Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Létezik olyan tea, amivel fogyni lehet? fórum

Létezik olyan tea, amivel fogyni lehet? (tudásbázis kérdés)


1 2
36. 55Judit (válaszként erre: 35. - 55Judit)
szept. 27. 13:31
Meg ilyet nem is gondolhat senki. Pontosan leírtam miért fogyasztom és hogyan.
35. 55Judit (válaszként erre: 34. - Napsugár8)
szept. 27. 13:30
Nem is azt írtam.
34. Napsugár8 (válaszként erre: 32. - 55Judit)
szept. 27. 13:14
Persze, hogy nem veszem egy kalap alá a fehérjét és a teát. Csupán én annak vagyok a híve, hogy a fehérjét más egyéb élelmiszerekből viszem be a szervezetembe. Mert nem attól fogok fogyni, hanem hogy egyébként odafigyelek, hogy mit és mennyit eszek. A fehérjére igenis nagy szüksége van a szervezetre, de attól még önmagában nem fogok fogyni, ugyanúgy mint a teától sem!
33. D.o.n. (válaszként erre: 32. - 55Judit)
szept. 27. 13:08

Lehet, lentebb írtad, de megmondod, melyik ez a fehérje, ami Neked bevált?

Én eddig csak a light túró-t és a csirkemellet próbáltam.

32. 55Judit (válaszként erre: 31. - Napsugár8)
szept. 27. 13:01

Így látom én is. Viszont szerintem te vagy olyan tájékozott, hogy nem veszed egy kalap alá a fehérjét a teákkal.


Én csak zöldteát próbáltam régebben, de semmi hatása nem volt.

A fehérje? Nem csak hogy segíti a zsírégetést, csökkenti az étvágyat, de segít megőrízni az izomzatot is. Fogyás közben veszíti az ember az izomzatát, és sokkal előbb mint a zsírt. Na ez ellen is tökéletes megoldás a minőségi fehérje fogyasztás. Én tudom, mert fogyasztom hónapok óta mint ételt, és bevált.


Nekem, mint 66 éves nőnek rendkívül fontos az izomzat megőrzése, neked ezt nem kell mondani. Tudod. Csökkentett étkezéssel az izomzat is fogy hiába a testedzés ebben a korban. Feltétlen vinni kell be pusz fehérjét valamilyen formában. Én ritkán és kevés húst eszem. Tejterméket szintén. Találnom kellett egy jól hasznosuló, jó minőségű fehérjét. Ezt megtaláltam, elégedett vagyok az eredménnyel, tökéletes. Ezért ajánlom másnak is. Kicsivel evesebbet enni, kiszűrni a szervezet számára feleslegeset, minőségi fehérjét fogyasztani. Akár étkezések között is, ha ránktör az éhség. 1 adag még 100 kalória sincs, ami persze egy jó minőségű fehérjéből származik, és egy pillanat alatt megszűnik az éhség hosszú dőre. Nem kell kalóriát számolgatni mellette, és az órát se kell nézegetnek mikor eszek, vagy hány órát hagyjak ki.

31. Napsugár8 (válaszként erre: 29. - 55Judit)
szept. 27. 11:48

Dehogy nem! Teákat én is vettem éveken keresztül kismillió pénzt áldoztam rá. És még mellé (pedig nem is írták, hogy szükséges! ) naponta mozogtam, gyalogoltam, gyötörtem magam, mert elhittem, hogy elegendő kizárólag csak a teát inni! Mégsem fogytam egy dekát sem! Ne csodálkozz, hogy a fehérjeport és hasonlókat is velük egy csokorba sorolom.

Szerintem egyedüli hatásos módszer, a normál kajákat kell ésszel, odafigyeléssel és mértékkel enni, egy olyan étkezési módon, rendszert kialakítani, amit életünk végéig tartani tudunk. Mellé egy napi rendszerességgel végezhető testmozgás, és majd ezek együttes hatására beindul a fogyás!!!

30. D.o.n.
szept. 27. 11:38

Bocs, nem pont a témába vág, de előkotortam, hátha vki hasznát veszi. Ezekáltalm nem kipróbált dolgok, de tudományosan alátámasztottak.


Kávé vagy zöldtea a mozgás előtt egy órán belül.


Fahéj a zab reggelibe, almaszeletekre


Fehér tea

Roobios tea (pasz a magyar neve)

Varlerian Tea: több alvás, kevesebb zsír (nemcsak amiatt mert alvás közben nem eszünk :) )


green tea: to maximize the effect of it combine with excercise, at least 30 minutes before excercise: +17-24% more fat burning


A Kalcium mágikus hatású a diétában.


Lose 33% more weight when eating apples before your meals


Ha elég C-vitamint viszel be, akkor a testmozgás alkalmával 30%-kal több zsírt égetsz


A brokkoliban van egy adrenalinhoz hasonló anyag, a 'Sulforaphane', ami stimulálja az enzimeket és több zsírt égethetsz el


Szorri, rohannom kell, a többit a google le tudja fordítani Nektek. :)


Brazil Nuts Are Very High in Selenium that give you more energy and keep your fat burning metabolism high


Pine Nuts contain pinoliec acid which forces your body to release 2 powerful appetite suppressing hormones (CCK & GLP-1) & Pine nuts contain the highest amount of protein of any nut


The magic weight loss ingredient in Chili Peppers is capsaicin

•Adding Capsaicin to your daily meals can increase your metabolism by 50-to-100 calories


•People who got more calcium in their weight loss diet Lost 5 times more belly fat and twice as much weight overall than those who didn't get enough calcium in their weight loss diet.

Foods high in calcium like yogurt, cheese, milk & kale can boost your weight loss by 70% and also verified in this study

Ca source: broccoli, cheese, green bean, almond, fish+bones


The more water you drink = The less fat you'll store in your body


drinking ice cold water actually helps you burn calories

29. 55Judit (válaszként erre: 24. - Napsugár8)
szept. 27. 11:25

Nem úgy van. Úgy mondasz véleményt, hogy nem próbáltad, én úgy, hogy igen. Azzal együtt hogy a minőségi fehérje a legdrágább, nem kerül többe az étkezés. Annyi hogy felesleges dolgokat ami haszontalan nem veszek meg, nem eszem meg. Azon fehérjét veszek, ami rendkívül értékes a szervezet számára. nem csak minőségi fehérjével lát el, de csökkenti az éhséget is, eltelít. A fehérjével bevitt kalória pedig nem úgy hat a szervezetre mint a szénhidból származó. A fehérje segíti a zsírbontást is.


Te csak arról véleményezzél amit te magad teszel, csinálsz. Én azért nem szoktam neked abban ellentmondani, mert én nem csnálom, nincs vele tapasztalatom. Ettől függetlenül van róla véleményem, csak nem írom le mert feleslegesnek gondolom. Tegyél így te is!

28. D.o.n. (válaszként erre: 27. - Napsugár8)
szept. 27. 11:22

Én most ésszel próbálok sokat fogyni időben

e l h ú z v a !


Az egyetem alatt 5 hó alatt mentem le 118-ról 85-re.

2016-ban 70 nap alatt 35kg-t (annyi csalás volt benne, hogy az induló mérés előtt bepizzásztam + tele ittam magam vízzel.


2019-ben pedig a Norbis megveszem a zsírodat versenyben én fogytam a legtöbbet úgy, hogy a kihívás felénél kapcsolódtam be. 30 nap alatt 29,7kg-t dobtam le.

Ez már nekem is durva volt. Alapvetően én soha nem vagyok éhes (kivéve ha este bezabáltam, akkor reggel igen), enni szeretek, arról nehezebb leszokni :)


A fentieket nem dicshimnuszért írtam, SEMMIKÉPP sem követendő példa.

Egyrészt a gyors eredmény jó-jó, de a végeredmény csak yo-yo...

Másrészt férfiemberen sem mutat jól, amikor kifogy a bőre alól, lányoknál meg ez még inkább igaz, ha elfogadjuk azt az ősrégi mondást, hogy a férfinak csak egy fokkal kell jobban kinéznie az ördögnél :)

Tudom, ma a metroszekszualitás idején' ez már nem állja meg a helyét, az 'álompasi' jól néz ki és igényes a külsejére.


Vissza a témához: csodák nincsenek, vmiért meghíztunk (valaki betegség okán), azaz ha a diéta után visszatérünk a megszokott kerékvágásba, akkor ne csodálkozzunk ha a nehezen leadott kilók is visszajönnek.


Nekem nem okoz gondot ha naponta csak 800kcal-t viszek be, de a szervezet átáll egy olyan üzemmódba, amiben mindent jobban hasznosít, ezért ha egy ilyen időszak után csak normál emberi adagot eszem, az is tetriszként épül be. :)

A jeligém NÓ KENYÉR, nekem ez vált be még jóval a KETO szó általam történő felfedezése előtt (1996).

27. Napsugár8 (válaszként erre: 26. - D.o.n.)
szept. 27. 11:06
Értem, én is sokat olvasok, olvastam fogyási módszereket, praktikákat, sőt néhányat eredménnyel is csináltam!!! A tea eddig mint folyadék-beviteli forrás. Hogy éppen zöld? Inkább, mint a manapság oly divatos különböző ízesítésű gyümölcs teák... majd megpróbálom, de ezek szerint csak itthoni testmozgás előtt! :))
26. D.o.n. (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
szept. 27. 11:00

Szia!:)

Sajnos szakavatott vagyok a témában, azaz a fogyási maratonjaim előtt összegyűjtöttem egy jókora csokorral netes forrásokból. Pl. A Kalcium bevitele is nagyon fontos, kontroll csoportokkal mérték, többet fogytak, stb.


Tényleg olvastam ilyet a zöldteáról.

Persze nincsenek vele és nélküle összehasonlító saját adataim.

Az idén figyeltem rá 1 alkalommal, de talán kávét is toltam előtte, aminek az lett a következménye, hogy a futópályáról 10 perc után szélsebesen kellett hazatekernem, hogy megússzam tiszta alsóval :))))

Ez nem feltétlenül csak a tea hatása volt, passz, hogy mit ettem, nem ettem előtte.

25. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - D.o.n.)
szept. 27. 10:49
Ezt komolyan mondod, hogy testmozgás előtt kell inni a zöld teát? Sohasem hallottam, olvastam még erről. Én is iszom, de inkább csak a jobb közérzet miatt. Gondoltam, mondtam eddig. :))
24. Napsugár8 (válaszként erre: 22. - 55Judit)
szept. 27. 10:48
Az ilyen teákra (és a fehérje porra is!) azt mondom, úgy segítenek hozzá a fogyáshoz, hogy méregdrágán árulják, csak veszed, iszod zsinórban, míg ki nem ürül a pénztárcád! Attól kezdve nem fogsz többet enni, mint ami feltétlenül szükséges.
23. D.o.n.
szept. 27. 10:45

A zöldtea ilyen.

Testmozgás előtt kb fél-1 órával megelőzően iszod, akkor méginkább hatásos a zsírégetés.

szept. 27. 09:27

Olyan teák léteznek, melyek hasmenést okoznak és ettől esetleg fogyhatsz, nagyon egészségtelen módon. Mert a tápanyagfelszívódás sem jön rétre a gyors ürülés miatt.

Tea helyett vegyél inkább jó minőségű fehérjeport. Én azt fogyasztok.


Kevesebb ételt eszek kicsivel mint szoktam, és ha éhen maradok, megiszok utána egy adag rizsfehérjét. A legjobb minőséget veszem. Ha délután is rámrör édesség, vagy akár sós utáni vágy, akkor is azonnal kielégít a fehérje. Ha nem kívánom akkor is megiszom, mert tudom hogy utána nem fogok kívánós lenni. nagyon kicsit vacsorázok mert kívánom a sósat, de a vacsorát 1 adag fehérjével zárom. Ezzel kevés kalóriát viszek be és eltelít. A súlyfeleslegem szépen lassan, ahogy kell, megy lefelé. Nem okoz a fogyás se szenvedést, se megvonással nem jár.

Ha gyorsan akarsz fogyni, annak nagyon sok hátránya van. csak szenvedést hoz, és sosem lesz vége. Kúrákat se kell tartani. Olyan étkezést kell kialakítani, ami mindig fenttartható. Ha egy kúra után ugyanazt csináljuk mint előtte, annak ugyanaz lesz az eredménye is.

szept. 27. 09:16

Olyan, amitől csak úgy fogysz, nincs. Olyan hatóanyagok, amik segíthetnek egy megfelelő étrend és mozgás mellé van többféle is.


Én pl most már lassan 1,5 hónapja iszom az ukko fogyasztó keverékét. Persze nem attól fogyok, de nekem eddig az egyetlen dolog, ami segített a rémes éhségérzet leküzdésében. Mellette keto étrendet és IF-t csinálok plusz sport. Nekem hormongondok miatt nagyon nehezen megy le, eddig ez az egyetlen kombináció, ami működik. A tea nekem abban nagy segítség, h ha néha becsúszik egy-két nap, amikor nem tartom az étrendet, következő nap simán visszaállok rá. Nélküle nem ment, sokat szenvedtem ezzel. Most ebben a kombinációban jónak tűnik.


De az, h csak iszom napi 2-3 begrével valami csodateából és lecsusszan rólam a felesleg, az nem létezik. Mankónak talán, de h csak úgy magában, azt még nem találták fel és nem is nagyon fogják.

20. Napsugár8 (válaszként erre: 19. - Eliananelson)
szept. 27. 09:08
Ha tudsz magyarul olvasni, és érted, mit kérdeztek: megtennéd, hogy a válaszodat is magyarul írod??? Sokan megköszönnék neked.
szept. 27. 09:02
Yes black tea, because Black tea has the highest amount of caffeine, which makes it favorable for weight loss. More caffeine means an extra dose of energy which can help you burn more calories.
2020. okt. 10. 02:20

Aki nem hiszi el, annak itt a teljes képlet!


[link]

2020. okt. 10. 02:19
Amikor az ember fogyásnak indul, akkor a szervezet vízzé és szén-dioxiddá alakítja a zsírt, tehát kilélegezzük és "kisírjuk" magunkból! Ebből talán a hülye is rájön, hogy némi HŐ kell a folyamathoz! Ilyen HŐT generál a meleg, a melegítés, a mozgás, mint ahogy a zsír is HŐ hatására bomlik fel!
2020. okt. 10. 02:13

A gyömbér önmagában segít, tea formájában, vagy őrölten, forró vízzel felöntve!


A zöld tea, a maté tea és a puerh tea is fogyasztó hatással bír! (koffein > zsírégető, vízhajtó)


A kávé is, aki bírja! (koffein)


Az almaecet a cukrot viszi le + méregtelenít!


A meleg-citromos víz szintúgy!


Fontos, hogy MELEGEN, étkezés előtt (vagy után) igyuk őket!


Ezekkel lehet variálni!

2020. okt. 10. 02:05
Forralt vizet (rosszabb esetben forró vizet) is szoktak javasolni! Ez is "fogyasztó szer" csak sokan nincsenek tisztába vele! Túl egyszerű ahhoz, hogy igaz legyen! Méregtelenítő, fogyasztó, emésztésjavító, immunerősítő! (Nehéz hozzászokni, de hozzá lehet!)
2020. okt. 10. 01:58

Sokan nem tudják, de a meleg ételek-italok az emésztést, zsírbontást segítik, míg a hideg ételek-italok gátolják!


Tehát, ha hideget eszünk-iszunk, az sokkal jobban hajlamosít az elhízásra!


Viszont a külső hideg pörgeti az anyagcserét és segít megszabadulni a méreganyagoktól! Több kalóriát éget ilyenkor a szervezetünk, ezért éhezünk meg gyakrabban ősszel és télen!


Tehát belsőleg a meleg, külsőleg a hideg segíti hatékonyan a méregtelenítést és a fogyást!


Ősszel és télen (elvileg) könnyen ledobhatnánk a kilókat, ha nem zabálnánk (fölöslegesen) annyit és nem venne erőt rajtunk a tunyaság!

2020. okt. 10. 01:40

Ez nem tea, inkább italpor! Többféleképpen el lehet készíteni! Én a sajátomat írom le, ami elég "bázikus" elemeket tartalmaz zsírégetés szempontjából! Ezeket amúgy Indiában szokták inni!


Melegítő, méregtelenítő, zsírégető fűszerekből áll, úgyhogy elég ÜTŐS! (immunerősítésre is jó)


Mindegyik fűszerből egy tasakkal kell összeborítani egy tégelybe!


- őrölt koriander

- őrölt kömény/római kömény

- őrölt kurkuma

- őrölt fekete bors

- őrölt gyömbér

- őrölt édeskömény (elhagyható)


Miután összekevertük őket, egy fél teáskanál (vagy egy mokkáskanál) fűszerkeveréket teszünk a bögrénkbe, majd felöntjük forró/forralt vízzel! Jól elkeverjük és hagyjuk leülepedni a fűszereket, ezután lassan elkortyolgatjuk! Nagyon fontos, hogy jó melegen fogyasszuk! Az alján lévő fűszert még véletlenül se igyuk meg, mert fölöslegesen lerakódik a szervezetünkben!!! 2-3 naponta lehet inni 1-2 bögrével (reggel-este), de ne vigyük túlzásba! Pár perc múlva kimelegedhetünk, élesebbé válhatnak az érzékszerveink! Nagyon erős! Cseppet sincs jó íze! Olyan, mintha egy meleg, csípős, keserű, téglaporos vizet innánk! A kurkuma színe egy csomó mindent megfog (a műanyagokat sokszor menthetetlenül), úgyhogy csak óvatosan!


Aki akar bele egy kis "extrát", az facsarjon bele citromlevet! Ez rádob még egy lapáttal! 😀

12. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. okt. 10. 01:10
Általában a "melegítő", méregtelenítő növények, fűszerek jöhetnek szóba!
11. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. okt. 10. 01:08

A Csala Zsuzsa tea egy szemét volt! Olyan volt, mintha az utcáról seperték volna össze!


Amúgy mostanában akartam írni erről!


Van olyan, hogy "fogyasztó tea", csak tudni kell, hogy mit-mivel!


Sokféle kombináció van, nemcsak növényekkel, hanem fűszerekkel is lehet "operálni"!


Tea vagy italpor?


Gondolom mindegy, csak fogyasszon! 🙂

2020. okt. 9. 11:43
El kell fogadni azt, hogy normálisan kell étkezni és mozogni kell. Ennyi a nagy titok, kerülővel nem lehet megúszni, csodaszer nincsen, nem létezik. Minden más csak átverés, és max a pénztárcád fog fogyni tőle.
2020. okt. 9. 08:58
Cukor nélkül alap. Amúgy minden tea, aminek tisztító hatása van, például csalán. 300 forintokért be lehet szerezni, a szálas a legjobb.
2020. okt. 8. 19:17

A Mate tea segíti a fogyást.

Webbeteg: [link]

2020. okt. 8. 17:39
Cukor nélkül bármelyik tea fogyókúrás. De pl a zöld teáról mondják hogy az segít a zsírégetésben.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook