Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Akkor szerintem ne izguljatok annyira, ezek nem elérhetetlen kategóriások.
Nálunk ez a korrekt suli azért necces, mert össz 16 gyereket vesznek fel angolra, egy fél osztályt. De tavaly 150 ponttal már bekerült gyerek, mint elmondták, az meg csak meglesz, 20-nál kevesebbet csak nem szerez a szóbelin 50-ből...
Első helyen a Babits angol, B tervről hallani sem akar, mert a testvérem fia is ide járt, és imádta attól függetlenül, hogy 4,5 körüli osztályátlag volt, tehát nem volt láblógatás, tanulni kellett.
Második helyen lett jelölve Babits biofizika, majd a Leövey emelt angol, és végül Leövey biokémia a sorrend.
A Leöveyről is csak jókat lehet hallani, én akkor sem esek kétségbe, ha oda jut be.
Szerencsére nem mindenki ugyanoda akar besétálni, csomó jó iskola van, a gyerekek pedig szépen eloszlanak. :) Kitűnő tanulók 80 pont körüli felvételivel csak nem a gyűjtőbe kell menjenek...
A Fazekas specmaton kívül szinte bárhová jó esélyük van sztem, az meg úgyis hatosztályos, szóval... ;) nem lesz gond.
Ti csakis ezt az egy sulit szeretnétek igaziból? Nálunk kettő tök jó lenne, és még a 3. se rossz.
Több helyen azt válaszolták a tájékoztatón erre a kérdésre, hogy egyrészt ők maguk sem tudják, nincsenek adataik arról, hogy kinek hány pontja volt, másrészt meg egyik év úgyis különbözik a másiktól.
De volt olyan suli is, ahol teljesen pontosan elmondták, hogy melyik tagozatra hány ponttól hívták be a gyerekeket szóbelire, mennyitől lehetett bekerülni és a lista hányadik helyéről.
Nem akartam hinni a fülemnek, mert általában valóban titkosak ezen infók.
Na meg a ponthatárok sincsenek fent amúgy sem. De azért hasznos oldal.
Szerintem a 83 az jónak tűnik a Lászlóba!
A Szt Lászlóban 5 éves két tanítási nyelvű az olasz. Nagyon szeretném ha oda bejutna, mert a 4 éves emelt szintű angolra sokkal nehezebb bejutni. Lászlós számítással 83 pontja van (hozott pontok+írásbeli). Ezen a szakon nincs szóbeli.
Tudja valaki tavaly hány ponttal kerültek be?
A Lászlónak nagyon jó a híre, erős iskola. Az olasz nem kéttannyelvű ott? Azsztem mindenképp nagyon jó, ha tetszene a kislányodnak. Ha közelebb lenne nekünk, benne lenne a listánkban.
Ami egyébként így is nehéz döntés, mert ahány sulit megnéz a fiam, mindig abba szeretne menni, mindegyik tetszik neki. Lassan már ott tartunk, hogy földobunk egy pénzt. :D Ma is volt egy tájékoztató, hát nem az is tetszett neki? :)))
Sziasztok,
Régen szóltam hozzá a témához, de olvasgatlak Benneteket, sok sikert, szerencsét minden gyerkőcnek!
Mi tavaly csináltuk végig a gyerekkel a felvételi tortúrát (6 osztályos), mondhatom, embert, gyereket próbáló hetek voltak!
Tapasztaltuk az általános iskola negatív hozzáállását, de például a szóbeliken meg nagyon jó szellemiséget és kedvességet is. Én a szóbeliktől tartottam a leginkább, utóbb kiderült, teljesen feleslegesen.
Akik úgy érzik, nem sikerült igazán jól az írásbeli, ne aggódjanak, van sok iskola és van esély javítani.
Üdvözlök Mindekit!
A kőbányai Szt. László Gimnáziumba szeretne menni a lányom angol v olasz szakra. Megvan az írásbeli eredménye: matek 39, magyar 34. Jobbat vártunk, de azt mondják a suliban is, hogy a 73 pont az idén jónak számít. Ki jelentkezik még oda és milyen lett az írásbeli? Melyiket lehet a jobb szak a kettő közül? Vélemények? Köszi!
Nyelvóráik sincsenek közösen? Úgy értelmeztem a tájékoztatóból, hogy az az egész évfolyamnak együtt van sávosan - persze lehet, hogy a hatosztályosok külön vannak.
Hát az éneket biztos nem szeretik. :) Nálunk anno? Én zenei általánosba jártam, és utána sokkoló volt a gimis énekóra, negatívan, ja. Ez volt a legrosszabb változás amúgy az általánoshoz képest nekem.
Igen kérdeztem. Nem tud ilyesmiről. Azért azt hozzá kell tenni, hogy még csak 9-edikes, alig fél éve van C-s évfolyamtársa. Közös óráik nincsenek. A felsőbb éveseket nem nagyon ismeri...
Az azért nagy különbség, hogy az éneket nem szeretik, vagy az énekeseket. Nem tudom, nálatok hogy volt, de anno az én osztálytársaim túlnyomó többsége is magasról lesz*ta az énekórákat, még az volt a jobbik eset, ha olvasott, vagy leckét írt. Pedig elit iskola volt az is. Az ő osztályában nagyon sok gyerek zenél (az ő pl klarinétozik), így talán a hozzáállás is pozitívabb.
Sajnos csak most nézem:
Gráf tanárnő felvételi előkészítő foglalkozásokat tart (kettő már volt, de lesz még kettő februárban) a zene tagozatos szóbelire.
Talán nem felesleges elmenni rá, legalább azért, hogy tudjátok hogyan zajlik, milyen követelmények vannak... A honlapon fenn van.
Grill
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?