Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Közös képviselő leváltása! Hogyan? fórum

Közös képviselő leváltása! Hogyan? (beszélgetős fórum)


2012. aug. 21. 22:44

Ahhoz, hogy flottul menjen minden, - pénzt és időt spórolva, - egy közgyűlésen kéne leváltani, illetve új közös képviselőt választani.

Ismerek egy jó közös képviselőt aki igen felkészült, ha érdekel nézd meg SZV Társasházkezelő Kft honlapját.

Mi őket választottuk közös képviselőnknek.

12. simple (válaszként erre: 1. - Anyazsu9002)
2012. aug. 18. 10:17
Össze kell hívni a lakógyülést. El kell számoltatni a pénzzel. Kezdeményezhetitek a leváltását is.
11. 2a69f78972 (válaszként erre: 1. - Anyazsu9002)
2012. aug. 17. 22:20

Vannak már cégek, akik "közös képviseletre" szakosodtak, saját karbantartókkal, könyvelővel, stb.

Természetesen megszabott díjért dolgoznak, de nem horribilis összegért.

A ház nagyságától függ és mindenről számlát adnak.

Javításoknál őket kell felhívni és küldik a szerelőt.

2012. aug. 17. 21:50

Minden tulajdonosnak joga átnézni a Ház dolgait.Általában egy előre egyeztetett időpontban a közös képviselő köteles a tulaj rendelkezésére bocsátani átnézés céljából.El nem viheted, de ő elötte jogod van belenézni.Társasházi Törvény ez.

A másik pedig, ha a lakóközösségben megrendült a bizalom, a ház pénzéből ki lehet fizetni egy független könyvsszakértőt, aki megmondja van e bibi a rendszerben...De ha a bizalom megrendült bennetek, célszerű leváltani a közgyűlésen, amit mihamarabb hívjatok össze.

2012. aug. 17. 21:25
én is szeretném látni a számlákat,egy másik lakó vetette fel hogy váltsuk le,mert hiába van befizetés,semmi nincs belőle.ugy fitetett ki munkákat hogy nem is látta,mit csinaltak a munkások.ennek köszönhetően űzik minden esőzésnél a pince. van egy számlálóbiztosunk állítólag de nem hiszem hogy sokat érünk vele.az a káromkodós betegsége van.szval nem tudom mit tegyünk.sajnos a városunkban csak 2 közös képviseleti iroda van szval nem sok válazstásunk van ha váltani szeretnénk.
2012. aug. 17. 20:08

hát nyilván van egy szerződés a társasház és a közös képviselő között. kinél van a szerződés és az mit tartalmaz.

annak alapján lehet kirúgni

7. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Anyazsu9002)
2012. aug. 17. 19:14

Szervezzetek egy rendkívüli lakógyűlést, és ott szavazzátok le, vagy gyűjtsetek aláírásokat, ami alapján leváltjátok!

De: szerintem még a leváltás előtt meg kellene nézetni a számlátokat, nehogy idő előtt eltűnjön még a maradék is!

Kérdezősködjetek a környéketeken, hogy melyik ház kit ajánl, hátha an jobb közös képviselő.

Azonban tényleg minden háznak kellene lennie számvizsgáló bizottságának, ami pont arról szól, hogy ellenőrzik a közös képviselőt. Egyedüli aláíró egyébként?

2012. aug. 17. 14:36
ha bemegyek az irodába és azt mondom,hogy kéem az elmúlt évekről az elszámolásokat,számlákat,illletve hogy tényleg annyit fizetett ki az adott munkáért akkor a közös képviselő köteles nekem odaadni.az a baj hogy aját pénzből nem fogok könyvelőt fizetni hogy megnézze minden rendben van e.hogy tudom leváltatni?
5. d71ef05a8e (válaszként erre: 4. - Enissa)
2012. aug. 17. 13:17
Az a baj, hogy egy könyvelést nem biztos, hogy minden laikus érdemben tud ellenőrizni, értem ezalatt, hogy azt persze látja a számvizsgáló bizottsági tag, hogy mindenről van-e számla, de hogy reális értékek vannak-e a számlán, azt nem. A mi régi közös képviselőnk irreális összegekért csináltatott meg apróságokat, számla mindenről volt. Szerencsésen leváltottuk. Azóta a közös képvislőnkre nem lehet panasz, más kérdés, hogy a társasház bizonyos sajátosságai magukban hordoznak olyan igazságtalanságokat, amik ellen egyelőre a mai törvények miatt nem lehet tenni:(
4. Enissa (válaszként erre: 3. - Enissa)
2012. aug. 17. 13:11

"Elvileg kellene lenni számvizsgáló bizottság,"


* általatok, közületek választott számvizsgáló bizottságnak, általában 2 fő.

3. Enissa (válaszként erre: 1. - Anyazsu9002)
2012. aug. 17. 13:09

Elvileg kellene lenni számvizsgáló bizottság, aki ellenőrzi a kiadásokat.


A lakóközösség a lakógyűlésen megbeszélheti, írásba foglalhatja, hogy x összegen felül csak a ház beleegyezésével fizethet bármit is ki. Ez az összeg szerintem 50.000,.-/hó-nál nem szabad, hogy több legyen. Nagyobb beruházásoknál viszont ellenőrizzétek, mennyit és mire ad ki.

Sajnos jellemző, hogy kamu költségvetéseket írat, így az általa kiszemelt vállalkozó fogja elvégezni a munkát, aki bizonyos %-ot letesz a közös képviselőnek, tehát érdemes a lakóknak is szétnézni ki tud olcsóbb szakembert hozni, vagy az adott költségvetést adók egyáltalán szerepelnek-e a cégjegyzékben.

2012. aug. 17. 12:52

Hát a ti pénzetek, még jó hogy van rá mód, hogy ellenőrizzétek.

Egyszerűen hívjátok össze a lakóközösséget, kérjétek el tőle az összes bevétel-kiadásról szóló iratot. Ellenőrizzétek. Vagy vigyétek könyvelőhöz, hogy átnézze nektek.

2012. aug. 17. 12:49
Sziasztok.Olyan problémánk volna,hogy a közös képviselőnk valószínűleg nem oda teszi a pénzünket,ahova kéne.Nem teljesíti azokaat a feladatokat,amiket a közgyűlésen vállalt.Hiába fizetünk,semmi újítás nem történik a házon. több ember szerint is sikkaszt. van arra mód,hogy a könyvelést ellenőrizhessük?mit tegyünk ellene mert ez már nem mehet így tovább?!köszönöm a segítséget

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook