Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, én kérdeztem meg, már akartam ide is írni- Most lelepleztem magam :-D
Aki érintett a hatosztályos felvételiben: a matematika megoldókulcs módosult a 7., 8., és 9. feladatok megjegyzései kapcsán. Ez nem làtszik az OH felületén, egyik iskolában vették észre, másik fórumon olvastam. Lehet érdemes átnézni, hátha jelent pontot.
Szerintem rutinból kiírták a sima írásbelit követő első csütörtökre, mert ezer éve akkor szokott lenni.
Nem vagyunk érintettek, csak ma néztem az Api honlapját, és feltűnt különbség.
Az oktatas.hu és az eduline.hu is 31-et ír...de azért én rákérdeznék az adott iskolában
Mikor lesz a pótló írása? SZIG honlapon 31-én, Apin holnap... ????
Van olyan iskola, ahol a ped. programban ezt előírják. Ha nincs ilyen, a tanárnak elvileg teljesen szabad mérlegelési joga van, elvileg 4 egészre is adhat 5-öst, vagy fordítva. Jobb esetben a tanár tájékoztatja a diákjait, ő milyen elvek szerint osztályoz.
Vajon helyben kiírják? Az is érdekes lenne, ha valaki begépelné ide.
Az iskola pedagógiai programjában szerepel az értékelés. 4,7-től kötelesek megadni a jobb jegyet. Az alatt mérlegelhet. Gyerekemnél 4,67-nél gondolkodott a tanár,hogy megadja-e az esélyt a javításra.
Nem kifejezetten felvételi téma, de hol találok arra infót, hogy egy tantárgyi jegynél mikor kell felfelé kerekíteni? Vagy ez a tanár szabad döntése, hogy akár ,54 vagy ,6 tizedet is lefelé kerekítheti? Van erre valami szabályozás egyáltalán?
Az Egerben található Gárdonyiban holnap lesz a betekintési lehetőség,de még nincsenek fent a pontszámok.
Engem is érdekelne a nyolcosztályos (4.osztàlyosok) felvételi tapasztalatok.
Ha pénteken van a betekintès, a pontszámokat is azon a napon tudjuk meg?
Bocsánat, igen, látom már. A negyedikesekét én 65-67 pontos országos átlagra tippelem. Tavaly 70 volt, eddig az volt a legkönnyebb év.
A 8. osztályosokra írtam.
Én nem találtam még 8 osztályos felvételi eredményt, megosztanád, kérlek ha van már ilyen? Szerintem a matek átlagpontok nem lesznek annyira magasak, mint tavaly, a magyar hasonlóan alakul majd, én ezt tippelem az eddigi vélemények/ otthon számolt pontok alapján.
Mármint a pontszámok magasabbak.
Igen. Az eddig kijött eredmények magasabbak a tavalyiaknál legalább 2-3 ponttal, és a korábbi években még alacsonyabb pontok voltak. A 2018-as volt még könnyű.
Szerinted akkor az idei felvételi a legkönnyebb volt? Bocsi, csak nem biztos hogy jól értettem a válaszod.
Szerintem most lesznek a legmagasabb pontszámok.
A 8 osztályos gimnáziumi felvételével kapcsolatban(mostani 4. osztályosok) kinek milyen tapasztalata van?
Arra vonatkozólag láttatok esetleg már véleményt, hogy az idei 8.-os felvételi nehézsége melyik korábbi évhez hasonlít a leginkább? Köszönöm szépen.
Szia! Megkérdezhetem, hogy miért szeretne váltani?
Szia! Egyéni jelentkező lesz, nektek kell intézni.
Viszont ebben az esetben jogilag az ő esetében átvétellel történik az iskolaváltás, és ez az iskolaigazgató kompetenciája. Fel kell venni a kapcsolatot a kiszemelt sulival/sulikkal, hogy mi az eljárásuk erre az esete. A legtöbb esetben amúgy kérik, hogy ugyanúgy jelentkezzen, és csinálha végig a felvételit, mint a "sima" nyolcadikosok.
Ez melyik feladathoz és korosztályhoz tartozik?
Üdv Fórum! 2021 óta nem jártam itt, akkor nagyon sokat könnyített a 2 felvételiző gyermekem életén az itt kapott infokupac. Akkor a kisebbikemet felvették hatosztályosba, de idén is megírta a felvételit, ugye most a 9. osztályba kerüléshez, egy másik suli a kiszemelt. Ilyenkor mi lesz a jelentkezés menete, egyéni jelentkező a KIFIR-en keresztül? Hiszen már nincs általános iskola, aki intézné helyette. Kinyomtatós-postán beküldős a rendszer, vagy minden online megy?
Hivatalos nyomtatott vagy online szótarak, pl Akadémiai kiadások, ill. konkrétan emlekszem korábbról, hogy Arcanum online szótárt is elfogadtak. Hogy mennyire helyben, szóban, és mennyire írásban benyújtva, az iskolafüggő.
Szinonimaszótár és értelmező szótár szokott irányadó lenni. Betekintéskor vagy van kéznél, amit az iskola odakészít, vagy elküldenek könyvtárazni. Talán olyan is van, hogy ha bármilyen szótárból tudsz bizonyítékot hozni előfordulásra, akkor elfogadják - de szerintem ezzel inkább írásban benyújtva foglalkoznak.
Lenne egy kérdésem. A magyar javítókulcsban ez van szólások esetén:
"A pont csak akkor adható meg, ha mindkét szóláshasonlat a megadott szóval lett kiegészítve. A megadott válaszoktól eltérő mondat csak akkor fogadható el, ha a szólás
megléte szakmailag ellenőrzött egynyelvű szótárral vagy más szakmai kézikönyvvel
igazolható." Vajon mi az elfogadott szótár vagy kézikönyv?
Köszönjük! Mi is nektek!
Az utolsó 2 hetet megtoltuk, minden nap egyet feladatlapoztunk, előtte csak hébe-hóba.
Csak ezt az egy suli írjuk be, ha nem jön össze, akkor maradt a mostaniban és nyolcadikban újra nekifutunk.
További ajánlott fórumok: