Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Csabai makaróni recept

Csabai makaróni recept

Elkészítési idő 40 perc

A Csabai makaróni hozzávalói:
4 személyre:

40 dkg rigatoni vagy más csőtészta /makaróni/,
25 dkg húsos, füstölt szalonna,
10 dkg Lajta sajt,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszin,
1 dl hősleves,
1 evőkanál étkezési búzakeményitő,
2 dkg vaj,
só,
oregánó,
rozmaring,
reszelt szerecsendió,
/szines/ bors.


A Csabai makaróni elkészítési módja:
A húsos, füstölt szlonnát csikokra metéljük, zsirját lábosban kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük. A lábosba beletesszük a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhgymát. Hőslevessel felöntjük. A tejszinben csomómentesre keverjük az étkezési búzakeményitőt, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Sóval, oregánóval, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval és frissen őrőlt /szines/ borssal füszerezzük. A mártást jól kiforraljuk. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vizben kifőzzük. Lecsöögtetjük, majd a mártásba forgatjuk és megszórjuk a félretett szalonnapörccel. Frissen reszelt sajttal meghintve tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A csabai makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook