Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Tavaly volt. Természetesen mindenkinek a főcélpont-suli nem teszi ki reggeli becsengetésre, ahogy illene. :-)
Aztán szülői nyomásra utólag pótolják, vagy csak technikai probléma miatt késnek. A másik sulik listája alapján nagyrészt vagy akár teljesen ki lehet sakkozni, hogy hova kerülhetett. Akkor meg már csak a bizonyosság végett kell telefonálni, hogy széna vagy szalma.
Türelem, elvileg már csak egyet kell aludni. ;-)
Vihar előtti csend :D
Lesz olyan elvetemült iskola, amelyik nem fogja holnap kirakni?
Sehol senki ??
Gondolom majd ha meg lesz az eredmény,tolongás lesz.
Van olyan suli Bp-en,ahol a NYEK osztály alapfokról (szinte a 0.-ról) indult?
5.-tól tanul angolt,kiemelkedő eredménnyel,de az angoltanár azt mondta,jobb lenne az elejéről,legyen ideje szokni az új környezetet.A szintfelmérő sikerese megírása esetén is nagy a szórás a gyerekek tudása között.Az anyaggal jelenleg le vannak maradva,a többiek miatt,lányom meg unatkozik,de ez a tudás hiányozhat középsuliban.
Most hetedikes,van még fél évünk
Igen !
Jövőhét pénteken már majdnem a legtöbb suliban meglesz a végleges ! :)
Szerintem a tájékoztató egyértelmű. :)
Amit az igazgatók megküldenek, azok az iskolába jelentkezett és felvehető tanulók listája. Ebben még mindenki benne van. Egyszerűen csak a március közepi változtatási lehetőség után frissített lista - avagy "aki bújt, aki nem". :)
Ebből futtat Győr egyeztetést, amit majd 19-ig (vagy meddig, most nem látom azt a bejegyzést. :)) visszaküld, melyik diák végül hova került be.
Na azon fognak szerepelni a csemetéink, az áhított iskola áhított tagozatán... Hajj, de lassú folyamat ez. :)
Atyám, segíts meg!!!!!!
A Madách már végleges listát közölt!!!
Akkor a többi is tudja már......
Az igazgató a végleges felvételi jegyzéken – tanulmányi területenként – feltünteti a felvehető tanulók létszámát is. Ezt a jegyzéket 2013. április 4-ig kell elkészíteniük az igazgatóknak.
Miután a végleges felvételi jegyzéket a középfokú iskola interneten keresztül kitöltötte, azt meg kell küldenie a Felvételi Központnak.
KIFIR rendszere minden egyes tanulót arra a tanulmányi területre vesz fel, ahonnan az igazgatótól pozitív felvételi elbírálást kapott.
Úgy legyen!
Szurkolok Nektek is! :)
Találtam egy ilyet:
Mondjuk ettől csak a gyomorgörcsöm lett erősebb... Jól értem, hogy április 8-án pont annyit tud az iskola, mint március 13-án, kiegészítve a módosított jelentkezésekkel? Tehát még mindig csak elméleti rangsora van, de nem tudja, kit fog végül felvenni?
"Az igazgató az ideiglenes felvételi rangsorban tanulmányi területenként – feltünteti a felvehető tanulók létszámát is.
Ezt az ideiglenes felvételi rangsort 2013. április 8-áig kell elkészíteniük az igazgatóknak.
...
A Felvételi Központ az ideiglenes felvételi rangsorok és a tanulói adatlapok egyeztetése alapján megállapítja, hogy melyik tanulót melyik iskolába és melyik tanulmányi területre vették fel (ez az egyeztetett felvételi jegyzék).
...
A középfokú iskolák 2013. április 19-éig megkapják a Felvételi Központtól az egyeztetett felvételi jegyzéket. A felvételt hirdető középfokú iskola az egyeztetett felvételi jegyzék alapján, a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott határidőig megküldi a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek, kiskorú jelentkező esetén a szülőnek, továbbá, ha a jelentkező tanulói jogviszonyban áll, az általános iskolának is. "
Ha szétmenne a link, akkor az oktatas.hu ->
Köznevelés -> Középfokú felvételi eljárás ->Aktuális beiskolázási időszak (2012/2013. tanév) -> Tájékoztató kiadvány: Felvételi a középfokú iskolákban a 2012/2013. tanévben
Aha, én is így vagyok vele..
Biztos ott lesz a fiad, valahogy ezt érzem :-)
Jaj, én nem tudom, nem is értem... én egyetlen aprócska dolgot szeretnék csak, hogy amikor a Szinyei 8-án közzéteszi, azon a fiam a felvettek között szerepeljen. Ha lehet, akkor az első helyen jelölt tagozatán. :)
Ui: Azért szinte minden nap, biztos ami biztos, ránézek az iskola honlapjára... állítólag pedig értelmes nő vagyok ám. :))
Még ezt találtam a témához:
Nekem ettől csak nagyobb lett a zavar a fejemben. :)
Igaz tavalyi a dátum, de a menete gondolom u.az.
Szerintem azt kell beírni, amiért reklamálni akarsz.
Még nincs is mit reklamálni, hiszen mindenki várakozik a végleges listára.
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tudja-e ha fellebbezni szeretnénk egy adott középiskolába mit kell beírni indok ként ?
Ha visszaolvasod ebben a fórumban a hozzászólásokat akkor rengeteg infót kapsz, sokféle tapasztalatot írtak itt le a fórumozók.
Menjetek el mindenképpen a nyílt napokra, hogy Te és a gyerkőc is tapasztaljon. Tartsátok nyitva a szemeteket, hiszen utána 5 évet ott fog lehúzni a gyermek.
Első helyre mindenképpen azt kell majd beírnotok, ahova a leginkább szeretnétek bekerülni, másodiknak pedig ahova ezt követően.
A jelentkezők és ideiglenes listákról bejutók számát az okatatas.hu oldalon meg tudod nézni. És jövőre is az idei adatokat, ez nagyon sokat segít, mennyire favorizált az adott suli.
Természetesen a megjelölt sorrend szerint oda veszik fel, ahova elsőre elegendő a pontszáma.
Azért majd szóbelire minden listán szereplő suliba el kell menni, hiszen bármi megtörténhet. Meggondolhatja magát a gyerek és cserél a sorrenden, stb...
Gondolom az idén felvételt nyert szülők gyermekeinek lesz szeptembertől sok-sok élménye és majd megosztják itt az utókor számára. :)))
Sok sikert nektek!
Sziasztok!
Hetedikesek vagyunk,de már nézegetjük a sulikat.
A beküldött végleges listával kérdeznék. pl
1.Karinthy nyek angol
2 leövey nyek angol
3. Kölcsey nyek angol
4.Nagy László nyek angol
5.Zrinyi nyek angol
6.Leövey emelt angol
Ilyen esetben ha a 3. helyre befér,akkor nem is nézik tovább?A 4-5 csak olyan biztonsági suli lenne,úgy érzem,az első 3 valamelyikébe belefér.Hogy kell megnevezni ill.kiválasztani az utolsó(biztonsági) sulit?
Az angol nyek -es sulikat nézzük,de lehet,hogy a 6. jobban járna.
A 7 évfolyamban mindenhol kevesebb gyerek jár,gondolom,ez a bejutási esélyeket növeli.A mostani állapot szerint 45-46pontot visz
Ildi
Köszi a válaszodat! Én is így gondoltam. Csak nálunk lehetett érdeklődni egy telefonszámon az ideiglenes listával kapcsolatban, ekkor mondták, hogy az ideiglenes listán elfoglalt helyhez képest hányan vannak előtte, akik elsőnek jelölték. Ez gondolkodtatott el, honnan tudhatják. Meg láttam pár vidéki giminél is, hogy különböző színekkel jelölték, akik elsőnek, másodiknak, illetve harmadiknak jelölték. Nálunk a gyerkőc három tantárgyból is felvételizett különböző tagozatokra és sehol sem kérdezték tőle, hogy mit jelölt először.
Csak túl leszünk már rajta, addig meg izgulhatunk még.
Szia!
Szerintem a sulik első körben csak az oda jelentkezők névsorát kapják meg. Azt tudhatják, hogy mennyi tagozatot jelölt, de azt nem, hogy mit hányadik helyre írt. (Egyébként nem lenne ebből ekkora mizéria, hogy mindig kérdezgetik a gyerekeket, amit ugye nem is szabad.) És ugye azt végképp nem, hogy az ő sulijukat hányadiknak írta.
A véglegesen tudják csak meg pontosan, hogy valójában hány gyerkőc szeretne hozzájuk járni. Egyébként nem is lenne üres hely a legelitebb gimikben a végleges lista után, mint pl. tavaly. Tehát véleményem szerint a sulik elég nehéz helyzetben vannak, mert nagyjából látatlanban kell ponthatárokat húzniuk anélkül, hogy tudnák miből válogathatnak. És ugye ez van, hogy nem jön be, mert túl magasra teszik a lécet.
Én naiv vagyok és hiszek ennek a rendszernek a tisztaságában. :)
Az oktatas.hu adhat némi támpontot, hogy hányadik helyről jutottak még be gyerekek tavaly. És közben a véglegesig lehet izgulni! :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?