Közösképviselet, társasház kezelés (beszélgetés)
igen valahol megértem, valahol nem!
Ha azt nézem hogy mindenkinek fizetni kell akkor megértem!
De azt is nézhetné hogy van nem is kevés pénz a közösben. így nem hiszem hogy az a 100.000ft annyira hiányzott volna, mondta hogy próbálja törleszteni...
Nálunk a házban több mint 900 köbm víz folyt el...csőtörés miatt,amit a közösképviselőnk nem vett észre,csak a mérők összeszámolásával.Elsőkörben a házzal akarta megfizettetni!Még jó,hogy utánnajártunk...
Elképesztő mit tudnak művelni az emberek.
Akkor 2000.- Ft/hó/lakás...Hát az elég húzós.
Itt Baranyában zömmel 1000-1200 ft ez a díj.de ahogy lentebb írtam, vannak alatta is, és felette is árak.
Hát olyan 70 lakás van.
Elsőnek 80.000 kezdte.....aztán hirtelen felment!
Nem. Mert sok minden más is közre játszhat. Pl. ha egy lakásban csepeg a csap, azt nem méri az almérő, viszont a főmérő méri. Így akár elcsepeghet több m3 víz is a lakóközösség kárára.
Erre sajnos még nem tudtak hatékony megoldást kitalálni. Persze azért elvileg olyan horrorális nagy különbség nem lehet a mérők állása között. Hacsak...mert olyan is van, hogy egyes lakásokban az almérőket megbuherálják, és akkor az ő csalásukat is a közösség fizeti.
Szia!
Nem tudom melyik városban élsz, ez annak függvénye is. A fővárosban drágábban dolgoznak, vidéken olcsóbban. De adott területen belül is lehetnek nagy különbségek. Baranyában ahol én lakom 800-1500 FT/hó/lakás összegeket kérnek.
De mindenhol lakásonként van meghatározva a díj, kivéve a speciális eseteket. Ha egy magas árat számolunk, mondjuk 1400.- Ft/lakás, akkor a 140.000.- forintos díjban elvileg 100 lakásnak kell lennie. Van annyi?
Szia Mandella!
Elvileg nem csinálhat azt a pénzzel, amit akar, gyakorlatilag sajnos vannak ilyenek:-(Minden év 03.31.-ig meg kell tartania minden közös képviselőnek az előző évi beszámolót, ahol részletesen el kell számolnia az előző évi befizetésekkel, kiadásokkal, befektetésekkel, kamatokkal. A közgyűlés után pedig ezt a beszámolót minden tulajdonosnak meg kell kapnia írásban. Ebben utána lehet nézni a dolognak.
Szia!
Én is társasházban lakom, sajnos. A közös képviselő szerintem nagyon sokat kér, havi 140.000ft a díjja, hozzá teszem nem sok mindent csinál.
Annyit tudni kell a társasházunkról, hogy 4 épületből tevődik össze. Mi földszinten lakunk, teljesen elkülönülve a többi lépcsőháztól. Pénteken mindenhol zárat cseréltek, gombos kilincset tettek mindenhová és visszahúzót kivéve a miénkbe........szerintem ez igazságtalan, jól gondolom??? holnap fel is hívom ezért hogy ha én is ugyanúgy fizetem a közköltséget mint a többi akkor nekünk ez miért nem jár.
Mennyi közköltség tartozás után teheti rá a kezét a fizetésre? Az egyik itten lakónak( szegényt úgy sajnálom, mert sok baja van, egyedül él, és még a lakás törlesztőjét se tudja fizetni)a fizetéséből vonat havi 40.000ft-ot. ez igazságos????
Köszönöm
váltsátok le ezt is!
nálunk is gondok vannak amúgy, és leváltásra készülünk...
szia
nekem az lenne a kérdésem, hogy jogos-e az a társasház-kezelő részéről, ha teszem azt a 2009. júliusban megállapított 28 ezer Ft havi befizetnivalót (nem részletezem, miket) 2010 novemberében megtudom a nekem kiküldött elszámolásból hogy gondolom, a fogyasztás vagy nem tudom, mi alapján ez a 28 ezer ez csak 20 ezer, és visszajár nekem x össze.
szóval a kérdésem az, hogy amit az eltelt egy évben pluszban befizettem pénzt, azzal ők azt csináltak, amit csak akarhattak (tőzsde, manipuláció, akármi, nem értek ehhez).
Szia Secret!
Igen, így van, ez is egy munka. Épp ezért , ha már úgyis fizet a társasház, ma már érdmesebb egy kifejezetten erre szakosodott vállalkozót, vagy céget megbízni a feladattal, mert mindig új és új változások vannak, amik bizony érintik a lakóközösséget. Ha nem vagytok megelégedve a közös képviselővel, akkor a lakók is kezdeményezhetik a közgyűlés összehívását ahol le lehet váltani a közös képviselőt.
A Társasházi törvény ezt mondja:
Döntésképes a közgyűlés abban az esetben, ha a tulajdonosok összes tulajdoni hányadának több mint a fele jelen van. Jelenlét hiányában, a megismételt közgyűlés ugyanakkor már nincs tekintettel a résztvevők tulajdoni hányadára, így függetlenül attól hányan jelentek meg, a közgyűlés döntésképes lehet!
Mindenkinek érdeke, hogy jól dolgozó közös képviselő , társasház kezelő legyen az társasházban!
Sziasztok!
Amíg társasházban éltem rengeteg problémánk volt a közös képviselettel,épület és egyéb épületrészek felújításával, a társasház jogi ügyleteinek rendezésével. Ekkor döntöttem el, hogy egy tanfolyamon elsajátítom a társasházkezeléssel kapcsolatos alapdolgokat. Most már sokkal tisztában látok dolgokat. Ha valakinek bármi jellegű kérdése , problémája van, szívesen segítek a kérdések megválaszolásával . Az új társasházi törvény véd minket , társasházi tulajdonosokat, csak nem vagyunk kellően tájékozottak. Írjatok, ha segíthetek!
További ajánlott fórumok:
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni
- Mennyi általánosan egy társasházban a közösképviselő díjazása?