Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

105060. Borian (válaszként erre: 105058. - Csaniko76)
2022. márc. 6. 09:06

Természetesen mindenféle előfordulhat, ez itt Magyarország.

Én csak azt gondolom, azok, akik így kerülnek be, nem a rendesen felvettek elől veszik el a helyet, haem pluszként kerülnek be igazgatói kerettel, ezért én sem hinném, hogy azért húzzák az időt.

Így történt a fiam volt osztálytrsával, akinek májusban intézték el (addigra végleges listák voltak), és hát a Lűszlóban is 32 gyereket vettek föl (köztük a fiamat), azután szeptemberben 34-en kezdték az osztályt. gészen véletlenül az egyikről tudom, kicsoda, mert a kolléganőm barátai a szülei. Nem írt acélos felvételit, mert durván, egyoldalú érdeklődésű kisfiú, aki viszont mindent, de mindent tud biológiából. Szerintem ott a helye és nem tanul rosszul, jól megállja a helyét a suliban.

Bízzunk benne, hogy nagyrészt ezek a döntések nem sülnek el rosszul.

105059. puma76 (válaszként erre: 105057. - 9719cd9c47)
2022. márc. 6. 09:05
Hatodikos vagy nyolcadikos?
105058. csaniko76 (válaszként erre: 105055. - Pendragon)
2022. márc. 6. 08:52

Szerintem meg az bántó, hogy szerinted a nem-szóbeliztetősök biztos háttéralkuznak.

Hogy szóbeliztetős sulikra ezt mondod, azt el tudom fogadni. De pl. pont a Trefort hamar kiteszi a listát, nem?

Akkor a megfogalmazásért bocs. Viszont ha úgy gondolod, hogy ha valaki összeköttetés révén éri el a szóbelire behívást, az majd arra vár, hogy a szóbelin milyen pontokat kap a gyerek, akkor egészen biztosan tévedsz.

105057. 9719cd9c47
2022. márc. 6. 08:51
Egy 43 pontos osztálytárs anyukája dicsekedett, h tud pontokat javíttatni a gyerekének. Kiváncsi leszek, hova kerül majd így/ ennyi ponttal be…
105056. csaniko76 (válaszként erre: 105054. - Handis)
2022. márc. 6. 08:44

De látod, pontosan tudták a felvételiztető tanárok, hogy kinek kellene sok pontot adni.

Biztos vagyok benne, hogy vannak kerülőutak, és pont szóbeliztetős sulikról sokkal inkább belefér a képbe, mint hozott+írt pontos listáról bekerülős sulik esetében. Ott szerintem tényleg a méltányosságikat szeretnék elkerülni azzal, hogy kivárják, hogy a szóbelis sulik is kitegyék a listáikat.

105055. pendragon (válaszként erre: 105053. - Csaniko76)
2022. márc. 6. 08:37

Kicsit bantonak erzem azt a megfogalmazast, hogy "ne viccelj".

Ez nem a szobelizteto tanarok szintjen dol el, a gyerekem szerint az iskolakban a szobelizteto tanarok nem is tudtak az irt / hozott pontszamat.

105054. handis (válaszként erre: 105053. - Csaniko76)
2022. márc. 6. 08:24

Szerintem az érintett suliban tényleg nem a felvételiztető tanárok szintjén dől el a dolog. Ők sztem pontozzák azt, ahogy teljesített. Én anno ott csináltam az egyik tanítási gyakorlatomat, és akkor is mondta a vezetőtanár az egyik prominens csemetére, hogy ők (mármint a tanárok) mindenféle módon (pontokkal, szóval) jelezték, hogy nem kéne a gyereknek bekerülni, mégis ott ült az osztályban. Nyilván ez nem statisztika, de tuti előfordul.

Én sem értem, miért nem rakják ki korábban a szóbelit nem tartó iskolák a listát, de már mindenképpen csak tíz nap :)

105053. csaniko76 (válaszként erre: 105047. - Pendragon)
2022. márc. 6. 08:12

Ne viccelj már...

Ha az első sík az, hogy kerüljön be szóbelire, akkor szóbelin majd pont nem tudják, hogy ő került be kerülőúton?

Méltányosság kérésére sok ponton lehetőség van.

Ahol van szóbeli, ott pont annyi lehetőség van a számokkal játszani, amit a szóbeli pontok engednek.

A csak írásbelire+hozott pontokra épülő listájú sulikat viszont pont nem kellene úgy beállítani, hogy biztos mutyi miatt nem rakják még ki...

Én is örülnék, ha kint lennének, de mindegy is. Mert tudom, hogy a csak pontos suliban nem lesz benne első 30-ban a gyerekem, mert mindenki beírja mentősulinak. Tehát izgulni még lehet és kieshetnek előle is. És még ő is kieshet a listából, mert ő is volt szóbelis helyeken.

105052. pendragon (válaszként erre: 105049. - Micy)
2022. márc. 6. 08:06
Igen, felvettek.
105051. csaniko76 (válaszként erre: 105047. - Pendragon)
2022. márc. 6. 08:05

Na de nem pont a Trefort teszi ki korán a szóbelik végéhez képest?

Nem pont a Trefort és az Apáczai ad rengeteg mentes-felvételt pontokra és nem pofára?

105050. pendragon (válaszként erre: 105042. - Csaniko76)
2022. márc. 6. 08:05

Hogy lehet elore lezsirozva a mutyi? En csak olyat hallottam, hogy kozben megy meg utolag igazgatoi keretre.

Ezert sem irja ki sok iskola transzparensen a pontokat; OM kod, matek, magyar, hozott, szobeli

Na ilyen bontasu lista csak par helyen van (pl. Poli).

105049. Micy (válaszként erre: 105047. - Pendragon)
2022. márc. 6. 08:04
Felvették végül? Ha igen, megállja a helyét?
105048. Micy (válaszként erre: 105047. - Pendragon)
2022. márc. 6. 08:03
Na így már értem....érdekes körök.
105047. pendragon (válaszként erre: 105040. - Micy)
2022. márc. 6. 07:59

Az elso slku arrol szolt, hogy a behivasi hatar elerese nelkul is keruljon be szobelire.

A tanarok leszobeliztettek, sdtzk egy megerdemelt pontot, majd az ujabbkanyar ahhoz kellett, hogy megtudjak a szulok a pontot az igazgatotol (akkor helyettestol, mert beteg volt a Trefort igazgatoja) es azt id atirjak maxra.a mezei szobelizteto tanaroknem voltak bevonva a hatter egyeztetesekbe.

Na ehhez kell a sok extra nap, emiatt teszik ki kesobb bizonyos iskolak.

105046. csaniko76 (válaszként erre: 105044. - Micy)
2022. márc. 6. 07:43
Nem tudom. Az biztos, hogy felveteli után is lehet méltányosságot kérni.
105045. levia (válaszként erre: 105044. - Micy)
2022. márc. 6. 07:42
Igen, az igazgatók méltányossági kerete folyamatos. Persze van aki túlteljesíti, más meg sose él vele.
105044. Micy (válaszként erre: 105042. - Csaniko76)
2022. márc. 6. 07:37
Igazgató keret már felvételkor is létezik? Nem csak évközben bővíthető? Azt hittem az tankerületi vezetői döntés.
105043. puma76 (válaszként erre: 105041. - Borian)
2022. márc. 6. 07:33
Jók is az ilyen szerelemből vásárlások 🥰
105042. csaniko76
2022. márc. 6. 07:26

Én arra tippelek, hogy nem akarják már akkor elkezdeni a méltányossági és reklamációs köröket, amíg a szobeliztetos sulik ki nem teszik a saját listákat. Akkor sokan megnyugszanak, hogy azon jó helyen állnak, és a lentebb helyen nem reklamalnak.

Mutyi szerintem vagy előre el van intézve, vagy a végén igazgatói keret terhére megy.

105041. Borian (válaszként erre: 105039. - Puma76)
2022. márc. 6. 07:24
Én is kaptam ruhát. :-) Mert megérdemlem. A kirakatban tetszett meg, de bent a boltban csak nagy méretek voltak, amikor ott tébláboltam, kérdezte az eladó, hogy milyen alkalomra keresek, mert van másból kis méretük... Egy pillanatra nem is tudtam, mit válaszoljak. Felvételi kimerültség gyógyításának alkalmából? Végül kiböktem, hogy igazából az tetszett meg, a kirakatban van, leszedték a babáról, felpróbáltam, és megvettem.
105040. Micy (válaszként erre: 105036. - Pendragon)
2022. márc. 6. 07:10
Érdekes, amit írsz....ha vki eleve csókos vhol, nem egyeztetik le, hogy tutira max pontot kapjon szóbelin? Végül fel is vették azt az ismerős gyereket? Mi van ilyenkor az írásbeli pontszámmal?
105039. puma76 (válaszként erre: 105038. - Borian)
2022. márc. 6. 06:53

Jó reggelt:) Ügyesek vagytok, hogy csaptatok görbe délutánt, tényleg kell ebben az időszakban! Mi külön "görbültünk", gyermeket már jóideje várta unokaöcsém, hogy egy autómakettet (vagy modellt? Állítólag lesz benne elektronika...) elkezdjen összerakni, én pedig délutáni alvással "buliztam" :) Nekünk kicsit az is jó volt, hogy nem.egymás nyakán lógunk :)

Nagy drukk nektek még a két vizsgához!

105038. Borian
2022. márc. 6. 06:40

Jó reggelet. Tegnap csaptunk egy görbe délutánt, mert anya lánya is megérdemelte, vásároltunk, cukrászdáztunk. Ma tanulás tovább.

Hű, láttam, hogy vannak már listák, az jó annak, aki rajta van. De azért ne feledjétek, hogy ezekben a gimikben javították ki először az írásbeliet, nyilván gyorsan meghúzták a szóbeli ponthatárkat és lebomyolították a szóbeli vizsgákat. Mi még jövő héten két helyre megyük szóbelizni, 9-én, szedán lesz az utolsó, de tudk suliról, ahol még 10-én is vizsgznak, ezért én nem gondolnék feltétlenül rosszra, összesküvésre. (Az igazgatói helyek sztem úgyis később, klön dőlnek el, az érintettek nincsenek is fenn az ideiglenes listán. A fiam volt osztálytársa még áprilisban sem volt fent az Api-ban, felvették a VMZENÉ-be, utána intézte el az apukája a felvételit.)

Azt nem tudom, ott, ahol csak írásbeli van, miért nem teszik ki, ahol ez is, az is van, mint pl. a Lűszlóban talán pszichés okai vannak, aki több helyre jelentkezett ne bízza el magát, vagy ne keseredjen el szóbeli előtt, ahol nincs szóbeli egyáltalán, na, az rejtély.

105037. Ispanos (válaszként erre: 105036. - Pendragon)
2022. márc. 6. 06:38
no komment.
105036. pendragon
2022. márc. 6. 06:19

Nekem az a meglatasom, hogy hatteralkuk mennek, megvarjak, mig egy-ket fontos ember gyereke eseteben le lesz egyeztetve a pontszam es ehhez ido kell.

A gyors budapesti suliknal nincs ilyen extra kor (Poli, Fazekas, AKG), a Trefortbam meg annyira rendszerszintu a xsalas, hogy a sunyi modon fu alatt kezelt meltantossagi kervennyel mar tudjak, kinek kell jo pontszamot adni (sajat pelda 2016-bol, hogy az osztalytars szobeli pontszamat telefonon megtudtak elore a szulok es a kiirasra a 19 pontbol mar 36 pontot csinaltattak).

Szoval sok hatteralkuhoz, egyezteteshez ido kell. Videken kevesebb ilyen gyerek van, a polgarmester gyerekenek a pobtszamat hamar atirjak maxra. Bocs, ha cinikus vagyok; de szerintem erre kell a sok ido

105035. Ispanos (válaszként erre: 105034. - Akinomuj)
2022. márc. 6. 05:35
Hogy miért húzódik el a listák közzététele? Nem tudom. Alaphelyzetben ez egy Excelben látszólag pár másodperces meló. Ugyanakkor pont egy sokjelentkezős szóbelimentes suliban lehet nagy esély a tömeges pontszám-egyenlőségre. Ez esetben viszont már munkaigényesebb rangsorolni a plusz szempontok alapján. Persze ez sem indokolja a három hetes átfutási időt-de ki tudja. Az adatvédelem is benne lehet. Hiszen a szóbeliztető sulik rálátnak a többi suli publikus listájára, így adatvédelem szempontjából is van relevanciája. Jelenleg nem sokan adnak meg egyedi jeligét valamennyi giminél, így a jelentkezők egyszerűen beazonosíthatóak.
105034. akinomuj (válaszként erre: 105033. - Chelsey)
2022. márc. 5. 23:33

Igen, ez az elhúzódó izgalom, a sok-sok szóbeli egyértelműen Budapestre és környékére jellemző.

Azért vidéken sincs kész mindenki, a pécsi ciszerciek 22-én kezdtek és még ma is szóbeliztetnek (szerintem volt közte szünet a hó végén).

Ránéztem a veszprémi Lovassyra, ők is kiírték március elsején. Kár, hogy egyre több intézmény csak lekérdezősen teszi elérhetővé. :-(

105033. Chelsey (válaszként erre: 105032. - Akinomuj)
2022. márc. 5. 23:05
A férjem volt a veszprémi irodájukban, a kollégái mondták, hogy ott már minden suliban régen lehet tudni az ideiglenes sorrendet. Mi meg itt malmozunk. Ráadásul szerintem még a jövő héten se lesz semmi, mert a kicsiket a jövő héten felvételiztetik végig, még pénteken is. Nagyon csodálkoznék, ha a nem szóbeliző nyolcadikosok eredményét kitennék a kicsik előtt. Az írásbelit is a kicsik nézhették meg két nappal korábban (nyilván nekik fontosabb, hiszen muszáj másik suliba menniük).
105032. akinomuj (válaszként erre: 105030. - Virgilius)
2022. márc. 5. 22:55

Igen, az a meglepő, hogy több szóbeliztető gimi igyekszik mielőbb kitenni a listán (Poli villámgyors volt, de az állami Tr. pl. 9-re tervezi), míg a nem szóbeliztetők nem törik magukat.

Mondjuk a szegedi Radnóti sem semmi, peidg ott van szóbeli is. Talán nincs az a tömegű jelentkezés, mint Budapesten, de akkor is le a kalappal: február 25-án kitették az ideiglenes rangsort!

105031. vicuska4 (válaszként erre: 104496. - Kuksi72)
2022. márc. 5. 22:42
Szia! Mi is a monori JAG 6 osztályosába járunk. Jelenleg 9.-es a kis (nagy) fiam. Imádja a tanárokat és az osztályát egyaránt.Nem a gyenge gimnáziumok közé tartozik.Csoportbontásban tanulják: irodalom,nyelvtan,matek,történelem,informatika,biológia,rajz,fizika. Informatikából most kilencedikbe Excel,szövegkezelő függvények,weblapkészítés,szerkesztést tanulták idáig.Elég sok közösség építő program van.7-8-ban erdei iskola,sítábor amik most a járvány idején elmaradtak.Tudok neked mondani félévi tanulmányi iskolai és osztály átlagot is.Mi abszolút nem bántuk meg,hogy ide járunk. Bár mi kérdésed van szívesen válaszolok akár privátban is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook