Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Lesz belőle leves, ha liszt és olaj nélkül főzöm a paradicsomot? fórum

Lesz belőle leves, ha liszt és olaj nélkül főzöm a paradicsomot? (beszélgetés)

febr. 15. 03:43

Mennyi ötlet! És jobbnál jobbak!

Kedvem lenne kipróbálni némelyiket, pedig én - általában - a hagyományos ízeket kedvelem.

febr. 14. 12:21

Végigolvastam az ajánlásokat. Valóban sokféleképpen lehet ízesíteni a paradicsomot. Egyikre sem szabad rámondani hogy jó vagy rossz. Teljesen ízlés kérdése.

Az én verzióm: Saját bio termesztésű paradicsom, tartósítószer nélküli befőzés. Nem főzök hagyományos levest. Nekem finomabb ha csak hígítok rajta mert kissé besűrítve teszem el.

Csak felmelegítem, pici sóval, esetleg kevés nyírfacukorral ízesítem ha savanyúbb fajtát raktam el. De cukor nélkül is finom, elhagyhatod.

Ahogy Globus mondja egy csepp olaj jót tesz neki. Én e nélkül iszom, mert a nap folyamán hozzájut a szervezetem megfelelő mennyiségű zsiradékhoz, de ha úgy érzem, teszek az italomba 1 teáskanálnyi tökmag olajat. Nagyon finom, és ennyi többet használ mint árt, ezért ne zárkózz el tőle.

21. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 14. 12:00
Az A és E - vitamin tartalma miatt egy csepp olaj még hasznos is.
20. Karmol (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 14. 11:57

A suritett a snacky. En azt magaban szopogatom a tubusbol.

Ahho alaple kell. Meg a fuszerek, Amit szeretsz.

19. Karmol (válaszként erre: 2. - Csemár)
febr. 14. 11:55

A paradicsomleves igzabol egy tanyerban vagy levescseszeben felszolgalt (reszben vagy egeszeben) folyositott marek paradicsom, Amit hidden es mwleg is lehet talalni. Nekem a rantasos is fura, de az is az volt, mikor azt lattam, mas cukorrral es tejjel vagy tejszinnel ette.

En paradicsomlenenek hivom, es bevagok belole egy literrel barmikor siman. Citromlevel, olivaolajjal, foleg szarvasgombassal, tabascoval vagy jalapenoval.

18. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 10:59

Szerintem nem lesz rossz, csak más.

Amit én tennék bele: víz, só, édesítő, bors, vöröshagyma egészben és zellerlevél.

febr. 13. 10:25
Bazsalikom, babérlevél is finom fele. Persze nem mindennel kell egyszere ízesiteni.
16. csemár (válaszként erre: 15. - Csemár)
febr. 13. 09:49

Pardon: diEtetikus.

Bocsánat!

:-)

15. csemár (válaszként erre: 5. - Csemár)
febr. 13. 09:46

Újabban pedig buggyantott tojás, ill. nokedli helyett rizst főzök bele én is.

Tartalmas, finom leves, szeretem.

(Kőlevest még nem ettem, nem is szeretnék, de az én paradicsomlevesemtől, biztos vagyok benne, egy diatetikus is megnyalná a száját.)

14. bozsu55 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 09:27

Akkor helyesbítek,ez amit evvel a pardicsom levessel csinálsz, az túlzás,bármely diatetikus szerint is.

Evvel az erővel főzhetsz kőlevest is.

13. bozsu55 (válaszként erre: 6. - Cimpi)
febr. 13. 09:25
Én tisztába vagyok a befőzéssel.Most is ott várakozik a pulton két üveg.
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 09:11
Persze, én is szoktam hidegen, melegen. Sót, borsot, zellert teszek bele, de nemrég láttam, hogy valaki belereszelt és sárgarépát is. Azt mondta, így édesebb és valóban igaza volt.
11. komor
febr. 13. 08:42

Ezt a levest még én is megtudom csinálni, mert ez a legegyszerűbb. Fél literes dobozos paradicsomhoz hozzáöntesz egy, vagy két doboz vizet, teszel bele egy megpucolt egész hagymát, sót, borsot, cukrot. Felforralás után beledobsz két kismarék rizset és addig főzöd, amíg a rizs megfő.

Jó étvágyat hozzá!

febr. 13. 08:32
Sohasem használok lisztet, olajat a parileveshez. Sűrített paradicsom, víz, cukor vagy édesítő. Felforralom, levestészta bele és kész. Teljesen jó. Férjem nem is enné meg más formában. Szóval ne aggódj, jó lesz liszt és olaj nélkül is!
9. Anyagi (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 08:31

Nem akarlak elkeseríteni, de a leveskocka szinte teljes egészében zsír!!!!

Isten tudja, melyik fajtából...

Ha mindenképp ilyesmi ízt szeretnél, akkor inkább Delikát vagy Vegeta...

De, finom a paradicsomlevesbe a zeller és kell bele a hagyma!

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Csemár)
febr. 13. 08:28
Köszönöm szépen.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Bozsu55)
febr. 13. 08:28
Nem az volt a kérdés, hogy te mit ennél meg. Biztos van olyan, amit te megeszel, de én bottal sem piszkálnám meg.
6. cimpi (válaszként erre: 4. - Bozsu55)
febr. 13. 08:03
saját kerti paradicsomból főzött paradicsomléből is fincsi levest,mártást lehet főzni télen.
5. csemár (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 07:28
A paradicsomot remekül ízesíti a vöröshagyma, a paprika és a zeller v. zellerlevél. (Én ezeket használom a só és a pici cukor mellett.)
4. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 07:26

Semmilyen körülmény miatt nem ennék ilyet.

Inkább friss paradicsomot nyersen, de azt sem primőrből.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Csemár)
febr. 13. 07:24
Leveskockára gondoltam, illetve só, édesítő. Mit kellene még?
2. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 07:22

Természetesen. (Néha én se teszek rá olajat, lisztet pedig sosem.)

Mivel fogod ízesíteni?

Mert a fűszerezés azért ilyenkor nagyon fontos!

febr. 13. 07:11
Minimálisra szeretném csökkenteni a kalóriatartalmát. Ha csak felfőzöm rántás nélkül a sürítettparadicsomot és ízesítem, akkor ehető paradicsomlevesre hasonlító dolog lehet belőle liszt és olaj nélkül?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook