Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kuktában mit lehet főzni? fórum

Kuktában mit lehet főzni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2015. okt. 28. 22:00

Leggyakrabban egybesült húst sütök kuktában és nagyon finom, puha lesz. Szerintem oldalast is így lehet sütni, de annál vigyázni kell, mert a végén pattog a zsír. Azt inkább tepsibe szoktam sütni, feldarabolva, kis vízzel, jó félideig fóliával takarva.


A sluszt, vagy felsált egy darabban megmosom, besózom, bekenem kis mustárral, kevés piros arannyal, kevés törött bors és őrölt kömény, megszurkálom pár fokhagymával, majd a forró bő, 30-50 dkg. zsírban (mert szeretjük a sült zsírt is) minden oldalát megpirítom.

Ha kész, beteszem a kukta aljára a hús alá, a magasítót és ráteszem a húst. Mellé egy fej vöröshagyma, fél-egy deci víz és rá a tető.

Egy, másfél óra alatt puha. Fedő le, zsírjára pirítom. Ha kész, átteszem más edénybe, külön a zsírt.

Ha több a lé, kiemelem a húst és úgy főzöm le a vizet. Ha menet közben kinyitom, előtte lassan kiengedem a gőzt egy villa segítségével, vagy óvatosan nem túl hideg víz alá tartom, amíg gőzmentes lesz és biztonságosan kinyitható.

2015. okt. 28. 06:18
csulkos bablevest peldaul
45. Dodi44 (válaszként erre: 43. - 2934fa17dd)
2011. nov. 6. 22:01

Bocsanat a kerdesert, mert kezdo vagyok ebben, honnan tudod, hogy mikor van kesz? Mert a nyomas alatt levo kuktat, nem lehet csak uk-muk-fuk levenni a tetejet ellenorizni a benne levo"t!

Tapasztalatbol? [ami meg nekem nincs !]

2009. dec. 20. 16:46

körömpörköltöt:)

csülköt..


bár én félek a kuktától,inkább párom főz benne:)

2009. dec. 20. 16:41
Imádom a kuktát! Pörköltöt,rizst,leveseket pikk pakk megvan,gulyásleves,bableves,csülök!! Majdnem mindenre! De ki kell tapasztalni mit mennyi ideg főzünk benne mert bizony könnyen el lehet ba....ni akármilyen kaját!!!
2009. dec. 20. 16:23
Csak ne legyen lisztes. Én hagyom felforrni, utána rá a teteje és had szóljon takarékon. Arra vigyázni kell, nehogy a szelep elduguljon, különben a mennyezeten landol a kajcsi.
2009. jún. 2. 13:04
Nálunk a férjem szokta a kuktát használn, rendszerint körömpörköltöt főz benne. A sima pörköltöt vagy leveseket én jobban szeretem sima lábosban főzni.
2009. jún. 2. 12:58
Kukoricát, pörkölteket, pl zúza, csülök, füstölt sonkát, tarját szoktam főzni benne. De lehetne bármit szinte...
2009. febr. 4. 14:15
volt kuktám, de nem szerettem. nagyon gyorsan megfő benne minden. a húsleves is úgy finom, ha gyöngyözik :))))) főzés közben. és legalább 3 órát főzzük.
2009. jan. 29. 08:02
Bablevest, csülköt, köömpörit... (de kár,hogy fogyizom).
2009. jan. 29. 07:26
Kukoricát.
2009. jan. 29. 04:21
A kukta uj de nincs hozza hasznalati utasitas es nem tudok vele mit kezdeni.Fagor a markaja es 5 literes.Koszi elore is a segitseget.
35. kjmarta (válaszként erre: 27. - Drnéni)
2009. jan. 24. 21:10
Én a húslevest úgy szoktam benne főzni, hogy először belerakom a húst hideg vízben sóval egész borssal. Aztán megmosom, megpucolom, felaprítom az összes zöldésget. Mire ez megvan, a hús felforr, azt lehabozom, beleteszem a zöldséget, lezárom, és forrás után 20 percig főzöm takarékon. Így nem lesz zavaros, mert a habot leszedtem.
34. Kedveske (válaszként erre: 33. - Csicsacsiga)
2009. jan. 24. 21:04
Mi vele a gond? Új a kukta, vagy régi?
2009. jan. 24. 20:54
Sziasztok! Latom eleg reg irt ide valaki.Tanacsot szeretnek kerni.Van egy kuktam de nemtudom hasznalni,kerlek benneteket segitsetek.
32. SF
2008. okt. 20. 15:15
Csak főzhető ételeket. Sütni nem jó:-))
31. Lilly1 (válaszként erre: 27. - Drnéni)
2008. okt. 20. 15:10

Ha kell, ki lehet nyitni menet közben kellő óvatossággal! Legalábbis azt a fajtát, ami nekem van. Leveszem a tűzről, és egy villával addig emelgetem a szelepet - finoman és óvatosan -, amíg "sziszeg". Ha már kiment minden nyomás, ki lehet nyitni - de vigyázat, forró gőz jön belőle.

Amúgy én marhahúst, babot, zúzapörköltet főzök benne többnyire. Múltkor a beáztatott tarkababot 30 percig főztem nagyon kicsi lángon, és majdnem szétfőtt már. :-)

2008. okt. 13. 18:58
Szerintem barmit...
29. stella73 (válaszként erre: 27. - Drnéni)
2008. okt. 13. 17:35
Úristen!!Ki ne próbáld nyitni főzés közben.Mindent tegyél bele amit szoktál és zárd le.Ennyi .A főzési idő sokkal rövidebb és aludhatsz is 10 ig ha akarsz..)
2008. szept. 14. 17:17
kocsonyát
2008. szept. 14. 17:00
Lehet, hogy rajtam kívül mindenki tudja, de azért mondjátok meg légyszi: a kuktába menet közben is bele lehet rakni ezt-azt? Mert az jól hangzik, hogy hamar megfő a húsleves, de én a zöldséget mindig csak 1,5-2 órával később szoktam a marhahúslevesbe beletenni, hogy megmaradjon az állaguk, színük, zamatuk. Ezt a kuktával is meg tudnám tenni? Mert akkor beszerzek egyet, hogy ne kelljen vasárnap reggel 7-kor feltenni a levest...
26. gaby70
2008. szept. 14. 08:48
Én csak gulyáslevest és pörköltöt szoktam benne.
2008. szept. 14. 01:20
minden étel fözhető benne
2008. aug. 21. 06:00
Én kukoricát szoktam főzni benne.
23. Rozália (válaszként erre: 22. - Smudlaagi54)
2008. aug. 21. 05:49
Akkor én is kipróbálom, köszi:)
2008. aug. 21. 05:44
Nem lesz zavaros.Amig nagy kuktám volt addig én is csináltam benne.Nagyon sok ételt meg lehet benne főzni,és jobb az izűk.Nekem még a régi kuktám van,és ahogy elkezd jelezni,máris veszem le kis lángra,és a kellő ideig hagyom főni az ételt.Sokkal elöbb lesz benne kész a kaja.
21. Rozália (válaszként erre: 9. - Supin)
2008. aug. 20. 13:53

És nem lett zavaros a húsleves?

Mert ugye, azt éppen csak forrponton főzzük, mint a kocsonyát, hogy szép tiszta maradjon...

Kérdezni azért kérdezem, mert én húslevest, meg kocsonyát nem főztem kuktában.

20. supin
2008. jún. 27. 19:01
Egész csülköt ebben párolom a Csülök Pékné módra kajához.Zőldségeket párolok benne,a zamata jobb.
19. supin (válaszként erre: 12. - 'szti)
2008. jún. 27. 18:59
Az oldalas receptjét tedd már fel. Légyszi!
18. Elviracska (válaszként erre: 17. - Ea9bff1b44)
2008. jún. 27. 18:50
En is hallottam ,sot lattam is aki kocsonyat kuktaban fozott,de en azt a kocsonyat mindig sotetnek ,surubbnek talaltam ,nemvolt olyan szep vilagos ,mert ha nyitott edenyben fozod akkor ,foves kozben leszedheted a habjat amitol szep vilagos marad,en mindig fazekban keszitem,hogy lassu fozes alatt gyult habokat leszedhessem.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook