Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Krumplifelfujt rakottan recept

Krumplifelfujt rakottan recept


Elkészítési idő 50 perc

A Krumplifelfujt rakottan hozzávalói:
Héjában főtt áttört burgonya
Vaj
Tojás
Só, rózsabors, zöldbors, szerecsendió
Kockázott hagyma
Morzsolt kukorica
Natúr ételízesítő
Tejföl
Pirospaprika vagy házi Édes Anna, Erős Pista.
Zsemlemorzsa, szezámmag


A Krumplifelfujt rakottan elkészítési módja:
A krumplit habosra keverjük annyi vajjal és tojással és a fűszerekkel, hogy laza legyen, de ne lágy püré.
A hagymát és a kukoricát összepároljuk kevés vajon az ételízesítővel, majd ha kicsit hűlt, hozzáadunk egy kevés tejfölt és pirospaprikával megszínezzük.
Ezután egy kivajazott jénait vagy kerámia tálat alaposan megszórunk szezámmaggal és zsemlemorzsával, majd belerétegezzük a krumplimasszát és a tejfölös hagymás kukoricát. Az utolsó réteg krumpli.


Kétujjnyi krumplira teszek kb. egyujjnyi kukoricát.
A tetejére tehetünk lezárásként vékony húsos szalonna csíkokat is, vagy megszórjuk a szezámos morzsával.
Finom sült hús mellé köretnek, de magában salátával is, esetleg kockázhatunk bele főtt füstölt tarját a húsimádók kedvéért, és máris van egy egytálételünk.
A rétegezésbe bármilyen kedvelt zöldség helyet kaphat.


Kategória: Köretek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 25. 12:02
A krumplifelfujt rakottan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook