Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Közben utánanéztem, ez hatályos május 13-tól:
,,b.) Lejárt okmány cseréje utáni díjmentes és automatikus védettségi igazolvány-csere
Amennyiben az Ön személyazonosító igazolványa vagy útlevele lejárt, annak cseréjét követően a hatóság
hivatalból, automatikusan és díjmentesen kiállítja az új okmányszámmal ellátott védettségi igazolványt az
új okmányazonosító generálását követő 8 napon belül, majd postázza Önnek."
Hát, aki nem "elég jó" tanuló vagy elrontotta az írásbelit annak főleg Budapesten nehéz jó gimibe kerülni.
Azért a cikk utalhatott volna rá, hogy az idei jelentkezők száma az iskolaköteles kor változása miatt különösen magas. Aki idén felvételizett az tudja ezt, de egy átlag hetedikes (vagy kisebb) gyerek szülője a kelleténél jobban megijedhet. Kivéve akik olvassák ezt a fórumot. :)
Persze nyilván nem lesz könnyű dolgunk nekünk sem majd jövőre. Legalábbis akinek nem nagyon jó tanuló a gyereke (pl. enyém gyerek).
Mi is most csináltattuk meg a múlt héten és
1. Mi is láttunk nem időpontosokat, más sorszámuk volt
2. Mellettünk lévő ablaknál volt egy hölgy, aki új személyit csináltatott és neki azt mondták, h akkor majd védettségit is újat kell csinálTATnia, vagyis itt nem az volt a válasz, h automatikus lenne.
De én úgy látom, h a kérdésekre a válasz mindig attól függ, h melyik kormányablakhoz milyen info jut el... úgyhogy nem tudom mi az igazság.
Ez jól hangzik:)
És vannak mellette angolosok is, ugye?
Milyen az ofô?
Milyenek voltak az Eötvös szülőik? Irtok ofőket? ;)
Online szülőik voltak?
csak a László :-))
Viccet félretéve, Karinthy nyelvből és egyébként a rangsora alapján a felvételi szempontjából is könnyedén übereli a Lászlót és nyilván a Jedliket, Leöveyt is.Biztosan fel lehet készülni a tt-s emeltekre is egy elkötelezett diáknak, de szerintem több külsős támogatásra lesz szüksége és a végzős időben hatványozott erőfeszítésre, mert kvázi 2 év alatt kell mondjuk a kémia emeltre felkészülnie a 2 db faktos órán, amire a Lászlóban 5 év van a tagozaton, jóval nagyobb óraszámban. Nem beszélve a bioszról, ami olyan nagy anyag, hogy még a tagozaton is éppen végeznek vele utolsó előtti félévkor és csak pár hónap marad ismétlésre. Szóval, azért biztosan nem véletlenül mennek a Karinthyból olyan sokan pl. Corvinusra és kevesebben pl. SOTE-ra.
Oh, nekem ez rengeteg. Írom úgy, hogy anno én is arra felé laktam.
Meg amit már írtam, hogy szerintem a Szinyei és/vagy Teleki nem ér meg sok utazást. Mondom, szerintem.
elvileg van vonat, tudom, csak az baj, hogy (idézem a fiamat): "kipróbáltuk a vonatot, tényleg 10 perc alatt hazaértem, de ha hozzáveszem, hogy 40 percet késett, ugyanott vagyok, mintha buszoztam volna"
(ez Kőbánya-Szemeretelep viszonylat) :-)
Titkon téged vártalak a válasszal. :-)
Igen, én is ezt sejtettem a Karinthyról, köszi a megerősítést. Akkor már csak azt kell eldöntenünk, mennyire akarja a kicsi a tt-t. (Ma úgy jött haza suliból, hogy kapott oltást, és az iskolaorvossal arról beszélgettek, hogy körömlakkal nem lehet műteni, mert nem sterilizálható - ne kérdezzétek, hogy jött ez a téma, mert nem hord körömlakkot -, de a műtét azért került elő, mert elújságolta, hogy ő is orvosnak készül.)
Szia,
fiam Karinthyban angol kéttanon van, tt specializációval, ami egy kicsit vicces pl. a Lászlóhoz hasonlítva, mert azt hiszem 1-2 plusz órát jelent biosz-kémiából a normál tanrendhez képest. Szóval ez inkább olyan mint az oviban vagy alsóban a nyelvtanítás, a szülők lelkivilágának megnyugtatását szolgálja, szerintem :-) A felvételt követően lehet amúgy ezt a specializációt kiválasztani.
Az jó kérdés, hogy mennyire készít fel emelt érettségire a gimi. Fiam még ugyebár sehol sincs, de lányom lászlós felkészítését nézve szerintem a tt vonalon biztosan kell/kéne vmi plusz fiamnak a majdani faktokon felül is, bár kétlem, hogy erre venné az irányt. Angolból biztosan nagyon egyszerű lesz számukra az emelt és max-hoz közeli pontokat fognak írni, ez a felvételinél azért nagy előny ott, ahol egy nyelvi emelt elég pl. plusz mondjuk egy kötelezőt pl. töri beszámítanak középszinten, ami biztosan magas százalékkal megoldható lesz nekik.Hogy ugyanezen kötelező tantárgyak emelt szinten mennyire elsajátíthatóak a Katinthyban, azt nem tudom. Ha lányod németes most, akkor simán lehetne az, hogy angol kéttanra megy, angolból így a C1 pipa. Mivel németet folytathatja, simán abból is lehet neki B2-C1 nem tudom, hol áll most. Ami azért jól hangzik.
Leöveyben a tt azért komolyabb, bár az új NAT miatt nem tudom, mi lesz a megoldás. Jedlik klassz közepes gimi, szintén komolyabb a tt-je mint a Karinthynak, de most éppen felújítás előtt/alatt áll az épület és valami ideiglenes helyen vannak, ami nem tudom, hogy pontosan merre van.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?