Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

6180. *kisdarázs* (válaszként erre: 6178. - *kisdarázs*)
2015. febr. 6. 08:10
Ha tudnám, hogy a Babits angol esélytelen, akkor a sorrenden változtatnánk, a Leövey angol javára. Attól nem félek, hogy ilyen eredménnyel a gyűjtőbe kerül, arra viszont tavaly is volt példa, hogy az iskola más, kevésbé népszerű helyet ajánlott meg a diáknak, amit aztán kényszerből el is fogadtak.
6179. virgilius (válaszként erre: 6178. - *kisdarázs*)
2015. febr. 6. 08:08

Akkor szerintem ne izguljatok annyira, ezek nem elérhetetlen kategóriások.

Nálunk ez a korrekt suli azért necces, mert össz 16 gyereket vesznek fel angolra, egy fél osztályt. De tavaly 150 ponttal már bekerült gyerek, mint elmondták, az meg csak meglesz, 20-nál kevesebbet csak nem szerez a szóbelin 50-ből...

6178. *kisdarázs* (válaszként erre: 6177. - Virgilius)
2015. febr. 6. 08:04

Első helyen a Babits angol, B tervről hallani sem akar, mert a testvérem fia is ide járt, és imádta attól függetlenül, hogy 4,5 körüli osztályátlag volt, tehát nem volt láblógatás, tanulni kellett.

Második helyen lett jelölve Babits biofizika, majd a Leövey emelt angol, és végül Leövey biokémia a sorrend.

A Leöveyről is csak jókat lehet hallani, én akkor sem esek kétségbe, ha oda jut be.

6177. virgilius (válaszként erre: 6176. - *kisdarázs*)
2015. febr. 6. 07:57

Szerencsére nem mindenki ugyanoda akar besétálni, csomó jó iskola van, a gyerekek pedig szépen eloszlanak. :) Kitűnő tanulók 80 pont körüli felvételivel csak nem a gyűjtőbe kell menjenek...

A Fazekas specmaton kívül szinte bárhová jó esélyük van sztem, az meg úgyis hatosztályos, szóval... ;) nem lesz gond.

Ti csakis ezt az egy sulit szeretnétek igaziból? Nálunk kettő tök jó lenne, és még a 3. se rossz.

6176. *kisdarázs* (válaszként erre: 6175. - Virgilius)
2015. febr. 6. 07:49
Tudom, hogy kb. 20 ponttal előzi meg a kiszemelt iskolában az átlagot, de ha szóbelin nagyon lehúzzák, akkor simán visszacsúszik a kb. 150 fős "tömegbe". Innen bekerülni meg szinte lehetetlen, mert a férőhelyek egy része már elkelt a szóbeli mentességet élvezők között, és azt sem tudhatjuk, hogy a tanulmányi versenyeken hányan értek el olyan eredményt, amivel már csak besétálni kell a kiszemelt intézménybe.
6175. virgilius (válaszként erre: 6174. - *kisdarázs*)
2015. febr. 6. 07:35
Az én gyerekem is tart, de szerintem ne izguljatok, a többség rosszabbat írt, enyémnek is ezt mondom. Lehet, hogy nem első helyen kerülnek majd be, de az úgysem számít.
6174. *kisdarázs* (válaszként erre: 6173. - Virgilius)
2015. febr. 5. 23:46
Szerintem az az iskola volt korrekt, ahol megfelelő tájékoztatást ad az érdeklődőknek, legfőképpen az esélyekről. 8 évig sulykoltam a gyerekbe, hogy ha kitűnő a bizonyítvány, és jó felvételit ír, akkor ő választhat, hogy hol szeretne továbbtanulni. De már nem vagyok benne biztos, hogy ennyi elég lesz. :( Nagyon tartok a szóbelitől.
6173. virgilius (válaszként erre: 6172. - *kisdarázs*)
2015. febr. 5. 22:54

Több helyen azt válaszolták a tájékoztatón erre a kérdésre, hogy egyrészt ők maguk sem tudják, nincsenek adataik arról, hogy kinek hány pontja volt, másrészt meg egyik év úgyis különbözik a másiktól.

De volt olyan suli is, ahol teljesen pontosan elmondták, hogy melyik tagozatra hány ponttól hívták be a gyerekeket szóbelire, mennyitől lehetett bekerülni és a lista hányadik helyéről.

Nem akartam hinni a fülemnek, mert általában valóban titkosak ezen infók.

6172. *kisdarázs* (válaszként erre: 6171. - Virgilius)
2015. febr. 5. 22:48
A ponthatárokat én is nagyon hiányolom. Bár az iskola honlapján vissza lehet keresni, hogy tavaly összességében hány pontot szereztek a jelentkezők, de arra vonatkozóan semmilyen információ nem hozzáférhető, hogy az össz pontszámból mennyi volt a hozott, az írásbelin ill. szóbelin szerzett. Sajnos, pont ez utóbbit 7 pecsétes titokként őrzik!
6171. virgilius (válaszként erre: 6170. - *kisdarázs*)
2015. febr. 5. 22:29

Na meg a ponthatárok sincsenek fent amúgy sem. De azért hasznos oldal.

Szerintem a 83 az jónak tűnik a Lászlóba!

6170. *kisdarázs* (válaszként erre: 6169. - Daddy68)
2015. febr. 5. 21:51
Sajnos nem frissítették, a tavalyi felvételi adatok (2014/2015-ös tanév) nincs fent! :(
6169. daddy68 (válaszként erre: 6168. - Szalek)
2015. febr. 5. 21:42
6168. Szalek (válaszként erre: 6164. - Virgilius)
2015. febr. 4. 20:57

A Szt Lászlóban 5 éves két tanítási nyelvű az olasz. Nagyon szeretném ha oda bejutna, mert a 4 éves emelt szintű angolra sokkal nehezebb bejutni. Lászlós számítással 83 pontja van (hozott pontok+írásbeli). Ezen a szakon nincs szóbeli.

Tudja valaki tavaly hány ponttal kerültek be?

6167. *kisdarázs* (válaszként erre: 6166. - Daddy68)
2015. febr. 2. 13:55
A lányom a pécsi Babitsba szeretne bejutni emelt angolra. A maximális 50 pontot viszi, az írásbelije 78 pontos lett, de a szóbelin még így is remekelnie kell, hogy elég legyen!
6166. daddy68 (válaszként erre: 6162. - Szalek)
2015. febr. 2. 00:29
Olasz kéttannyelvűre viszonylag könnyű bejutni, az emelt angolra nagyon nem.
6165. Bogi11 (válaszként erre: 6162. - Szalek)
2015. febr. 1. 20:14
Az angol szak konkrétan mit jelent? A 6 osztályost úgy néz ki kihagyjuk az idén, de készülünk a 4 osztályosra 2 év múlva. Nincs is az annyira messze. ... Jó nyelvoktatás(angol+német), nyitottság, jó közösség. A Szent László milyen ebből a szempontból?
6164. virgilius (válaszként erre: 6162. - Szalek)
2015. jan. 30. 22:11

A Lászlónak nagyon jó a híre, erős iskola. Az olasz nem kéttannyelvű ott? Azsztem mindenképp nagyon jó, ha tetszene a kislányodnak. Ha közelebb lenne nekünk, benne lenne a listánkban.

Ami egyébként így is nehéz döntés, mert ahány sulit megnéz a fiam, mindig abba szeretne menni, mindegyik tetszik neki. Lassan már ott tartunk, hogy földobunk egy pénzt. :D Ma is volt egy tájékoztató, hát nem az is tetszett neki? :)))

2015. jan. 29. 19:34

Sziasztok,

Régen szóltam hozzá a témához, de olvasgatlak Benneteket, sok sikert, szerencsét minden gyerkőcnek!

Mi tavaly csináltuk végig a gyerekkel a felvételi tortúrát (6 osztályos), mondhatom, embert, gyereket próbáló hetek voltak!

Tapasztaltuk az általános iskola negatív hozzáállását, de például a szóbeliken meg nagyon jó szellemiséget és kedvességet is. Én a szóbeliktől tartottam a leginkább, utóbb kiderült, teljesen feleslegesen.

Akik úgy érzik, nem sikerült igazán jól az írásbeli, ne aggódjanak, van sok iskola és van esély javítani.

6162. Szalek
2015. jan. 29. 15:36

Üdvözlök Mindekit!

A kőbányai Szt. László Gimnáziumba szeretne menni a lányom angol v olasz szakra. Megvan az írásbeli eredménye: matek 39, magyar 34. Jobbat vártunk, de azt mondják a suliban is, hogy a 73 pont az idén jónak számít. Ki jelentkezik még oda és milyen lett az írásbeli? Melyiket lehet a jobb szak a kettő közül? Vélemények? Köszi!

6161. virgilius (válaszként erre: 6159. - Grillusca)
2015. jan. 29. 14:24
Ja értem, németesek vagytok. :) Fiam angolos, és második nyelvnek olaszt szeretne (éneken azt hiszem, azt is kell választani, legalábbis ajánlott, de ez neki pont jó). A kicsi lenne nálunk németes, de ő meg ugye nem megy el hetedikben.
6160. grillusca
2015. jan. 29. 14:08
Közben rájöttem: a B,E osztályoknak a 2. nyelv az angol, a A,C,D osztályoknak az 1., ezért nem kerülhetnek egy csoportba.
6159. grillusca (válaszként erre: 6158. - Virgilius)
2015. jan. 29. 13:54
Nincsenek külön, elvileg, de mivel németes osztály, és az angol az ugye muszáj, mindenki angolt választott második nyelvnek (kivéve, aki eleve felsőfokúval jött). Elég sokan érkeztek úgy, hogy az áltiskben tanulgatták már, így simán megtöltenek egy "nem egészen kezdő, de majdnem" csoportot. A többi angolcsoport még lehet, hogy vegyes, hisz 8. után sokan jönnek viszonylag erősebb angollal.
6158. virgilius (válaszként erre: 6157. - Grillusca)
2015. jan. 29. 12:27

Nyelvóráik sincsenek közösen? Úgy értelmeztem a tájékoztatóból, hogy az az egész évfolyamnak együtt van sávosan - persze lehet, hogy a hatosztályosok külön vannak.

Hát az éneket biztos nem szeretik. :) Nálunk anno? Én zenei általánosba jártam, és utána sokkoló volt a gimis énekóra, negatívan, ja. Ez volt a legrosszabb változás amúgy az általánoshoz képest nekem.

6157. grillusca (válaszként erre: 6156. - Virgilius)
2015. jan. 29. 12:17

Igen kérdeztem. Nem tud ilyesmiről. Azért azt hozzá kell tenni, hogy még csak 9-edikes, alig fél éve van C-s évfolyamtársa. Közös óráik nincsenek. A felsőbb éveseket nem nagyon ismeri...

Az azért nagy különbség, hogy az éneket nem szeretik, vagy az énekeseket. Nem tudom, nálatok hogy volt, de anno az én osztálytársaim túlnyomó többsége is magasról lesz*ta az énekórákat, még az volt a jobbik eset, ha olvasott, vagy leckét írt. Pedig elit iskola volt az is. Az ő osztályában nagyon sok gyerek zenél (az ő pl klarinétozik), így talán a hozzáállás is pozitívabb.

6156. virgilius (válaszként erre: 6155. - Virgilius)
2015. jan. 29. 10:41
Ja igen, Grill, megkérdezted, hogy lenézik-e az énekeseket? :) Mondjuk mikor ott vártam a fiamat, annyi kiderült, hogy a többi osztály tényleg nem túl lelkes az ének iránt, de a fiam zenemániás, neki nem sokkoló, amiket G Tanárnő elvár. Most pl teljesen önszorgalomból bejár zenetörténetre második éve, pedig neki bőven megvan enélkül is a zeneiskolai óraszáma, sőt, zeneelméletre is szeretne. Mondtam is neki, hogy na, pont ezt fogod itt megkapni órarendben. Szóval elég tutinak tűnik számára. :)
6155. virgilius (válaszként erre: 6154. - Grillusca)
2015. jan. 29. 10:27
Köszi, jár ám, nagyon tetszik neki az egész, a Tanárnő is! :)
6154. grillusca (válaszként erre: 6151. - Virgilius)
2015. jan. 29. 08:56

Sajnos csak most nézem:

Gráf tanárnő felvételi előkészítő foglalkozásokat tart (kettő már volt, de lesz még kettő februárban) a zene tagozatos szóbelire.

Talán nem felesleges elmenni rá, legalább azért, hogy tudjátok hogyan zajlik, milyen követelmények vannak... A honlapon fenn van.

Grill

6153. Icus (válaszként erre: 6149. - Levia)
2015. jan. 29. 08:01
Köszi ! Ez nagyon jó!!! Észre sem vettem, vagyis nem élyedtem bele, pedig jártam ezen az oldalon :D
6152. orchidea1971 (válaszként erre: 6149. - Levia)
2015. jan. 29. 07:55
Köszönöm a linket , ez tényleg nagyon hasznos , körülbelül be lehet lőni az esélyeket.
6151. virgilius (válaszként erre: 6148. - Annamirjam)
2015. jan. 28. 22:52
Egész biztos behívják :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook