Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Létezik valami praktika arra, hogy sütés után ne legyen olajszag a lakásban? (a szellőztetésen kívül persze) fórum

Létezik valami praktika arra, hogy sütés után ne legyen olajszag a lakásban? (a szellőztetésen kívül persze) (tudásbázis kérdés)


2011. dec. 12. 18:32
egy kis tálacskába szórj szódabikarbónát állitólag az minden rossz illtra jó föleg a cigire::)
29. 673567bc24 (válaszként erre: 23. - F8db0709b8)
2010. jan. 27. 07:52
az jó!Éttermekben is ezzel sütnek!:)
28. 8c73a5832e (válaszként erre: 26. - F8db0709b8)
2010. jan. 27. 07:49
Köszi, ez jó ötlet:) Ja meg a fekete rács. ami a gázon van, na azt utálom még takarítani, úgy rá tud égni minden,nekem a hideg zsíroldó nem oldja valahogy a zsírt...
2010. jan. 26. 12:43
egy szál gyertya...a szekrény tetején vizes nagyméretü fürdöszivacs....nálunk bejött.
26. f8db0709b8 (válaszként erre: 25. - 8c73a5832e)
2010. jan. 26. 11:49
A gáztűzhelyre sütés közben tenni kell alufóliát,az hő álló,mint tudjuk és arra fröcsög az olaj/zsír,igy elkerülhető a felesleges súrolás:)
25. 8c73a5832e (válaszként erre: 6. - Any19)
2010. jan. 26. 10:44
Ha sütőben sütsz,nehezebben sülnek meg a hús, krumpli,mintha serpenyőben,sok olajjal.Viszont, én meg azt utálom az olajszagon kívül, hogy fröcsög az olaj, rásül a gáztűzhelyre, meg még az oldalára is lefolyik. Viszont hamar megvan a kaja... Van olajsütőm, de abban meg olyan lassan sül ki a krumpli, hogy nem győzzük kivárni, így az már pár éve csak pihen a szekrényben. Sok áramot fogyaszt amúgy, aki sokat használja?
2010. jan. 26. 10:26
Én a teraszra teszem ki az olajsütőt.
2010. jan. 25. 05:57
Én pálmazsírral sütök-főzök és kizárólag étel szagot lehet érezni,nem a büdös zsírszagot.
2009. márc. 25. 12:55
én ezért kértem karácsonyra fritőzt. kirakom a kertbe.
21. loch ness (válaszként erre: 20. - Zarahell)
2009. márc. 25. 10:00
Ez jó kérdés...
20. Zarahell (válaszként erre: 19. - Loch ness)
2009. márc. 24. 23:50

:) Nahát.. kíváncsi lennék, ez milyen elven működik, egyszer kipróbálom. :)

Ma megpróbáltam a gyertyát, és vagy nem égettem oda annyira a kaját (hehe) vagy tényleg hat valamennyit. Legalábbis szerintem nincs olyan brutál szag.


Mi lehet a különbség a gyertyaláng, meg a gázláng közt?...

2009. márc. 24. 14:08

Csorieva tegnap megjelent cikkéből:


"Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát."

18. loch ness (válaszként erre: 10. - Lmoncsi)
2009. márc. 23. 16:26
Hát, ez inkább privitéma, majd írok. Nem mintha bármi különös történt volna velem. És veled mi van?
17. loch ness (válaszként erre: 16. - Zarahell)
2009. márc. 23. 16:25
Mi próbáltuk egyszer, és tényleg, az előszobában érezni lehetett a kajaszagot, ahol ettünk, ott meg nem.
16. Zarahell (válaszként erre: 8. - Loch ness)
2009. márc. 21. 18:23
Ez eszembe jutott nekem is, mert ilyet dohányosok is használnak a füst ellen, meg olyat is hallottam, hogy wc-ben ha meggyújtasz egy gyufát, az leég, eloltod, akkor nem lesz szag. :)
2009. márc. 21. 18:20
És persze köszönöm mindenkinek az ötleteket! :) :)
14. Zarahell (válaszként erre: 7. - Napra_forgó)
2009. márc. 21. 18:19

Köszi, utánanézek! :)


Én eddig olivaolajat használtam mindenhez, most vettem napraforgót. De hát az oliva is tök büdi... :S

13. Zarahell (válaszként erre: 12. - 88e297a0b8)
2009. márc. 21. 18:16
Á, ez a citromleves víz dolog jól hangzik, a füstölő nekem nem használt, én is azt szoktam, de mégis 2 napig utána még érezni lehet. :S
2009. márc. 21. 14:16

én szellőztetek, utána füstölőt gyujtok, és megint szellőztetek. Azt is lehet, hogy szellőzetés előtt légfrissítőt fújsz, és utána szellőztetsz.


TV-ben olyat hallottam, h sima vízet(azt hiszem citromlevet rakott bele) spriccelt a nő, de akkor meg minden vizes lesz...

2009. márc. 21. 13:58
Gyújts egy füstölőt. Nálunk mindig bevállik.
10. lmoncsi (válaszként erre: 8. - Loch ness)
2009. márc. 21. 13:32
Szia ,de rég futottunk össze.Hogy vagy?
2009. márc. 21. 13:32
A szagelszivó jól hangzik,de nekem nem vált be annyira,pedig bekapcsoltam)))).Túl nagy reményeket fűztem hozzá.SSSS
2009. márc. 21. 12:44
Állítólag a gyertya lángja elégeti a szagokat. Próbáld meg, gyújts gyertyát sütés közben, valahol a tűzhely közelében.
2009. márc. 21. 12:38
De, ha pálmaolajat/zsírt használsz, az sem büdös.
2009. márc. 21. 11:39
Ha rántott húst vagy húst sütsz, azt lehet sütőben is.Sütőpapírt teszel a tepsibe,arra öntessz kb 1 mm olajat,rá teszed a husit,a tetejét is megspricceled egy kicsit olajjal,és kész.Kb fél órát sütöd az egyik oldalt,utánna megfordítod,és úgy is sütöd még 20 percet.
5. Zarahell (válaszként erre: 2. - Meruru)
2009. márc. 21. 11:32

100 éves parasztházban lakom, építkezés alatt, nemhogy szagelszívóm, de konyhapultom sincs! :D

Arra gondoltam, hogy valami "nagyanyáink trükkjét" tud-e valaki. :)

4. correct (válaszként erre: 3. - Correct)
2009. márc. 21. 11:30
Igen, szagelszívó :) Csak kicsit szét vagyok esve:)
2009. márc. 21. 11:29

Páraelszívó? :)

Vagy méregdrága olaj...

2009. márc. 21. 11:29
Szagelszívó berendezés bekapcsolva? :)
2009. márc. 21. 11:27
Létezik valami praktika arra, hogy sütés után ne legyen olajszag a lakásban? (a szellőztetésen kívül persze)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook