Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lencsefőzelék füstölt tarjával recept

Lencsefőzelék füstölt tarjával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Lencsefőzelék füstölt tarjával hozzávalói:
50 dkg lencse, 30 dkg füstölt tarja, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1-1 evőkanál étkezési keményítő, cukor és őrölt piros paprika, 2 evőkanál olaj, 3-4 db babérlevél. Ízlés szerint: só, ételízesítő és ecet.


A Lencsefőzelék füstölt tarjával elkészítési módja:
A füstölt tarját fél napig hideg vízben áztatjuk, hogy veszítsen a sótartalmából. a lencsét folyó víz alatt megmossuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a forró olajon üvegesre dinszteljük, Beledobjuk a kockára vágott tarját, öntünk alá egy kevés vizet és félpuhára főzzük. Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával, felöntjük vízzel és beletesszük a lencsét, amelyet előtte nem szabad beáztatni. Háromszor annyi víz kell hozzá, mint amennyi a lencse térfogata, Beletesszük a babérleveleket és ízesítjük ételízesítővel vagy sóval és megfőzzük. Szükség szerint tovább ízesíthetjük, sózzuk. A végén teszünk bele egy evőkanál cukrot, és ízlés szerint az ecetet is. Majd a tejfölbe kevert keményítővel együtt összeforraljuk és tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 20. 19:04
A lencsefőzelék füstölt tarjával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook