Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nálunk pont ez a helyzet, de simán beleszkott a csajszim. És a tanulás rovására sem ment, nagyon szép jegyei vannak az új suliban is, pedig elég magasra teszik a lécet a tanulóknak.
Bízz a "bébidben" :)
Szia!
Lebegés helyett inkább repkedjünk és akkor a nyaralás útiköltségét is megspóroljuk :)
Viccet félretéve, mi a helyzet felétek, anno olvastam, hogy panaszkodsz a lányod osztálytársaira, hogy nem tanulnak, változott valami? A második félévre megjött az eszük?
Sziasztok !
A lányom olyan suliba jár, ahol tényleg 7.30-kor kezdődik a tanítás, és meg lehet szokni, sőt, klassz, hogy hamar itthon van. Csak szerdán nincs első óra, akkor 8.30-ra mennek.
Mondjuk 20 perc busszal a suli, így nem gond.
Lassan nektek is lesz már eredmény. Nekünk ez a tavalyi időszak maga volt a rémálom, az előkészítők, a rengeteg izgalom, a felvételi stressz, utána ez az irtózatos hosszú várakozás.
Majd ha a kezetekben lesz a papír, olyan megkönnyebbülés jön, lebegni fogtok ! ♥♥:))
"OK, ebben a suliban nemcsak elvileg kezdenek korán, meg hozzá is lehetne szokni, mert mindössze félóra plussz-mínuszról van szó. No mindegy. "
Honnan tudod? Ismered az órarendeket? Mert én tapasztalatból írtam.
OK, ebben a suliban nemcsak elvileg kezdenek korán, meg hozzá is lehetne szokni, mert mindössze félóra plussz-mínuszról van szó. No mindegy.
A németek már szervezkednek, hogy 9-kor kellene kezdeni a tanítást, mert az első órában még félig kómásak a gyerekek és nem hatékony a dolog. Lehet, hogy időben le kellene feküdni, nem este 11-ig számítógépezni, tévézni, vagy tanulni a rendesebbjének.
No mindegy, ne menjünk bele. Rugdosni így is, úgy is kell majd, ha másért nem, azért, hogy másszon már ki az ágyból, mert elkésik. :-)
Az én lányom pont ilyen suliba jár, ahol elvileg 7.30-kor kezdődik a tanítás. De nemhogy 0. óra nincs, hanem szinte soha nincs első óra sem.
Pedig mi örültünk a korai kezdésnek, mert úgy lett volna ideje edzés előtt mással is foglalkozni. Tavaly egy héten kétszer csak a 3. órára kellett menni viszont ott voltak 4-ig. :(
Szerintem nem mindenki elektronikusan küldi el az adatokat, és be kell várni a postán érkező küldeményeket.
Aztán szerintem bele van kalulálva a számítógép lefagyása, továbbá ebédidő, húsvéti nagytakarítás, meg az is, hogy ha a T.Ház törvényt találna módosítani ezalatt az idő alatt, és a Közlöny gyorsabb lenne, mint a rendszer, akkor még ki lehessen kapni az adatokat a gépből, és a másik végével előre visszadugva folytatni a feldolgozást. :-)))
Olyan sulit mi sem jelöltünk be, amit a fiam nem szeretett volna, de elrettentési célzattal elvittem iskolalátogatásra egy olyanba, amit semmiképpen sem választottunk volna. Azt akartam, hogy most el ne hanyagolja a tanulást, és vegye komolyan a matek- és magyar feladatlapok gyakorlását is, mert ha kevés lesz a pontja, akkor nem kerülhet olyan suliba, amilyet szeretne, csak ilyen gyűjtősuliba.
Mondjuk annyira nem volt rossz a helyzet, de azért valamennyire hatott rá.
Amikor már minden papír le volt adva, akkor nyekergett az egyik iskola miatt, hogy azt mégse, mert utolsó utáni pillanatban derült ki, hogy ott 7:30-kor kezdődik a tanítás. Megmondom őszintén, hogy erre nem figyeltem egyik iskolánál sem, de ez egyébként szerintem durva. Vajon mikor kezdődik ott a 0. óra, ha ilyen van esetleg az órarendbe??? És mivel mi mindentől messze lakunk, legalább egy órát utaznia kell akárhova. Szerencsére ez a suli 8. helyen van, tehát ide már bizti nem fog menni.
Elméletileg az iskolák már megkapták a módosító adatlapok alapján változtatott listákat. Valaki lát ebből valamit, találkozott módosított idéglenes felvételi jegyzékkel?
27. 2012. 04. 02. A Felvételi Központ a módosító tanulói adatlapok alapján kiegészíti az ideiglenes felvételi jegyzékben közzétett névsort.
28. 2012. 04. 04. A középfokú iskola igazgatója a végleges felvételi jegyzéket (rangsor, felvehetı létszám, a biztosan fel nem veendık listája) megküldi a Felvételi Központnak
(elektronikus úton és írásban).
Azt az egyet nem szeretem a netben, hogy nincs hang, hangsúly, így a leírt szövegek máshogy jöhetnek le, mint az ember akarja...
Munka közbe elég nehézkes átálni, magán hangnemre. És ugye még munkaidő van...
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?