Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Jééé, tényleg! El is felejtettem már!
Szerintem azért nincs már, mert interneten minden információ elérhető, és rendszeresen frissítve vannak a honlapok.
A felsőoktatásit tényleg kiadják még? Azt hittem, már csak a felvi.hu van.
Egy autistával nem egyszerű az élet, főleg, ha a szakszolgálat évekig nem képes felismerni a problémát, és csak a szülőket hibáztatja, mikor segítséget kérnek. No meg ott vannak a kisebbek, hogy ne unatkozzon az ember.
De mostanra már kikupálódott. Aki nem járatos a témában, nem gondolja, hogy ő érintett lehet, a szórakozott professzor típust hozza.
Baksa Kálmán Gimnázium, Győr
Felrakta a 4 évfolyamos reál és humán tagozatainak ideiglenes rangsorát. Ezen a két tagozaton nem tartottak szóbelit, sokan jelentkeztek.
Reál (1704), felvehető létszám: 17 fő
Összesen 180 pont szerezhető= hozott (80 pont) + (matek írásbeli x 1,2) + (magyar írásbeli x 0,8)
Humán (1705), felvehető létszám: 17 fő
Összesen 180 pont szerezhető= hozott (80 pont) + (matek írásbeli x 0,8) + (magyar írásbeli x 1,2)
Hozott pontok számítása 1704 és 1705 tagozatokon: 7. év végi és a 8. félévi magyar nyelv és irodalom (a két tárgy átlaga), történelem, matematika és egy idegen nyelv osztályzatainak összege x2
Az 1+4 két tanítási nyelvű képzések (1701, 1702, 1703) ideiglenes listáit a szóbelik után (márc. 8-a után) teszik közzé. A 120 legjobb eredményt (hozott + írásbeli összege) elérő jelentkezőt hívják be felvételi elbeszélgetésre.
Igaz. Neki a hétköznapi életben való beváláshoz szükséges képességei hiányosak.
Most már ellavírozik, de nem sokan cseréltek volna velünk mondjuk az első tíz évben.
Nem is vettem sértésnek egyáltalán. :-)
Csak tisztázni akartam, hogy attól, hogy jól teljesítenek a felvételin, még nem elefáncsonttoronyban élünk. Sőt.
Nekem a legnagyobb SNI-s volt, irdatlan mennyiségű pénzbe, időbe és energiába (=fejlesztések éveken át) került, hogy megtanulja kompenzálni a fogyatékosságait és utána abba a gimnáziumba jusson, ami segítette kibontakozni az erősségeit is.
Bizonyos fogyatékosságainak a kompenzálása még mindig messze nem tökéletes, még komoly nehézségeket okozhatnak neki. De ugye ezt messziről nem látni, csak az eredményeket.
Azért egy családban ennyi gyerek és ilyen jó sulikba mentek. :)
Nem sértésnek szántam, kérlek ne vedd annak.
Tudom, hogy ebben nagyon sok szülői hatás van és sokban múlt rajtatok, hogy idáig jutottak.
Az jó, hogy más képességű gyerekeket is ismersz és segítesz a szülőknek.
Talán árnyaltabb lesz a kép ami kialakult erről a fórumról, hogy ide csak topsulis szülők írogatnak akik lenézik a kevésbé jó képességű gyerekeket.
Ja, én valójában csak azért szoktam ezt a bizi dolgot így mondani a fiamnak, hogy nem engedje el magát teljesen. :)
Ő mondjuk nem topgimibe készül, mint ahova a tiéd jár, de biztos oda is mennek jelesek, kitűnők. Na, mivel fiam nagyon nem az, ő talán nem tud akkorát rontani. :)
8. Veres Péter:
Figyelem! A felvételi jegyzékünket bővítettük.
Az intézmény vezetősége úgy döntött, hogy csak a 200 pontot el nem ért tanulókat utasítjuk el.
Ez a bővítés a korábban a jegyzéken lévő diákok felvételi esélyeit nem csökkenti.
Az 1300-an jelentkeznek 160 helyre történetben azért eléggé komoly faktor az, hogy sokan 5-6 helyre vagy még többre is beadják a jelentkezést. Azaz a top intézményeknél a jelentkezők szép nagy hányada ugyanabból a csoportból kerül ki.
Mi két gimnáziumba jelentkeztünk, az egyikben kb 5x a túljelentkezés + szóbeli is van, a másikban csak az irásbeli + hozott pontok alapján döntenek, oda biztosan felvennék (92 pontos irásbelivel + 50 vitt ponttal)
Most már megzavarodtam.
A fiad általánosában volt a versengés? Vagy a mostaniban, ahol több a fiú?
Engem az utóbbi érdekelt volna, hogy melyik az a hatosztályos, ahol sok a fiú. De természetesen tiszteletben tartom, ha nem akarod megnevezni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?