Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Levegős a baba fórum

Levegős a baba (beszélgetés)

1 2
4. d71ef05a8e (válaszként erre: 1. - LauraJones)
2013. jan. 28. 16:22

Sajnos nincs még tapasztalatom, ezért lehet, hoyg semmit nem ér a hsz-om, de én nem vagyok meggyőződve róla, hogy tényleg tökéletes technikával szopik a picurka, ha ennyi levegőt nyel. Gondolom, vannak mohóbb babák, akik akkor is nagy vehemenciával szopnak, amikor nem kiéhezettek, de hát írtad is, hogy nálatok ez elő sem fordulhat, mert hamar mellre teszed...

Esetleg a védőnőn kívül van mód más szoptatási tanácsadó segítségét is kérni? Aki elmegy, és megnézi, hogyan eszik a kicsi.

Azon gondolom már túlvagy, hogy evés előtt is büfizteted, hogy ne legyen eleve levegő a gyomrában, ami miatt kevesebbet tud enni....

3. LauraJones (válaszként erre: 2. - Ebe5acb8e6)
2013. jan. 28. 16:22
Jól hangzik, de ha a hagyományos büfiztetésre gondolsz, akkor az nem válik be. (függőlegesen tartod, vagy a válladon, vagy puma a fán pózban)
2013. jan. 28. 16:20
Én annak idején etetés után mindig lelégtelenítettem a gyereket.
2013. jan. 28. 16:16

Kérlek segítsetek! Babám születése óta elég sok levegőt nyel. A védőnő szerint nincs baj a szoptatási technikával. Használtunk infacolt és espumisant is, egyik sem segített.

Szopizás során valahogy úgy megreked neki a levegő, hogy csak kínok kínjával jön ki belőle, és eltart egy darabig, amíg ez megtörténik. Sajnos van, hogy mondjuk 4 perc szopizás után másfél óráig kínlódunk, ordít, rúgkapál, mert nem jön ki a levegő.

Volt kb 2 csodás hetünk (nem tudom, mi volt akkor), amikor ugyan levegős volt, de nem volt ordítás, és a büfik egészen hamar távoztak a szervezetéből. Már kezdtem örülni és reménykedni, hogy így marad, de kb 3 hete visszaestünk, és újra levegős a rendszer, és ordítás van, amíg ki nem jön. Fekve szoptatok, mert azt vettem észre, hogy így megy be a legkevesebb bubi, és még így is sok. :(

3 hete annyira durva a helyzet, hogy kb másfél-2 óránként kell etetni, mert nem bír annyit magához venni egyszerre. Eszik, kb egy órán át kínlódunk, míg bele megy valamennyi, de nem elég, közben büfizgetés, ordítás... aztán álmos lesz, nyűgös, és a nagy ordítás közepette kb elalszik a vállamon. Egy fél órát tud max aludni, mert a gyomra kelti, ki sem aludta magát rendesen, és kezdődik elölről.

Mit tudnék tenni, hogy egy kicsit segítsek rajta, hogy ne kínlódjon ennyit? Mozgatom nap közben, "járkálunk", tornáztatom a lábait, teát is kap... Nincs "éheztetve", ha ébred, azonnal adom neki a cicit, hogy ne kapkodjon... Látszatra nem kapkod, ugyan néha igen, de nincs különbség a következmények között. :(

Ja 3 hónapos a baba, és csak anyatejet eszik. Én nem eszek semmit, amiből csak egy kicsike gond is lehetne: semmi tej, k-betűs, hagyma, sárgadinnye, aprómagvas, hüvelyes... mostanában enni sincs időm.

Ne haragudjatok, ha ritkábban válaszolgatok, de nem sok időm van itt ülni, az okot már tudjátok fentebbről...

Pár ötlet, biztató szó, hogy majd elmúlik... minden jól jön! Mert kicsit ki vagyok már borulva :(

KÖSZÖNÖM!!!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook