét illetve ma egy netes oldalon. Sajnos nekem az orvosom és az endokrinológusom is azt mondta, hogy szedjem, mert milyen fontos. Én a Merckformin 850 mg-osból kezdtem 3×1-el, július óta 2×1-el. Te hanyasat szedtél és mennyit? Hová és kihez jársz? Mikor kezdődik a lombikod és mióta nem szeded a Merckformint? Kipróbálom, amiket írtál. A D-vitamin szintem nekem jó volt, de javult a vitamin által. Szedjed jó az IR-re. 130-150 közt jó az értéke. Én szedek C-,D-,E-,B12-,B6 vitaminokat, magnéziumot, vasat, q10-et, halolajat, folsavat, Femibion 0-ást, króm pikolinátot. D3 krémet és Women's creamet. A párom Fer14-et szed és Men's Creamet. Drukkolok neked, hogy sikerüljön a lombikod!
Szia,
eloszor is nekem rengetegszer volt eretlen petesejtem is es sokszor megtermekenyult, tehat nem feltetlen az erettsegi szint lehetett az ok.
Merckforminrol engem is leallitottak, mert rontja a petesejt minoseget.
Q10, Resvita, Fertilovit, Maca, D vitamin amiket szedek.
Szia!
Én a GAL babaváró mellett Melatonin-t szedek napi egyet. Amellett, hogy jókat lehet tőle aludni azt mondják, hogy jót tesz a sejteknek. Mindketten szedjük, és összehasonlítva az első és a második lombikot, jelentős különbség volt a kettő között (elsőnél nem szedtem melatonint, igaz másik helyen vagyunk már uh nem 100%, hogy csak emiatt volt jobb az eredményünk). Elsőnél 8 petesejt, 3 termékenyült meg, amiből 2 kórosan, így maradt 1, amit 4 sejtesen kaptam vissza, nem sikerült. A másodiknál 10 petesejt, ebből 7 termékenyült meg és a végére 2 db 5 napos nagyon jó minősítésű embrió maradt. Egy sítáborban van (már nem sokáig), egyet visszakaptam és lett egy biokémiai terhességem.
Sziasztok!
Már február óta csendes szemlélője vagyok ennek a fórumnak, nagyon tetszik a kedvességetek, a segíteni akarásotok, a kitartásotok, engem például átsegített azon az időszakon, amikor a koronavírus miatt nem lehetett lombikozni és semmilyen egészségügyi ellátás nem volt.
Magamról annyit, hogy 35 éves vagyok, 2019. július 02-án derült ki, hogy lombikoznunk kell, a párom rossz spermaképe miatt, persze előtte orvostól orvosig jártunk, ez is a petevezeték átjárhatósági és méhtükrözés előtt derült ki, nálam ott is minden rendben volt, illetve azokon a vizsgálatokon is, amik a lombikhoz kellettek a nőgyógyászom szerint, aztán 2019. Nov.28-án a miskolci Kaáliban Leskó doktor ùr közölte, hogy IR-em van, lefagytam. Kaptam Merckformint, diéta, mozgás, fogytam azóta 17 kg-ot és júliusban már jó volt az értékem a lombikhoz. Most volt az IVF-ICSI-nk a pesti Kaáliban Leskónál. Sajnos nem sikerült, a beültetésig sem jutottunk el, nem fejlődött. Ez ma derült ki. 1 petesejtem lett, éretlen volt, érett lett, megtermékenyült, de nem fejlődött. A biológus azt mondta, hogy éretlen volt a petesejt, azért nem sikerült. Tudnátok nekem segíteni, hogy hogyan lehetne több és érett petesejtem? Vitaminok stb.? Olvastam, hogy a Metformin tartalmú gyógyszerek rontják a petesejtek mitokondriumát, ìgy a minőségét.
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem!
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Szia! Kaposváron voltunk, majd reprosys...most sote 2 lesz, ha minden jól alakul.
Kétségeim vannak, de nincs más magyar intézet, ami már szóba jöhetne. Úgyhogy igyekszem bízni, hinni.
Én is nagyon sajnálom, és teljesen jogos a kérdésed, hogy másnak, aki akár nem is akarja, összejön simán, te meg már mennyi ideje próbálkozol
és miért nem...Hány éves vagy egyébként? Biztos írtad, de most így nem rémlik. A párod szóvá tette ezt a dolgot, vagy csak te ostorozod magad azzal hogy nem tudod megadni amire vágyik? Mellesleg most ő sem tudja megadni neked, hiszen ahogy írtad, most nála is van probléma, és lehet, hogy eddig is volt, csak nem derült ki. Egyáltalán nem biztos, hogy eddig minden rajtad múlt. Van esetleg még olyan vizsgálat, amit nem végeztetek el? Illetve én is azt kérdezem, amit Solinca, hogy donorra esetleg teljes donorra nem gondoltatok? Hátha azzal összejönne, lehet egy próbát megérne. De nem akarok itt okoskodni, tudom, nem tanácsot kértél, csak megértésre vágysz....
Drága Szilvi!
Mintha magamat hallanám...minden sorában, minden szavában. És még mindig ott az a rohadt miért!!
Sajnos válasz nincs, én már ugy gondolom, hogy szerencse...ennyi.
És én 35 évesen kezdtem az egész lombikozást és akkor sem sikerült, pedig jo volt az amhm, mindenem. Szoval nem a fránya koron múlik!
Annyira átérzem, amit leírtál, és annyira szeretnék segíteni, de nem tudok :( sajnos csak az idő....ez lesz ami enyhiteni tudja a fájdalmad. És igen, menni előre, míg van saját petesejt. Én ugyanígy vagyok vele.
Ölellek ❤️
Drága Szilvi, nagyon-nagyon sajnálom, embertelen a küzdelem, amit vívsz, vívtok. Plusz még ez a sok egyéb "jóság", ami most még rátett egy lapáttal, abszolút megértelek.
Nem gondolkodtatok esetleg petesejt donorban? Hátha könnyebb lenne... nem vagy gonosz, csak most még ezt is nézd végig? :(
Sosem felejtem el, a tavalyi második beültetés után állandóan összefutottam avval a csajszival, akivel egy napon volt a beültetésünk a SOTE-n, és kiderült, egy helyen lakunk. Neki sikerült, nekünk 8. hétig, és nézhettem végig, hogy hogy nő a pocakja, hogy csináltatja a terheléses cukrot, komolyan, egy héten legalább egyszer összefutottam vele. Utána már akkor is, amikor a babakocsit tolta. Nagyon ki voltam akadva. Nem rá, nyilván, a helyzetre, hogy hetente beletolták az arcomba, mi lett volna, ha... teljesen normális, hogy így érzel!
Mindenesetre nagyon szorítunk neked innen sokan a net túlfeléről, ne add fel!!!!!!
Harmadikat akartam írni. Persze ez is természetes úton fogant...
A másik “hölgyről“ még annyit, hogy eddig nem akart gyereket, most mikor eldöntötte, hogy mégiscsak jó lenne, akkor lám jött is... Annyira bosszantóóó!!!
Sajnálom 🙁 Teljesen egyetértek minden szavaddal és igen ez a sok Miért??? Nincs igazság...
Én pl tegnap tudtam meg, hogy egyik ismerősöm is babát vár(természetes úton)
7, azaz HÉT abortusz után!!!
De ha ez nem lenne elég, azt is nemrég tudtam meg, hogy egy másik “szerencsés” ismerősöm , aki súlyos cukorbeteg 3 babáját várja... Potyognak belőle a gyerekek minden gond nélkül... És akkor megint itt van a Miért???
Őszintén sajnálom, nagyon sok mindenen mentetek keresztül!
Gonosz pedig egyáltalán nem vagy...
Kemény dolgok ezek. Csak a legjobbakat kívánom neked! ❤️
Sziasztok!
Ma vagyok FET+6 napon es ma megjott. Ezzel eldolt, hogy ez a beultetes sem sikerult :(.
Most HRT ciklus volt, azaz osztrogen- es progesztetonpolassal egy mesterseges ciklus sajat peteeres nelkul. Beultetes napjan a progeszteronom 69 nmol/l volt, a mehnyalkahartya 11mm-es. Szerintem idealis ertekek. Azota is ugyanazt a mennyisegu progeszteront szedem (2 cyclogest, 1 progeszteron), hogy mitol jott meg ennyi progeszteron mellett, nem ertem. Elkepzelheto, hogy ha nincs sajat progeszteron termeles az nem az igazi? Akkor viszont mitol lett szep eredmeny a beultetes napjara?
Most kelloen el vagyunk szontyolodva :(
Eddigi merlegem:
1 mehen kivuli spontan terhesseg
3 elso trimeszteres veteles spontan terhessegekbol
4 stimulacio, 3 ET, 3 FET
55 erett petesejt,
15 embrio beultetve (ebbol 3 db 2 naposan, 3 db 3 naposan es 9 db 5 naposan kerult beultetesre)
a beultetesekbol 2 biokemiai terhesseg, mindketto az elso leszivasbol
Tetmeszetes ciklusban harombol ketszer azon az oldalon no petesejtem, ahol nincs petevezetek, a stimul soran egyre kevesebb leszivott petesejet es szeptemberben az eddig kivalo spermabol mind mennyisegileg, mind DNS fragemntacio ugyileg “nagyon szegenyes” minoseg.
Egyszeruen nem ertjuk, hogy miert? MIERT?????
Miert nem lehet egyszer szerencsenk? MIERT????
Most mar persze az a valasz mert oteg vagyok. Es valoban koros vagyok, de evekkel ezelott meg nem voltam...
Bonuszkent a fonokom nem torelalta a “kudarcaimat”, kipenderitett a melobol, miutan 12 ev utan az utolso terhessegem miatt elmentem egy honap tappenzre. Aznap hivott fel, amikor kiderult elment a babam. De egyebkent ez a resze pont nem erdekel. Emberismerettel is gazdagabb lettem mellette.
Ami igazan faj, hogy nem tudom megadni a paromnak amire vagyik.
Bocsanat, hogy kifakadtam. Tudom ti megertetek. Es koszonom, hogy meghallgattatok.
:(
Biztos vagyok benne, hogy hamarosan mashogy latom a vilagot es ameddig van petesejtem, megyek tovabb az uton. De ma nagyon nehez.
De, hogy jo hirt is mondjak, egyik ismerosunk ma jelentette be, hogy babajuk lesz. Ket honap probalkozas mindossze. Igaz, a holgy “csak” 35 eves. Tenyleg ennyit szamit az a frana kor?? Es rossz erzesem van, mert nem tudok felhotlenul orulni az oromuknek. Ezert gonosznak erzem magam es lehet meg sem erdemlem a sikert...
Szòval ùgy èrted inkàbb vetèlèst okoz mint beàgyazòdàsi zavart? Vagy akàr mindkettöt? 😏
Egyelöre mèg a beàgyazòdàsig sem jutottam el...
De ti jòl tettètek, hogy megcsinàltattàtok. Ha ilyen van mèg idejèben derüljön ki, minthogy fölösleges köröket fussatok...
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg