Kutyabaj :( (beszélgetés)
Fejlemények vannak....
Már tegnap is itthon hagytam kb 2x10 percre, ugatott utánam.
Úgy gondoltam ma is elmegyek. Diktafonra vettem:D. pontosan 35 percig nem voltam itthon. 40 mp körül kezdett el ugatni, és nyüszögni, és végig nyomta:S :(.
Ami jó hír, hogy nem folyamatosan egyenletesen, hanem inkább vakogott, morgolódott, nyüszögött néhány mp.-t kihagyva:(... Nem tudom hogy most mi lesz. Holnap délután megyünk iskolába, a Happy Doghoz. Ismeri valaki őket?
Szia! Ha szoktatod ahoz h egyedül maradjon....arra figyelj h csak akkor menjél vissza ha csendben van.....ha ugat és kapar előtte,te meg vissza mész "megnyugtatni"...nagyon hamar rá jön,h csak ugatnia kell és láthat téged.....
Mielőtt rá zárnád az ajtót....egy utolsó séta,és tudni fogja h a következő körben csak te mész ki az ajtón....az enyém is kapar,ha nem viszem le előtte...de ha megyünk egy ici-pici sétát....akkor elvan( 2-8ig)....bár látom jelét h ilyenkor a konyha asztalon garázdálkodik....onnét rá lát a parkolóra...látja mikor elmegyek...és mikor megjövök:)....az uram ezt nem annyira díjazza:)
mert együtt vannak....ezt nem lehet összehasonlítani azzal, ha egy kutyát egyedül hagysz otthon.
de ha mondjuk az egyik kutyádat elvinnék a másik mellől egy időre, akkor lehet h az a kutya is pánikba esne, aki otthon marad egyedül....
szegényke... :(((( biztos pánikbaesik ahogy elmész.... :(((
pont tegnap olvastam erről egy cikket az indexen:
:( Jajj ez nemmegnyugtató....
Nekem nincs két hetem. :S Mind1, addig már eljutottam, hogy beszéltem a szomszédokkal (illemtudó leányzó létemre:D:D:D tudom hogy a legtöbb helyen le kell "kenyerezni" a szomszédokat, másképp nem megy:D:D) hogy a következő pár napban ugatás várható, de ez csak a beszoktatás miatt lesz. Nagyon kis kedvesek voltak (legalábbis látszólag....), úgyhogy majd meglátjuk.
Amúgy A kicsim már nagyon ügyes, mert ha itt vagyok vele, már nem ugat, semmiféle neszre sem... pedig egy lakóparkban a falak sem túl vastagok.
Arra gondoltam...-nem tudom hogy jó ötlet e-, hogy veszek egy olyan gyerekzárt, kerítést vagy minek hívják, és felfúrom a közlekedőhöz, hogy ne tudjon a bejárati ajtóhoz menni. Akkor is van mgé neki két szoba, és a fürdőszoba ahol ellehet egész nap. Igaz ugyanúgy ugatna, de legalább az ajtót nem kaparja össze.
Nekem?
Nekem 2 is van, egy nagy meg egy kicsi ami nagyobbra nő a nagynál is idővel. XP
De mi kertes házban lakunk ha nem tetszik a szomszédnak valami, akkor nem nagyon tudnak mit tenni ellene. De ha albérletbe mennék nem vinnék kutyát, vagy nem mennék albérletbe.
Nem, úgyhogy csak a beszoktatás lehetséges. Biztosan meglehet valahogyan, mert nagyon értelmes kutyus, tényleg, és nem vagyok elfogult:) A régi helyen nagyon elvolt egyedül, semmi baja nem volt. Tudta hogy ha reggel elköszönünk tőle, akkro dolgozni megyünk, és egyszer majd hazamegyünk,és indulhat a játék. Itt is próbáltam ezt követni, de mivel minden új, és még szomszédok is vannak, szegény kicsit össze van zavarodva....
Viszont nem vagyok kutyakiképző:(... és nincs több ötletem, hogyan lehetne... reméltem hogy itt van valakinek tapasztalata vagy ötlete ezzel kapcsolatban.
Majd megszokja az állat. :)
A szomszédokkal meg nem kell törődni, mi sem törődünk ha pattognak a kutya miatt, ha beszólnak, beszólnak, aztán úgyis elhallgatnak. Magukban káromkodnak és annyi, ettől nem kell félni.
Sziasztok!
Hatalmas nagy kérésem, kérdésem, problémám lenne. . . .
Kertes házból költöztünk be egy társasházi lakásba a 1, 5 éves Bichonommal. Elég könnyű volt vele a szomszédok hangját, zaját megismertetni, már nem ugatja őket. Most az a problémám, hogy nekem 3 napom van még rá, hogy arra is rászoktassam, hogy itt van itthon. Hogy ne ugasson, kaparjon, és főleg ne féljen ha elmegyek dolgozni.
Eddig is midnig egyedül volt otthon volt hogy napi 8-10 órát, meg sem kottyant neki, hiszen elég nagy az alvásigénye. Hazaértem, futkározás, játszás estig.
De most ez más:(
Elköszönök tőle, kimegyek, és már ugat, kapar, és nem hagyja abba.
Mit lehetne tenni? Nagyon fontos lenne, mert a lakók nem fogják díjazni a dolgot:(