Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni azoktól, akiknek nem lett jó a cukorterheles és gyógyszert kaptárak rá, hogy mit jelent a nem jó cukorterheles? Magas lett a terhelt cukorerteketek (ha igen mennyire) vagy az inzulinnal volt probléma?
Nálam meg csak most tapogatoznak, hogy mi lehet a gond, idén harmadszor küldenek terheleses vizsgálatra. A terhelt cukorertekem magas, az inzulin viszont alacsony. Az ÍR-t kizártak, most azon a halnak kell e inzulint kapjon. Kicsit zavaró, hogy csak nézegetik és próbálgatják mi lehet. Szeretném mihamarabb beállítani, hogy ez ne okozzon gondot. Normál étkezés mellett, amikor accu checkkel merem, jók az értékek, de a 75 hr cukorral nem tud a szerveztem mit kezdeni.
Szia Léda,
Picit mondanál többet? Hol tartotok például a kivizsgálasokkal, előző lombikok eredményei(petesejt és embrió szám) stb.
Nálunk férfioldalon nincs gond,így én ezt annyira nem tudom,de csak úgy tudunk segíteni,ha kicsit több infót osztanál meg magatokról.
Ha nem akarod az sem gond hiszen visszaolvasva a topikot is sok hasznos információt találsz a kérdéseddel kapcsolatban.
Üdv,
Linda
Egy vidéki endokrinológus főorvos volt aki kiírta.
A diagnózisa jó volt csak kemény pár napot okozott ami munkahelyen nem volt túl komfortos☺
A terheléses eredményeim egyébként nekem sem javultak,viszont nekem nem csak az inzulin volt a gond,amikor kaptam.
A tesztoszteron szintem borzasztóan magas volt és azt viszont rendbe rakta,így én nem tudom abbahagyni illetve elhagyni.
Fogyni én is fogytam tőle igen sokat.
Képzeld Ági semmit se mondtak erről.
Egyből 750 mg-ot kaptam biztos ami biztos.
Hát azt a pár napot nem fogom elfelejteni míg élek...
Ja és arról se szóltak,hogy a tejtermékekkel is "összeveszik" és szintén a mosdóban kötsz ki tőle.Most már kitapasztaltam,de az is okozott meglepetéseket,mert szerettem a joghurtot es társait.
A menzesz 2.napján kezdik el.
Ez egy gyűjtő fogalom és teljesen az orvos határozza meg mit fog esetedben használni a leleteid alapján.
Nincs egyetlen séma amit le tudnék írni Neked
A lényeg,hogy az orvos teljesen pontos "menetrendet" fog részedre készíteni és azt kell betartani.
Linda
Szia Mónika,
A Merckformin szedését én mindenkinek javaslom hétvégén elkezdeni.
Nekem nem szóltak,így az első napot a mosdóban töltöttem annyira ment a hasam illetve 2 napig az ájulás határán voltam,mert úgy liftezett a vércukrom.
Valószínű antagonista protokollod lesz.
A menzesz előtti héten azt nézték nálam meg,hogy nincs-e ciszta vagy bármi oda nem való dolog.
Utána visszahívtak a menzesz 2.napjára és úgy indultunk.
Így utólag is Boldog Névnapot!😊
Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy beszemtelenkedem a csoportba de a segítségeteket szeretném kérni.
Három sikertelen lombikon vagyok túl. A szegedi Kaáliba jártunk. Párom azoospermiája miatt kényszerültünk a lombikra amiből most egy kissé besokalltunk. Nézegettem a psti meddőségi központokat de nem ismerem egyiket sem. Tudnátok pár jó tanáccsal és javaslattal segíteni? Ha esetleg úgy döntünk hogy még megyünk tovább hová induljunk?
Macs777: lombik és beültetés áprilisban
Bobo78: pihenés
Réka973: ♡, Csoda=Ember+szénakazal+ZúrIsten;)
Danoni: babácska szépen növöget, 36+3 hetes (05.06.) 🚼
Anikó: ???
Beepemp: pihenés ???
Wester: 2018. január 11-én délután, a 33. hétre 1800 grammal megszületett László István!💝 Szívből gratulálunk, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk szeretettel!💝🚼
Szonáta: pihenés
Mrea: pihenés
Magni1: Amélia Anna megszületett 2017. november 7-én, 53 cm-rel és 3170 grammal:) Gyönyörű hajasbaba💝 Szívből gratulálunk, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk! 💝🚼
Siker2017: pihenés
Dulche: nagy műtét júniusban (06.28)
H. Adri.: babácska szépen fejlődik, 29 + 6 hetes (05. 06.) 🚼
Heley: ???
Pálma40: pihenés
Brigee77: pihenés
Dixi 1: babácska szépen fejlődik, 1. genetikai ultrahangon minden rendben (01.23.) 🚼
27 + 4 hetes (05.06.)
74Nita1105: pihenés
Catwalk75: pihenés, FET később
Ursula33: májusban indul a D-178 kísérlet, augusztusban stimulálás.
Keby1974: pihenés
2015fun: pihenés
NOIX73: pihenés
CsibeMazsola: ???
Heida: 2018. január 12-én, 14:20-kor megszületett Áron, 3260 grammal és 48 cm-rel!💝 Szívből gratulálunk, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk szeretettel! 💝 🚼
Kicsicsíra: ???
Ancsa77: pihenés
Rozi987: Et: február 14-én
Vmacska: pihenés, konzultáció: 01. 03.
Póknyuszi: leszívás: 11. 30. ???
Herzi: endometriózis műtét: 03.21., lombik májusban
Agee100 (Atommaki): 🚼
Méryenn01: pihenés
Mokix: 2018.02.02. Fet
2018.05.06. Babácska szépen növöget, ahogy kell. 16 + 1 hetes.
Hcg 2018.02.16-án 195.7 😍
Jszvi04: babácska szépen növöget, 26+2 hetes (05. 06.) 🚼
Zsanci79: babácska szépen növöget, 22+3 hetes (05. 06.) 🚼
Excaliburné: FET májusban
Cica45: pihenés
Deduka: babácska szépen növöget, 29+2 hetes (05.06.) 🚼
Audreyenn: május 17-én teszt
Tkatlin: 05.02 harmadik lombik
Andyke: 2. konzultáció: 03. 14.
Addig vizsgálatok
BBB76: lombik januárban
Liza78: lombik márciusban
Asilka: vizsgálatok a 2. lombik előtt
Szilvi 11: harmadik lombik előtti vizsgálatok
Ági'74: 2018. február 5-én, 18:05-kor megszületett Barni, 1890 grammal és 46 cm-rel!💝 Szívből gratulálunk, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk szeretettel! 💝 🚼
Lapbarna: tiszteletbeli tag, mindannyiunk tündérkeresztanyja
Nálunk kevés a spermium és van transzlokációs probléma is férfi oldalról de minden petesejtem megtermkékenyül, vagyis 1 nem szokott de általában 10 feletti petesejtet szívnak le.
Párom is szed vitaminokat, de pl. Neki Kopa dr azt mondta, hogy a DNS fragmentációs eredménye nem indokolja a sok antioxidánst, sőt látott olyan példát is ahol páromhoz hasonló DNS fragmentációs eredmény után pont viszájára sült el a dolog.Ezzel csak azt akartam mondani, hogy csuda tudja mi befolyásolja a termékenyítő képességet ! Az biztos,hogy női és férfi oldalról is törekedni kell mindent kihozni magunkból. Szóval én javaslom Kopa dr.-t a férjednek. Továbbmegyek, nálunk javasolta azt is, hogy gondoljuk meg, hogy hereszövetből vetessünk spermiumot mert azoknak jobb a minősége, még akkor is ha lombikra jó a párom mintája. Ezt még nem tudom, hogy bevállaljuk-e.
Ha csak egyet akarsz az legyen a beres actival+magnezium. De ez csak multivitamin. Nagyon jo aron van, en ezt szedem varandossag alatt is, mert nagyon jok az osszetevoi, es amire rairjak h kismama, vagy terhes, az mindjart dupla annyiba kerul.
Erdekes hogy hizott a parod, nalunk nem volt ilyen problema egyikunk reszerol se.
Viszont tovabbra is azt mondom, h elengedhetetlen a q10, arginin, carnitin e melle is. (Argininbol 1600 mg-ot, carnitinbol 500 mg-ot szedett) Most azt mondom neked, h indultunk 100 millio es 30% koruli gyors mozgassal.
Lombiknal 200 millio korul volt, 75%-ka gyors mozgo volt, mind a 7 db ivf eljarassal megtermekenyitett petesejt eljutott az 5.napig. Ez azert nagy szo, szerintem.
Igen sajnos a Fer14 nagyon drága, volt hogy próbáltam én is összekombinálni más vitaminokból. Olvastam én is az L-arginin és L-carnitinról hogy mennyire jó, külön még nem vettem.
Próbálok én is olyanokat szedni és szedetni a párommal amiről tudom hogy jót tesznek, bár annyi féle vitamin van, az ember már beleőrül azok nézegetésébe is :) Megkérdezhetem melyik multivitamint használja a párod?
Most amúgy kicsi szünetet "kell" tartani a páromnál mer szegényt már megviselte a másfél éves vitaminozás :(), nagyon sokat hízott tőle és szegényem nagyon kivan tőle. Így szerintem már lehet nem is tudnék beletukmálni többféle vitamint csak egyet és abba benne kell lennie mindennek.
Köszönöm szépen!😘
Persze, hogy megnézheted, csak Macs kérte, hogy tegyem vissza, azért neki szólt az üzenet. Itt a többieknek már a fülükön jövünk ki😁
A kariotipizálás az Istenhegyin van.
Most gondold el ez 6 év után derült ki nálunk.
A 46.000 Ft sokszorosa ment el az évek alatt...
Az elvesztegetett és az erről szóló hosszú évek pedig nem is kifejezhetőek értékben😓
Én speciel mindent kúraszerűen szedek.Max.3 hónapig majd 1-2 hónap szünet.
Szia Judit,
Meg nem termékenyülés esetén genetikai gond az első amit meg kell nézetni.
Kezdjetek a kariotipizálással igen.
Ha az eredmények negatívak,akkor a párodat kell megnézetni,ahogy írták már(halosperm,dns framentáció vizsgálatok).
Senki nem tudja megmondani pontosan mi lehet gond,ezért szükséges elkezdenetek szisztematikusan megcsináltatni a vizsgálatokat.
A genetikai problémáknak is vannak tól-ig súlyosságai.
Engem például felhívtak mielőtt elküldték az eredményt,mert ha gond van,akkor ez protokoll és elmagyaráznak mindent.
Linda
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg