Közös udvar! Mi az enyém? (beszélgetés)
Hát, ahol mi vagyunk...
Bunkikat építettek fából, kőből(amit épp találtak) a "közös tulajdonra" amire bele egyezés kelle. Nekik ezt szabad!!!
Egyszer elvileg már majdnem lebontották őket, egy lakó panaszára, de aztán valamiért mégsem... Én a végsőkig is elmennék azért, h szép helyen lakhassak, csak nem tudom, hová kell fordulni, ahol nem csak ígérgetéseket kapok.
Igen, amit én írtam az egy általános érvényű minta arra az esetre ha nincsenek egyéb kikötések. Ha a vételi szerződésben le van fektetve hogy az udvar mely részei melyik tulajdonoshoz tartoznak akkor el van döntve a vita, de a fórum indítója nem írt ilyen ezért feltételeztem hogy nem szerepelt ilyen a szerződésben, egyébként tudna róla és nem kérdezne ilyet.
Ha beállnak az udvarba az autóval és kiszúrják a kerekeket akkor bizony nagyon egyszerű megvádolni az öregeket hogy ők tették mert fenyegetőztek és egy zárt helyen bűntény történt, tehát le van szűkítve a gyanúsítható személyek köre és először azt fogják gyanúsítani akinek volt oka vagy tett megjegyzést erre vonatkozóan.
Egy L alakú társas házban lakunk, aminek közös az udvara.
Van egy garázsunk, de az udvar végében, ahová nem merünk beállni, mert az öregek, akik ott laknak, mondták, hogy mi ne csapkodjuk az autó ajtót(éjjel-nappal alszanak). S félünk, h ha oda állunk, kiszúrják a gumit, vagy ilyesmi.(képesek rá...)
Kérdés, kinek lehetne ilyen esetben panaszt tenni? vagy semmi értelme ennek?
És még egy:
Az másik szomszéd, mindig az ablakom alá tereget, mondván az ő ablaka alatt nincs egyenesre megcsinálva a hely, eldől a szárítója(mi szóltunk, ha kifizeti a térkövet, ingyen megcsináljuk, mikor mi is csináltuk. Nem kellett neki!) s ha szólok neki, h vigye arrébb had rakjam oda én is, felháborodva puffog, és cserébe zörög, mikor mi csendben vagyunk, h a gyerek fel keljen. Ha meg az enyém van kint, arrébb rakja, h az övé oda férjen... Na mindegy is.. a kérdés az, hogy lehet-e elkeríteni az ablakom alatt valamennyi részt, van-e erre valami törvény!?!
Kérem csak az írjon, aki használható, értelmes választ tud adni!!!
További ajánlott fórumok:
- Írjunk közösen 4 soros verset! A következő 1 sorral bővítse! Az 5. látogató indítson újat!
- Keresztények fóruma! Szeretet közösségben együtt munkálkodva! :))
- Gondozzuk közösen kedvenc virágjainkat?
- Vannak olyanok akik a házastársukkal közös lakásba találkoznak a szeretőjükkel?Ez mennyire gyakori szerintetek?
- Írjunk közösen történetet! Mindenki egy mondatot tegyen csak hozzá!
- Közös udvarú társasházi lakásban lakni