Középiskolai felvételi (beszélgetés)
"Nekem ez a túlzott propaganda sok. ☺️"
Nem vagy ezzel egyedül, ebben biztos lehetsz...
Nem kötözködni akartam, csak pontosítottam :)
Én amúgy alapjában véve egyetértek veled, mindig gondolni szoktam a sulik szempontjaira, telefonálni is csak akkor, ha muszáj, mert tudom, hogy ezer dolguk van stb.
De ha az egyik iskola képes a lekérdezős felületét egy órán belül aktiválni ahhoz képest, hogy eléri a listát, akkor a másik is tényleg megtehetne annyit, hogy felrak egy pdf-et, nem? :) Ez azért nem akkora óriási energia.
Mindenkinek szabad annak lenni, soha nem is akartam (általában) megmondani senkinek, hogy mit tehet- nem is fogom.(kivételek persze vannak, de arra van jogosultságom és felelősségem)
Nem szeretném és jogom sincs.😉
Mint ahogy én most ezzel az oltással is kapcsolatban így vagyok. Mindenkinek saját joga, hogy mennyire ellenzi/vár megbízható információkra és rövidebb vagy hosszabb idő alatt dönti el bármelyik irányba.
Nekem ez a túlzott propaganda sok. ☺️
Amúgy ma itt szomszéd fizetős suliban most vannak először diákok. Ma jöttek. Furcsa a zaj, ennyi idő után.😂🤣
A Dobbantó azoknak szól, akik 15 éves korukig nem rendelkeznek 8 osztályos (alapfokú) végzettséggel.
Ez váltja a Szakképzési HÍD II. programot.
Én a Közoktatási HÍD I. program utódját kerestem, ami azoknak szólt, akik kijárták az általánost, de nem jutottak be választott középsuliba és még tankötelesek.
Léteznek Orientációs osztályok is, de Budapesten egyenlőre úgy tudom csak a Wesselényi szakgimiben indul.
"Soha, nem értettem, hogy vallási sulikba és hat-, nyolcosztályos gimibe jelentkezők miért türelmetlenek ennyire"
Én értem azért. Nekik is pont ugyanolyan hosszú ez az időszak mint másoknak és sok gyereknek ott se opció a régi suliban maradás, előre menekülnének. És miközben mások már pezsgőt bontanak ők még ki tudja meddig izgulhatnak. A vallásos suliba felvételizőknél kötelező előírás a türelem? Azt gondolná az ember hogy ott pont kímélik a gyerekek lelkét, nem tartják őket napokig még feszültségben.
Bocs, az ő által reagált hozzaszólása alapján félreértettem. Idézet: "Sziasztok!Aki Baár- Madasban érdekelt, szerdán várjon tőlük eredményt e-mailben. Most beszélt velük a férjem telefonon."
A másik meg általános megállapítás volt és a "vagy" lett volna a megfelelőbb alak.
De nyolcadikosoknal sem értettem soha ezt a türelmetlenséget. Jelen helyzetben sem. 😊
Igen, olvastam akkor a fórumon, mi is az utcáról megpróbálók között voltunk. 🤐
Vicces egyébként, hogy az akkori tapasztalatok után azt gondoltam, hogy oda aztán soha többet, gyerek meg azóta mantrázta, hogy márpedig ő oda, aztán idén meg pont nekem lett mégis az egyik szívem csücske a Fazekas. 🤔😅
Fáy András Technikum is küldi a mail-eket.
Ismerős fiú oda akart menni, fel is vették.
EGYETEMI KATOLIKUS... nem lesz végleges lista.
Viszont ez nagyon udvariasan - rosszérzésekre tekintettel - van megfogalmazva.
"A jelentkezők felvételi eljárásának eredménye 2021. április 26.
Kedves Szülők és Diákok!
Április 23-án megérkezett a KIFIR véglegesített névsora. A felvételt nyert diákok szüleit e-mailben értesítettük.
Ha valaki nem kapott értesítést, akkor őt a rangsoroló algoritmus futása során előbbre rangsorolt tanulmányi területre felvették, vagy – rosszabb esetben - a tanulmányi területhez megadott létszámkeret megtelt.
Megköszönjük a helyzet tudomásulvételét. Kívánjuk, hogy valamennyi diák találja meg örömét a Jóisten által neki szánt helyen."
Szerintem.
Talán, mert van más fontosabb/sürgősebb dolguk (pld. érettségi) 😉
Részlet a honlapjukról
"H 8,45 általános tájékoztató az érettségi szabályairól a 12. osztályosok részére osztályonként
26. H 7.45. angol és német próbavizsga 11. évfolyam osztálytermek
29. Cs 14.00 12. évfolyam utolsó tanítási napja, díszebéd díszterem
29. Cs mozgóképkultúra és rajz érettségi portfóliók leadási határidő igh.
30. P általános iskolás felvételizők és általános iskolák értesítése a felvételi eredményekről (végső) titkárság
30. P 13.00 ballagás iskola
30. P 14.30 ballagási istentisztelet, ünnepély MÁJUS
dátum nap óra esemény, program, tennivaló helyszín
1. Szo munkaszüneti nap
3. H 09.00 magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga II.emelet
3. H 13.00 istentisztelet Pasarét
3. H 13,45 tanítási nap iskola
3. H a 10-11. évfolyamon jelentkezés érettségi felkészítés szintjére igh.iroda
4. K 09.00 matematika írásbeli érettségi vizsga II.emelet
4. K 13.00 tanítási nap"
Soha, nem értettem, hogy vallási sulikba és hat-, nyolcosztályos gimibe jelentkezők miért türelmetlenek ennyire...🤔
Jaj. Gyerekekről volt szó, nem felnőttekről. Erről beszélgettünk. Idézet a szövegből:
"...mert nekem a korábbi regeket gyerekekét még mindig nemlegesként azonosítja a csekkoló rendszer."
Fazekas sem véletlenül csinálta így😉
kíváncsi lennék, hogy hányan is mentek el onnan (spec matekról, sulin belül is, "véletlen" testvérpár😉)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?