Lepénykenyér recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Lepénykenyér hozzávalói:
60 dkg liszt
20 dkg vaj vagy sertészsír
7 gramm élesztő

víz - kb 2dl


A Lepénykenyér elkészítési módja:
A hozzávalókból 10 perc alatt kemény, ruganyos tésztát gyúrok, majd 30 percig kelni hagyom. Nem kel meg olyan nagyon, de azért láthatóan. A nagy cipót 12 adagra osztom, ezekből gomócokat formázok. Ezeket kb 1-2 mm-es kerek lepényekké nyújtom. Forró teflonserpenyőben (zsiradék nélkül!) egyenként kisütöm, mindkét oldalukat kb 1-1 percig.

Az élesztőt, hogy könnyebben el lehessen oszlatni, a felmelegített vízben feloldhatjuk, és ezt beleöntve gyúrjuk a tésztát.

A sütésnél: ha elkezd felhólyagosodni az egyik oldal, akkor lehet fordítani, nem baj, ha picit megpirul, de ne süssük túl. Nem kell, hogy kemény-merev legyen.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A lepénykenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook