Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
De legalább a tiéden is látszik az ovu, nekem most az sincs. :/
Jó magas az alaphőd. Nekem ovu után sem megy 37 fölé. Lehet ez is gond.
Szerintem nem kell, hogy nagyon cakkos legyen a gorbe. Az enyem is inkabb csikos, mint cakkos. Bar az is igaz, hogy meg egyszer sem estem teherbe a 'csikos' gorbemmel.
Én ezt mesterfokon nyomom. Hozom az erdményt hátha vki tud segíteni. :D
Ne aggódj, addigra már teljesen kiképeznek "minket"- Llire gondolok, engem lehetetlen -, hogy a Te eredményeidet simán kielemezzük. ;)
Igen, a lupus véralvadásos, de az antifoszfolipid szindrómánál együtt nézik a kardiolipinnel és a B2 antitestekkel.
Én meg éppen tegnap voltam progit nézetni, meg beiktattam még azt a vizsgálatot, amit a nődoki mondott. A mellékvese funkciót. Mv elleni antitest, nátrium, kálium, acth, aldoszteron meg kortizol. Nátium, kálium okés és a kortizol is alacsony, úgyhogy az biztos nem zavar be a progitermelésbe. A többi majd 1 illetve 3 hét múlva lesz kész. Lassan már nem lesz olyan vérvizsgálat, amit ne csináltattam volna meg.:-((((
Orvosi beiratkozni? Hmmm..Csirkét/halat nagyon profin bontok szikével, csak ugye ott már nem él a páciens...:-)))) A férjem kisujjából szálkát kiszedni, na az nálam már erősen súrolja a nagyműtét fogalmát :-)))) Szerintem sok ember életét megmentettem azzal, hogy nem lettem orvos :-))
Mindenképp viszem, csak majd egyben kell vinni a többivel, még hiányzik egy-két dolog.
Az a lupus is negatív, de az a véralvadásos panelben van, úgy emlékszem. Az a C1q most nem rémlik, de megnézem otthon.
Nem egyszerű ez, lassan már beiratkozhatnánk az orvosira. :D
Köszönöm szépen Lliri!!!
Ilyen kínaiakat találtam én is mindenhol, csak az az igazság, hogy nem nagyon értem/értettem.
Az egészet nézték, de csak itt van eltérés. A többi (egy csomó ENA, ds DNA, kardiolipinek, B2 fajtái) azok negatív vagy a referenciatartomány alján.
Szerinted ez így önmagában jelent vmit?
Remélem, hogy így ebben a formában nem jelent rosszat. :/
ANA: AntiNukleális Antitest. Bemásolom ide a pontos meghatározást : "Az anti-nukleáris antitestek a sejtmag különféle alkotórészei ellen termelődnek. ANA pozitivitás a szisztémás autoimmun betegségek jellemzője. A laboratóriumunk által végzett ANA szűrőteszt ELISA módszerrel a sejtmagból extrahált (ENA: Sm, RNP, SS-A, SS-B, Jo-1, Scl-70, valamint ds-DNA, nukleoszóma, hiszton és centromer) autoantitesteket mutatja ki. A másik ANA tesztünkben Hep-2 sejtek segítségével végzett indirekt immunfluoreszcenciával a sejtmag- és citoplazma-mintázatát adjuk meg titerrel. Az ANA pozitivitást tovább kell vizsgálni, mert segít a kollagenózisok differenciálásában, és besorolásában (ANA subsets: ENA, ds-DNA, nukleoszóma, hiszton, centromer antitestek)."
Csak az ANA-ELISA szűrés csináltattad meg, vagy a teljes ANA-blot-ot?
Csajok!
Valaki tudja esetleg mi az az ANA (elisa)?
Ma kaptam meg ezt az autoimmun panelt és az az egy eltérés benne. :/
Igaz nem sokkal, mert 25 a max és az enyém 25,5, de akkor is zavar, főleg, hogy a neten sem találok róla semmit.
dehogyis, a tied a tökéletes!
Teljesen egyenletes és látszik a luteális kezdetén a felugrás, szuper!
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen köszönöm.
Míg meg nem babásodom addig lógok a nyakadon. :D
Ovu után van, hogy leesik a hő és utána visszaemelkedik. Ezt olvastam.
Azon a babatervezős oldalon nézegettem a hőgörbéket, hogy milyenek vannak. Ott tényleg mindegyik olyan mint a tied. Csík nincs is.
Minden nap ugyanakkor mérem. 05:30, az állandó, az alvás viszont nem. Olyan 5-6 óra alvás van, 6-nál nem több sajna, max. hétvégén. :(
Nem látom siralmasnak a tiédet. Én mindig olyat várok, nem ezt a vonalat. :/ Ha EKG lenne akkor nem járnék jól vele.
és nézd milyen cakkos a hőm.
Te jól alszol és mindig ugyanakkor tudod mérni ugyanannyi óra alvás után? Az enyém siralmas... de azért valamennyire látszódik rajta az emelkedés.
márminthogy lehet, hogy a 11. napon volt pozi és arra rá 1-2 nap múlva ovu és akkor máris jó minden.
Szerintem ha én nem aggódom össze magam ezen, akkor te se agyalj :)
egyedül a mikroszkóp van szinkronban a hőmmel, semmi más...
lehet 11. napon kellett volna nézned, lehet akkor volt ovu. Várd meg mi lesz a következő napokban a hőd. Ha marad fent, akkor nincs min aggódni :)
hőleesés a legritkább esetben van, csak ha pont hajnalban van ovu és akkor méred, azt ne várd, mint a luteálisban az emelkedést, mert ritka.
Edit, kellesz nekem!
Teljesen magam alatt vagyok. :( 15. nap, az ovu teszt a 12. naptól negatív. Ma megemelkedett a hőm ovu nélkül. 2x mértem meg, mert azt hittem az elsőt elbaltáztam.
Szerinted ilyenkor mi van? Ha nem volt még tüszőrepi, akkor mitől emelkedett meg a hő, hisz a sárgatest termeli a progit, az meg nincs ovu nélkül. Lekéstem volna róla, későn kezdtem a tesztet? De akkor meg hol a hőleesés?
Te mindig tudsz valami okosat, hátha most is eszedbe jut valami. :(
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?