Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Krumplis rétes recept

Krumplis rétes recept

A Krumplis rétes hozzávalói:
1 csomag réteslap,
50 dkg krumpli,
8 dkg vaj (vagy margarin),
2 tojás,
3-4 evokanál méz,
3 evokanál pikáns lekvár,
1 mokkáskanál orölt gyömbér,
1 késhegynyi orölt szerecsindióvirág,
1 mokkáskanál só.


A Krumplis rétes elkészítési módja:
A töltelékhez a krumlit héjában megfozzük, majd meghámozzuk és lereszeljük. Tálcán szétterítve hagyjuk kihulni. Közben a tojássárgákat 5 dkg-nyi puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fuszereket, a mézet, a lekvárt, valamint a sót. A már teljesen kihult krumplit összekevejük a lekváros tojással, majd óvatosan beleforgatjuk a közben kemény habbá vert tojásfehérjét is. A réteslapokat szétszedjük, és a felét (azaz 2-3 lapot, aszerint, hogy hány lapos a rétestésztacsomag) egy tiszta, nedves, de jól kicsavart konyharuhára terítjük. Bekenjük a megmaradt olvasztott vajjal, majd a töltelék felét a tésztalap szélére, egy csíkban egyenletesen felkenjük. A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, és olajjal megkent sütolemezre helyezzük. A másik réteslapadagot ugyanígy elkészítjük. Mindkét rúd tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd az elomelegített forró sütobe tojuk. 15 percig sütjük közepes lángon. Még forrón ferde szeletekre vágjuk, de a tepsin hagyjuk kihulni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A krumplis rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook